31-10-17

Singapore heeft krachtigste paswoord van de wereld

De Aziatische stadstaat Singapore heeft het krachtigste paspoort van de hele wereld. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Arton Capital. Opgemerkt wordt dat de stadstaat wereldwijd lijstaanvoerder is geworden nadat Paraguay besliste om de visa-vereisten voor inwoners van Singapore af te schaffen. Daardoor kunnen bezitters van een Singaporees paspoort in de hele wereld zonder bijkomende documenten 159 landen bezoeken. Tot de beslissing van Paraguay deelde Singapore de eerste plaats met Duitsland, dat nu met een status-quo op 158 bestemmingen naar een tweede plaats is teruggezakt. Zweden en Zuid-Korea delen met 157 bestemmingen de derde plaats.

“De eerste plaats van Singapore is een weerspiegeling van de inclusieve diplomatieke relaties en de efficiënte buitenlandse politiek van de Aziatische stadstaat,” benadrukt Philippe May, managing director van het Singaporese kantoor van Arton Capital. De onderzoekers merken anderzijds op dat de inwoners van de Verenigde Staten sinds het aantreden van Donald Trump als president in de rest van de wereld minder welkom zijn geworden. Daarbij wordt erop gewezen dat Turkije en de Centraal Afrikaanse Republiek de visavrije status voor Amerikaanse reizigers hebben ingetrokken. Daardoor kunnen Amerikanen nog slechts 154 landen zonder visum bezoeken.

Met een paspoort van Denemarken, Finland, Italië, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Japan en Groot-Brittannië kan een reiziger zonder visum in 156 landen terecht. Een bestemming minder is mogelijk vanuit Luxemburg, Zwitserland, Nederland, België, Oostenrijk en Portugal. Daarna volgen de Verenigde Staten, die een negentiende plaats delen met Maleisië, Ierland en Canada. Helemaal onderaan staat Afghanistan, waar een paspoort amper voor tweeëntwintig landen geldig is. Het land wordt voorafgegaan door Pakistan en Iran, waar de inwoners zonder een visum slechts in zesentwintig landen welkom zijn.

Lees Verder

19:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paspoort |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.