31-10-17

Digitale reclamefraude maakt zich op voor hoogseizoen

De digitale reclamefraude die dit jaar wordt gepleegd is voor een groot gedeelte geconcentreerd tijdens het vierde kwartaal. Dat blijkt uit een rapport van het beveiligingsbedrijf White Ops, waarbij gewag gemaakt wordt van een mogelijk verlies van 3,5 miljard dollar. Vorig jaar werd tijdens de eindejaarsperiode aan reclamefraude volgens de onderzoekers een bedrag van 3,1 miljard dollar verloren. Opgemerkt wordt dat vorig jaar tijdens de maanden november en vorig jaar de digitale bestedingen 50 procent hoger lager dan het gemiddelde van de maanden voordien. Naarmate de bestedingen stijgen, zal volgens White Ops ook de impact van de fraude toenemen.

“Tussen oktober en januari moet een digitale reclamefraude van 13,5 procent worden verwacht,” waarschuwt Michael Tiffany, oprichter en voorzitter van White Ops. “Dat betekent meer dan een verdubbeling tegenover het vorige kwartaal. Bovendien moet worden vastgesteld dat tijdens piekmomenten - zoals Black Friday en Cyber Monday - ook de digitale reclamefraude een hoogtepunt laat optekenen. De eindejaarsperiode is voor adverteerders een cruciale tijd, maar ook cybercriminelen hebben dan uitzicht op een hoogseizoen. Adverteerders moeten tijdens deze periode dan ook een extra grote waakzaamheid aan de dag leggen.

Onder meer moet er volgens Tiffany over gewaakt worden dat ook van partners de nodige transparantie wordt geëist. “Bovendien moeten opvallend voordelige aanbiedingen met de nodige argwaan worden bestudeerd,” merkt hij op. “Men moet er bovendien rekening mee houden dat ook kwaadaardige bots steeds meer gesofisticeerd opereren, zodat ze vaak nog bijzonder moeilijk van bonafide partijen kunnen worden onderscheiden.” Geraamd wordt dat over het hele jaar cybercrimelen met digitale reclamefraude een totaal verlies van ongeveer 6,5 miljard dollar zullen veroorzaken.

Lees Verder

19:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclamefraude |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.