07-11-17

Consument bezit gemiddeld ruim drie geconnecteerde apparaten

De digitale consument bezit gemiddeld 3,23 geconnecteerde apparaten. Dat blijkt uit een rapport van GlobalWebIndex. De sterkste penetratie wordt opgetekend in de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar, waar gemiddeld een bezit van 3,4 geconnecteerde apparaten kan worden gemeld. Daarna volgt de categorie tussen vijfendertig en vierenveertig jaar met gemiddeld 3,3 toestellen. In de leeftijdsgroep tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar wordt nog een score van 3,2 apparaten genoteerd, gevolgd door de categorie tussen zestien en vierentwintig jaar met 3,1 toestellen en de vijfenvijftigplussers met drie eenheden.

Wanneer naar het geslacht wordt gekeken, kan met 3,3 apparaten het grootste bezit worden opgetekend bij mannen, tegenover 3,2 toestellen bij vrouwen. Wanneer met het inkomen rekening wordt gehouden, blijkt het bezit in de 25 procent rijkste consumenten op te lopen tot 3,9 apparaten, tegenover 2,7 toestellen bij de 25 procent armste inwoners. In de middencategorie wordt een bezit van 3,4 geconnecteerde apparaten opgetekend. Uit de resultaten van de studie blijkt volgens de onderzoekers alvast dat marketeers en handelaars van een bredere waaier apparaten gebruik zullen moeten maken om een optimaal contact met de consument te kunnen onderhouden.

De meest opmerkelijke vaststelling moet volgens de onderzoekers in de leeftijdsgroepen worden vastgesteld. In de categorie tussen zestien en vierentwintig jaar kan immers de grootste interesse in het gebruik van geconnecteerde apparaten worden vastgesteld. Deze groep besteedt bovendien ook het grootste gedeelte van zijn online tijd op mobiele platformen. Inmiddels is deze leeftijdscategorie meer op mobiele platformen actief dan op alle andere geconnecteerde apparaten samen. Toch blijkt deze categorie niet het grootste aantal geconnecteerde apparaten in bezit te hebben. Dat moet volgens de onderzoekers wellicht worden toegeschreven aan de beperkte financiële slagkracht van de jongere consumenten

Lees Verder

17:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: digitaal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.