30-11-17

Man en vrouw hebben andere visie op relevante merken

Het technologiebedrijf Apple is in het leven van de consument het meest relevante merk. Dat blijkt uit een rapport van consulent Prophet, die wereldwijd vijftigduizend consumenten over 750 merken ondervroeg. Opgemerkt wordt dat Apple onder meer in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland op een eerste plaats eindigt, maar anderzijds in China naar een vijfde plaats terugvalt. Opgemerkt wordt dat een groot aantal consumenten een sterke afhankelijkheid tonen van de diensten van het bedrijf. Er kan echter niet alleen geografisch een verschil worden opgetekend, want ook de geslachten kijken op een andere manier tegenover relevante merken aan.

Lees Verder

 

19:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nostalgie wordt menig motorfietser fataal

Motorfietsers blijven bijzonder kwetsbare deelnemers aan het verkeer. Er moet echter de voorbije jaren een verschuiving in de demografie van de slachtoffers van ongevallen met motorfietsen worden opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Vastgesteld werd dat in het midden van de jaren zeventig van de voorbije eeuw bij fatale ongevallen met motorfietsen 80 procent van de slachtoffers jonger was dan negenentwintig jaar. Inmiddels blijkt de groep van de vijftigplussers met een aandeel van 35 procent het belangrijkste slachtoffer. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan de nostalgie van een oudere generatie.

Lees Verder

 

 

18:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ierse Amerikanen steeds verder van culturele wortels

Bij Ierse Amerikanen wordt de afstand tegenover hun culturele wortels steeds groter. Indien die band behouden wil blijven moet aan de community en de identiteit van de Ierse diaspora in de Verenigde Staten een nieuwe impuls worden gegeven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College Dublin. Opgemerkt wordt dat de Ierse Amerikanen in de Verenigde Staten gedurende vele decennia een belangrijke etnische community hebben gevormd. Dat gevoel dreigt volgens de wetenschappers echter grotendeels uit te sterven, tenzij een verse golf immigranten voor een nieuwe impuls zorgt.

Lees Verder

 

 

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale transformatie meestal geleid door informatica-divisie

In de bedrijven wordt de digitale transformatie meestal geleid door de informatica-divisie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Altimeter bij meer dan vijfhonderd digitale strategen en executives van ondernemingen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Volgens 28,2 procent van de ondervraagden heeft de directeur informatica of technologie de grootste verantwoordelijkheid voor de digitale transformatie. De directeur marketing komt met een score van 22,9 procent op een tweede plaats, gevolgd door de chief executive (20,1 procent). Ook bleek dat 8,1 procent verwees naar de activiteit van een chief innovation officer.

Lees Verder

 

 

16:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Positieve commentaren lijnmanager bevorderen de productiviteit

Lijnmanagers moeten in de feedback naar hun medewerkers vooral op positieve elementen verwijzen. Bij negatieve commentaren dreigt immers de productiviteit van het team te zullen worden aangepast. Dat is de conclusie van een studie van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), op basis van een evaluatie bij drie Britse overheidsdiensten. Daarbij kon worden gesteld dat een positieve benadering bij het personeel de visies over leerprocessen en professionele ontwikkeling met 9,7 procent deden toenemen. Ook bij het oordeel over prestatieverbeteringen door de evaluatie kon een stijging met 7,4 procent worden gemeld.

Lees Verder

 

15:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Virtuele realiteit realiseert nieuwe mijlpaal

Virtual reality heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nieuwe mijlpaal bereikt. Voor de eerste keer in de geschiedenis konden immers wereldwijd meer dan één miljoen headsets voor virtual reality worden verkocht. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Canalys. Marktleider is PlayStation van Sony, die een verkoop van 490.000 exemplaren kon melden. Op de tweede plaats staat Oculus Rift van Facebook met een afzet van 210.000 exemplaren, gevolgd door het merk Vive van HTC Corporation, waar een verkoop van 160.000 werd gemeld. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze drie producenten 86 procent van de totale markt.

Lees Verder

 

15:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merken geloven sterk in kracht van videoreclame

Marketeers zijn overtuigd van de impact die video op de consument kan hebben, maar een groot deel toont zich niet tevreden over de inspanningen die door hun bedrijf tot op dit ogenblik terzake werden gedaan. Dat blijkt uit een onderzoek van consulenten Innovid en Brand Innovations, gebaseerd op een enquête bij honderdveertig marketeers. De onderzoekers stelden onder meer vast dat 79 procent van de ondervraagden zijn investeringen in videoreclame volgend jaar te zullen opdrijven. De hoge productiekost wordt echter als een belangrijke drempel beschouwd. De meeste merken besteden de videoproductie ook uit aan externe partijen.

Lees Verder

 

14:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Staalgroep ArcelorMittal wil volgend jaar op zijn site in Gent een fabriek voor de productie van bio-ethanol bouwen. Met het initiatief is een bedrag gemoeid van 150 miljoen euro. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. De bouw van de fabriek past in de plannen van de staalgroep om de ecologische voetafdruk van zijn Europese fabrieken terug te schroeven. De fabriek zou de uitstoot van koolstofmonoxide en koolstofdioxide moeten verminderen. Berekend werd dat de fabriek van ArcelorMittal in Gent 8 procent van de totale Belgische uitstoot vertegenwoordigt. Twee jaar geleden werd de Gentse site van ArcelorMillar nog tot één van de meest vervuilende fabrieken in Europa gerekend.

Vietnam wil bijna 5 miljard dollar ophalen met de verkoop van een meerderheidsbelang in brouwerij Saigon Beer Alcohol Beverage (Sabeco). De Vietnamese staat bezit op dit ogenblik nog een belang van bijna 90 procent in Sabeco. Bedoeling is om een participatie van 53,59 procent te verkopen. Er werd eerder al gewag gemaakt van een mogelijke verkoop van Sabeco, de grootste brouwerij van Vietnam. Onder meer groepen zoals AB InBev en Heineken werden daarbij als mogelijke kandidaten geciteerd. Vietnam is voor de biersector een belangrijke groeimarkt. Het voorbije anderhalve decennium is de Vietnamese bierverkoop met 300 procent gestegen. De omzet bedraagt nu 6,5 miljard dollar per jaar.

Taxidienst Uber heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover het kwartaal voordien. Vergelijkingen met vorig jaar zijn niet mogelijk. De resultaten worden pas sinds dit jaar gepubliceerd. Het verlies van de onderneming met eveneens met 14 procent toe tot 743 miljoen dollar. Het verlies zou gedeeltelijk moeten worden toegeschreven aan de stijgende kosten voor juridische procedures. Uber is onder meer in een rechtszaak gewikkeld met Waymo, onderdeel van Alphabet, over een eventuele diefstal van documenten over zelfrijdende auto’s. Ook wordt het bedrijf aangeklaagd voor het verzwijgen van een datalek.

Investeringsmaatschappij Gimv heeft het Nederlandse bedrijf Brakel, producent van natuurlijke klimaatbeheersing en brandbeveiliging, verkocht aan bouwmaterialengroep Kingspan. Dat heeft Gimv bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Wel werd aangegeven dat de investering in Brakel een rendement heeft opgeleverd dat het gemiddelde van de portefeuille van de Gimv op lange termijn overstijgt. Gimv verwierf twee jaar geleden een meerderheidsbelang in Brakel. Ook verstrekte de investeringsmaatschappij vorig jaar aan Brakel bijkomende middelen om de overname van ArginaTechnics te kunnen financieren.

De bitcoin moet verboden worden. Dat heeft de econoom Joseph Stiglitz, zestien jaar geleden winnaar van de Nobelprijs, tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. De digitale munt dient volgens Stiglitz geen enkel maatschappelijk nut. De populariteit is volgens de econoom vooral te wijten aan het gebrek aan toezicht, waardoor de bitcoin uitermate geschikt zou zijn voor witwaspraktijken. Stiglitz is er ook van overtuigd dat de bitcoin, die inmiddels een waarde van meer dan 11.000 dollar heeft bereikt, een zeepbel is geworden. De econoom zegt wel niet principieel tegen digitale valuta te zijn. Hij wees er daarbij eerder al op dat digitale geldstromen gemakkelijker kunnen worden gevolgd.

Het biotechbedrijf Biocartis uit Mechelen, gespecialiseerd in de moleculaire diagnostiek, heeft met een kapitaalverhoging een bedrag van 80 miljoen euro opgehaald. De bijkomende financiële middelen zullen worden ingezet om de commercialisering van het diagnoseplatform Idylla te versnellen. Recent kon Biocartis zijn activiteiten al naar de Verenigde Staten uitbreiden, maar koestert ook ambities voor de Chinese en Japanse markt. Ook wil het bedrijf een aantal bijkomende diagnose-testen aan zijn portfolio toevoegen. Op dit ogenblik kan Biocartis twaalf testen aanbieden voor de opsporing van kanker. Nog twee andere diagnoses hebben betrekking op infectieziektes.

De Amerikaanse juweliersketen heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 976 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer naar de vergelijkbare omzet wordt gekeken, zou echter een inkrimping met 1 procent zijn gemeld. De nettowinst nam met 5 procent toe tot 100 miljoen dollar. Alessandro Bogliolo, chief executive van Tiffany, geeft toe dat de financiële resultaten slechts een lichte vooruitgang hebben laten optekenen, maar hij voegt eraan toe ervan overtuigd te zijn dat het bedrijf op middellange tot lange termijn een betekenisvolle vergelijkbare omzetgroei zal kunnen realiseren.

Het beursbedrijf Euronext neemt de Irish Stock Exchange (ISE) over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 137 miljoen euro. Dat heeft Euronext bekendgemaakt. Euronext is al uitbater van de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon. De nieuwe transactie betekent volgens Euronext een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het federale model van het beursbedrijf. Daarbij wordt gewag gemaakt van een sterkere Europese positie. Op de Ierse beurs zijn eenenvijftig bedrijven genoteerd. De wortels van de Ierse beurs gaan terug naar het laatste decennium van de achttiende eeuw. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 29,4 miljoen euro en een winst van 8 miljoen euro.

Het Russische olieconcern Lukoil heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 97,3 miljard roebel of 1,67 miljard dollar. Dat was een stijging met 78 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 13 procent tot ruim 1,48 biljoen roebel. De resultaten werden gesteund door hogere olieprijzen en toegenomen handelsvolumes. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werd een productie van 1,8 miljoen vaten per dag gerealiseerd. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste negen maanden steeg de nettowinst van 160 miljard roebel naar 298 miljard roebel. De omzet steeg van 3,8 biljoen roebel naar 4,3 biljoen roebel.

De Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed schrapt honderd banen. Dat heeft een woordvoerder van BuzzFeed bevestigd. In de Verenigde Staten worden 8 procent van de banen geschrapt. De ontslagen vallen in de verkoopafdeling. De redactie blijft gespaard. In Groot-Brittannië zullen op de redactie wel een aantal functies worden geschrapt. BuzzFeed telt op dit ogenblik ongeveer 1.700 medewerkers. De nieuwssite is volledig afhankelijk van reclame-inkomsten. De nieuwssite heeft ongeveer 233 miljoen unieke bezoekers per maand. Om extra inkomsten te genereren wordt gewerkt aan de productie van televisiereeksen, terwijl ook specifieke lifestyle-merken, zoals Tasty, worden opgezet.

De Zweedse meubelketen Ikea wil zijn investeringen in nieuwe winkelformules in stadscentra gevoelig opvoeren. Dat heeft Jesper Brodin, chief executive van Ikea, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Brodin wijst erop dat de gewoontes van de klant veranderen. Tot nu toe zocht Ikea vestigingen op grote bedrijventerreinen langs drukke uitvalswegen. Voortaan wil de groep zich meer toespitsen op de opening van CityStores, waardoor het bedrijf ook bereikbaar wordt voor klanten zonder auto. Volgend jaar wordt volgens Brodin in Greenwich een CityStore geopend. Het jaar daarop wordt ook een filiaal geopend in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Er lopen al een aantal experimenten.

De Finse uitgever Sanoma heeft zijn vroegere hoofdkantoor aan Ludviginkatu in Helsinki verkocht aan investeerder Aberdeen Standard Investments. Lidviginkatu was tot drie jaar geleden het hoofdkwartier van Sanoma. Tot op het einde van de voorbije eeuw was het adres ook de uitvalsbasis van de Helsingin Sanomat, de grootste krant van het land. De voorbije jaren werd het complex aan diverse organisaties verhuurd. Sanoma boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 405 miljoen euro. Dat vertegenwoordigde een stijging met 5,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst nam met 27,1 procent toe tot 89,3 miljoen euro.

Het Duitse industriële concern Siemens brengt zijn medische divisie Healthineers in de eerste helft van volgend jaar naar de beurs in Frankfurt. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Met het oog op de eventuele beursgang was Siemens Healthineers eerder al verzelfstandigd. Door de beursgang moet bijkomend kapitaal worden opgehaald om het medisch technologiebedrijf verder te laten groeien. Siemens Healthineers is producent van ziekenhuisapparatuur en zorgtechnologie. Er zal een minderheidsbelang in Siemens Healthineers naar de beurs worden gebracht. Het Duitse bedrijf zou tussen 15 procent en 25 procent van zijn aandelen te koop aanbieden.

Het uitzendconcern Randstad heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,9 miljard euro, tegenover 5,3 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel daarentegen van 177 miljoen euro naar 165 miljoen euro terug. Die achteruitgang moet echter worden toegeschreven aan investeringen in sectorgenoot Monster, dat vorig jaar werd overgenomen. Tijdens het derde kwartaal werd een bedrag van 21 miljoen euro gereserveerd voor de reorganisatie van Monster. Verder wordt gewag gemaakt van positieve resultaten in Frankrijk, terwijl in Italië kon worden geprofiteerd van een recente overname. Op de Nederlandse thuismarkt werd een groei met 1 procent geboekt.

Drie kaderleden van het Franse cementbedrijf Lafarge zijn in hechtenis genomen wegens een mogelijke betrokkenheid bij de financiering van terreurgroepen in Syrië. Dat hebben een aantal bronnen bekendgemaakt. Het drietal zou zijn verhoord. Het Franse gerecht is op zoek naar bewijzen dat de Franse groep banden zou hebben onderhouden met de terreurbeweging Daech in Syrië. Lafarge zou de extremistische groep daarbij sommen geld hebben betaald om een Syrische fabriek van de groep operationeel te houden. In het kader van het onderzoek werden eerder al huiszoekingen verricht bij Lafarge en bij aandeelhouder Groep Brussel Lambert (GBL).

10:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-17

World Cup nog altijd op zoek naar sponsors

De Federation Internationale of Football Associations (Fifa) lijkt afgerekend te worden op zijn twijfelachtige recente verleden, dat door fraude werd overschaduwd. Dat zegt Tariq Panja, sportredacteur van de Amerikaanse krant The New York Times. Er moet volgens Panja immers worden vastgesteld dat de internationale voetbalfederatie opvallend veel problemen lijkt te hebben om interessante sponsors te vinden voor de World Cup die volgend jaar in Rusland wordt georganiseerd. Bovendien blijkt ook nog altijd geen overeenkomst bereikt over de televisierechten voor het evenement. Bij de hoofdsponsors is nog één plek open, maar in de lagere categorieën moet nog veel meer ruimte worden ingevuld.

Lees Verder

 

20:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Baas kan soms baat hebben bij bescheiden opstelling

Een baas kan heel wat baat hebben bij een bescheiden opstelling, op voorwaarde dat zijn medewerkers een dergelijke houding verwachten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University, op basis van een studie over een reeks Chinese werkplekken. Vastgesteld werd dat professionele teams een grotere creativiteit laten blijken wanneer de medewerkers aan hun baas een bescheiden karakter toekennen. Wanneer er echter een grote machtskloof blijkt tussen het management en de werkvloer, wordt bescheidenheid daarentegen als een zwakheid beschouwd.

Lees Verder

 

 

20:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niet iedereen kan zichzelf zijn op werkvloer

Een meerderheid van de bevolking is ervan overtuigd dat werknemers ook in de professionele omgeving zichzelf moeten kunnen zijn. Toch blijkt een groot aantal werknemers zich terughoudend op te stellen. Er wordt immers gevreesd dat hun persoonlijkheid een negatieve impact op hun carrière zou kunnen hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van het recruteringsplatform CV-Library bij elfhonderd werknemers in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 90,2 procent van de ondervraagden van mening is dat een werknemer ook in de professionele omgeving zichzelf moet kunnen zijn. Tegelijkertijd bleek dat 64,8 procent te kennen gaf dat vooral hogere posities zichzelf authentiek kunnen opstellen.

Lees Verder

 

 

19:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voetbal vaak opstap van nationale agressiviteit

Nationalisme dat gepaard gaat met internationale sportevenementen kunnen conflicten tussen landen verhogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Dartmouth University. De onderzoekers stellen dat landen zich in internationale problemen agressiever opstellen nadat ze tijdens internationale sportevenementen een opstoot van nationalisme hebben gekregen. Onder meer wordt gewezen op de voetbaloorlog tussen El Salvador en Honduras op het einde van de jaren zestig van de voorbije eeuw, maar ook naar de Engels-Russische conflicten naar aanleiding van het Europees voetbalkampioenschap vorig jaar.

Lees Verder

 

 

19:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse binnenlandse migratie op laag niveau

Het voorbije jaar zijn in de Verenigde Staten ongeveer 34,9 miljoen van adres veranderd. Daardoor wordt een mobiliteitsniveau van 11 procent opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het US Census Bureau. Ook vorig jaar werd bij de Amerikaanse bevolking een binnenlandse migratie van 11,2 procent opgetekend. Dat betekent een belangrijke daling tegenover de tweede helft van de jaren veertig van de voorbije eeuw, toen een mobiliteitsniveau van ongeveer 20 procent opgetekend. De hoogste mobiliteit wordt opgetekend bij huurders, waar 21,7 procent het voorbije jaar van adres veranderde. Bij huiseigenaars valt dat cijfer terug tot 5,5 procent.

Lees Verder

 

 

18:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Namaak teistert geneesmiddelenmarkt ontwikkelingslanden

Een aanzienlijk deel van de geneesmiddelen die in ontwikkelingslanden worden verkocht, is louter namaak en heeft geen enkele helende werking. Dat is de conclusie van een rapport van de World Health Organisation (WHO) op basis van een overzicht van honderd studies over een totaal van meer dan 48.000 geneesmiddelen. Vastgesteld werd dat namaak op de geneesmiddelenmarkt van de ontwikkelingslanden een aandeel van ongeveer 11 procent heeft. Middelen tegen malaria en bacteriële infecties vertegenwoordigen 65 procent van de totale namaak. Gewaarschuwd wordt dat deze praktijken jaarlijks tienduizenden mensen het leven kunnen kosten.

Lees Verder

18:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Conversaties hebben belangrijk aandeel in verkoop

Sociale conversaties en mond-aan-mond reclame - zowel online als offline - vormen een belangrijke basis voor de verkoop. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Engagement Labs. Daarbij werd vastgesteld dat online en offline conversaties een aandeel van 19 procent in de verkopen hebben. Dat komt alleen in de Verenigde Staten uit op een bedrag tussen 7 biljoen dollar en 10 biljoen dollar. De onderzoekers zeggen verder te hebben kunnen vaststellen dat zelfs een kleine verbetering in de online en offline sociale prestatie een grote impact op de resultaten van het merk zal hebben.

Lees Verder

 

17:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Vliegtuigbouwer Airbus werkt samen met motorenbouwer Rolls Royce en het industriële concern Siemens aan de ontwikkeling van een hybride vliegtuigmotor. Een eerste test op een commercieel vliegtuig is over drie jaar voorzien. Daarbij zal één elektromotor worden gecombineerd met drie conventionele straalmotoren. Siemens bouwt momenteel een motor met een vermogen van twee megawatt. Dat is ongeveer de helft van de kracht die door een conventionele aandrijving kan worden geleverd. Rolls Royce zal een gasturbine leveren die in de romp van het vliegtuig geïnstalleerd wordt en stroom voor de motoren moet opwekken. Airbus wordt verantwoordelijk voor de integratie van de systemen.

De Europese Unie moet tegen eind volgend decennium 40 procent energiezuiniger zijn. Die doelstelling moet aan de lidstaten kunnen worden opgelegd. Dat heeft de industriecommissie van het Europees Parlement gezegd. De Europese Commissie had een besparing van 30 procent voorgesteld. Verder vraagt de industriecommissie dat eind volgend decennium 35 procent van de opgewekte energie in de Europese Unie uit duurzame bronnen afkomstig is. Daarmee zou het aandeel van duurzame bronnen 8 procentpunt hoger liggen dan aanvankelijk werd gesuggereerd. Hier werden echter geen bindende nationale doelen naar voor geschoven, tot ontgoocheling van het World Wildlife Fund en Greenpeace.

De Zweedse meubelketen Ikea Group heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 34,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met bijna 4 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst viel daarentegen van 4,5 miljard euro naar 3 miljard euro terug. De terugval moet worden toegeschreven aan het feit dat een aantal winstgevende delen heeft overgedaan aan merkhouder Inter Ikea. Bovendien wordt opgemerkt dat het voorbije jaar ook werd geïnvesteerd om de online en offline verkopen verder aan te jagen. De 403 winkels van Ikea zijn verdeeld over elf franchisers. Ikea Group is met 355 vestiging de grootste franchisenemer van het hele consortium.

Chocoladegroep Baronie, in handen van de Nederlandse ondernemer Fons Walder, neemt roomijsmaker Glacio over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Glacio is eigenaar van onder meer het bedrijf IJsboerke, dat de voorbije jaren echter marktaandeel moet inleveren door de concurrentie van Ola, Magnum en Cornetto, merken van Unilever. Door de overname van Glacio kan Baronie zijn assortiment verder uitbreiden. De groep van Walder nam de voorbije vijf jaar al de merken Jacques, Kathy, Duc d’O en Ashbury over. Met het merk Jacques had Baronie al een samenwerking met Glacio. Door de toevoeging van roomijs wordt het assortiment van Baronie ook minder seizoensgevoelig.

De Duitse verzekeraar Allianz heeft een bod gedaan om de Franse kredietverzekeraar Euler Hermes volledig over te nemen. Allianz had al een belang van ongeveer 63 procent in Euler Hermes uitgebouwd, maar wil nu ook het resterende pakket aandelen in handen krijgen. In eerste instantie is een akkoord gesloten met een aantal partijen die een belang van ruim 11 procent in Euler Hermes vertegenwoordigen. Daarna zal ook een bod op het resterende pakket worden gedaan. Euler Hermes werd voor de transactie gewaardeerd op circa 4,3 miljard euro. Door een aantal bronnen werd al in juni dit jaar gemeld dat Allianz voorbereidingen trof om Euler Hermes volledig in handen te krijgen.

Investeerder Neo Investment Partners heeft een bedrag van 30 miljoen pond geïnjecteerd in het Britse modemerk Victoria Beckham. De bijkomende financiële middelen zullen door Beckham worden gebruikt om een aantal nieuwe winkels te openen en de online activiteiten verder op te voeren. Bedoeling zou ook zijn om een aantal nieuwe productlijnen te lanceren. Door de groei van haar bedrijf had Victoria Beckham naar eigen zeggen behoefte aan externe investeerders, die ook externe expertise konden aanbrengen. Neo Investment Partners krijgt in ruil van zijn inbreng een minderheidsbelang in het Britse modelabel. De waarde van het merk wordt geraamd op 100 miljoen pond.

De Britse autobouwer Aston Martin heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 567 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 84 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het succes is te danken aan een sterke vraag naar het model DB11 en inkomsten uit de beperkte editie van het model Vanquish Zapato. De autobouwer boekte een winst van 22 miljoen pond, tegenover een verlies van 124 miljoen pond dezelfde periode vorig jaar. Voor de eerste keer sinds zijn afsplitsing van Ford negen jaar geleden kon Aston Martin vier winstkwartalen op rij melden. Tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar verkocht Aston Martin in totaal 3.300 wagens. Dat betekent een stijging met 65 procent.

Het Amerikaanse concern Emerson, gespecialiseerd in industriële automatisering, trekt zijn overnamebod op sectorgenoot Rockwell Automation in. Dat heeft Emerson bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat Emerson zijn origineel bod tot twee keer heeft verhoogd, maar ook daarmee Rockwell niet heeft kunnen overtuigen. Het uiteindelijke bod hechtte aan Rockwell een waarde van ongeveer 30 miljard dollar. Rockwell wijst er echter op dat het bod onder de reële waarde van de onderneming blijft. Bovendien wordt opgemerkt dat het bod van Emerson een aantal belangrijke risico’s vertegenwoordigde. Tenslotte wordt erop gewezen dat het bedrijf met een ongevraagd bod werd geconfronteerd.

Het Amerikaanse bedrijf Colgate Palmolive, fabrikant van verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,97 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De autonome groei bedroeg 1,5 procent. De operationele winst liep van 1,07 miljard dollar naar 927 miljoen dollar terug. De nettowinst kromp van 702 miljoen dollar naar 607 miljoen dollar. Ian Cook, chief executive van Colgate Palmolive, stelde tevreden te zijn dat verhoogde reclame-inspanningen ook de omzet hebben doen groeien. Cook maakte ook gewag van een gezonde volumestijging in Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Europa.

Het Britse luchtvaartconcern International Air Group (IAG) wil vaker gebruik maken van luchthaven London Gatwick. Dat hebben woordvoerders van de groep tegenover de Britse zakenkrant Financial Times bevestigd. Het concern - de koepel boven de maatschappijen British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling - hoopt daarbij de landingsrechten van luchtvaartmaatschappij Monarch, die onlangs failliet werd verklaard, over te nemen. De landingsrechten van Monarch op Gatwick en Luton worden door accountant KPMG beheerd. Een Britse rechter had beslist dat de betrokken rechten niet kunnen worden verkocht. De accountant heeft tegen die beslissing echter beroep aangetekend en wil daarmee nog geld recupereren.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever neemt het Amerikaanse bedrijf Sundial Brands, producent van verzorgingsmiddelen voor het haar en de huid, over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Wel werd gemeld dat Sundial Brands, gevestigd in New York, ook binnen Unilever als een autonome entiteit verder zal blijven werken. Ook Richelieu Dennis, oprichter van Sundial, blijft in de nieuwe structuur in functie. Sundial Brands is eigenaar van merken zoals SheaMoisture, Nubian Heritage en Madam C.J. Walker. Het bedrijf zal dit jaar een omzet van ongever 240 miljoen dollar realiseren. Gehoopt wordt dat de overname tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar kan worden afgerond.

De Franse bank Société Générale (SocGen) wil in zijn thuisland nog eens negenhonderd banen schrappen. Daarbij worden ook driehonderd kantoren gesloten. Dat heeft SocGen bekendgemaakt. Op dit ogenblik heeft SocGen in Frankrijk nog ongeveer tweeduizend filialen. De Franse bank ontvouwde begin vorig jaar al plannen die tot een reductie van 2.550 banen zouden moeten leiden. Met de nieuwe ingreep komt de totale banenreductie bij SocGen, één van de grootste banken van Europa, tegen eind dit decennium op ongeveer 3.450 arbeidsplaatsen. Vanwege deze reorganisatie neemt de Franse bank tijdens het vierde kwartaal een buitengewone last van ongeveer 400 miljoen euro.

De Britse educatieve uitgever Pearson verkoopt zijn Engelstalige onderwijsdivisie aan investeerders Barings Private Equity Asia en Citic Capital. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 300 miljoen dollar. Dat heeft John Fallon, chief executive van Pearson, gemeld. De operatie kadert volgens hem in een herstructurering die het bedrijf efficiënter moet maken. Opgemerkt wordt dat in het onderwijs steeds meer op digitaal educatief materiaal wordt overgeschakeld. De divisie telt 3.600 medewerkers. De nieuwe eigenaars zouden plannen voor investeringen hebben. Pearson maakte eerder bekend tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzetdaling met 4 procent te hebben geleden tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Voortaan laat New York opnieuw toe dat in bars en cafés zou worden gedanst. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, bekend gemaakt. Sinds de cabaretwet van het midden van de jaren twintig van de voorbije eeuw was het in New York verboden om in bars en cafés te dansen. De gemeenteraad besliste eind oktober echter de wet in te trekken. De Blasio benadrukte dat het verbod op dansen niet langer steek houdt. Hij voegde eraan toe dat het nachtleven onderdeel vormt van de cultuur van New York. Tot nu toe kon alleen gedanst worden indien de uitbater over een speciale vergunning beschikte. Minder dan honderd uitbaters in heel New York beschikken over de vereiste licenties.

De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 7,15 Zwitserse frank. Dat betekende een daling met 1,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 14 procent tot 0,9 miljard Zwitserse frank. Er konden onder meer goede resultaten worden gemeld bij het zakenbankieren. Er werd wel aangegeven dat deze activiteiten in de toekomst een grotere druk moeten verwachten door de nieuwe Europese regels voor de handel op de financiële markten. Verder wordt ook gewezen op de impact van lage rentevoeten, een bescheiden activiteit op de markten en de introductie van striktere regels rond verplichte reserves.

12:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele telefoon meet economische impact natuurrampen

Mobiele telefoons vormen een goed werkinstrument om de sociale en economische impact van natuurrampen op de lokale bevolking te registreren en analyseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Boston Children’s Hospital, het Media Lab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en het internetbedrijf Google naar de impact van de orkaan Maria in Puerto Rico. Onder meer kon worden vastgesteld dat op de dag voor de orkaan toesloeg vanuit Puerto Rico 20 procent meer reizigers vertrokken. Een groot deel van die vluchtelingen bleek uiteindelijk terecht te komen in Orlando, Miami, New York en Atlanta.

Lees Verder

 

11:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook werkzoekenden grijpen naar sociale media

Ook werkzoekenden maken van sociale media gebruik om potentiële werkgevers onder de loep te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online marketingbureau Digimax. Daarbij werd vastgesteld dat 73 procent van werkgevers de activiteit van potentiële kandidaten op sociale media controleert, maar dat blijkt bij 22 procent ook in omgekeerde richting te gebeuren. Bovendien werd opgetekend dat 50 procent van alle werkzoekenden op sociale media beroep doet om zich op een interview met een potentiële werkgever voor te bereiden. Daarbij wordt onder meer gezocht naar gemeenschappelijke interesses die tijdens het gesprek aan bod kunnen komen.

Lees Verder

 

11:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Xenofobie had belangrijke impact op brexit

Xenofobie heeft een belangrijke impact gehad op de uitslag van het referendum dat vorig jaar in Groot-Brittannië werd gehouden over de scheiding met de Europese Unie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Goldsmiths University of London. Britten die getuigen angst voor vreemdelingen te hebben, bleken immers sneller geneigd te zijn om op een afsplitsing van de Europese Unie aan te sturen. De onderzoekers zeggen bovendien verder te hebben moeten vaststellen dat het collectieve narcisme bij verkiezingen als een nieuwe factor moet worden bestempeld.

Lees Verder

 

10:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven minder actief met fundamenteel onderzoek

Grote bedrijven investeren steeds minder in wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University op basis van een analyse van investeringen in wetenschappelijk onderzoek tussen het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw en het midden van het voorbije decennium. Onder meer moest worden vastgesteld dat de publicaties door wetenschappers uit het bedrijfsleven in een brede waaier industriële sectoren is gedaald. Tevens wordt aangevoerd dat bedrijven steeds vaker prioriteit geven aan de ontwikkeling en commercialisering van bestaande knowhow dan aan de creatie van nieuwe kennis door fundamenteel onderzoek.

Lees Verder

 

09:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nepnieuws kan ook auteur veel schade berokkenen

Nepnieuws kan een grote invloed hebben op het gedrag van het doelpubliek, maar kan ook voor de fabrikant zware consequenties hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia (UBC) en de California State University. Gewaarschuwd wordt dat dergelijke acties zich als een boomerang tegenover de bron kunnen keren. Bedrijven die met de lancering van nepnieuws een concurrent proberen te beschadigen, dreigen volgens de onderzoekers bij een ontmaskering zelf zwaar getroffen te zullen worden. Er moet immers rekening worden gehouden met negatieve publiciteit en reputatieschade.

Lees Verder

 

09:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Multinational en consument denken anders over waarde

Multinationale technologiebedrijven proberen bijkomende inkomsten te genereren door consumenten met services extra waarde aan te bieden. In werkelijkheid moet echter worden vastgesteld dat bedrijven en consumenten vaak heel uiteenlopende ideeën hebben over de creatie van waarde. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Vaasa in Finland. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden verklaard door het feit dat er tussen het multinationale bedrijf en zijn klant een grote afstand bestaat. De kennis over de consument rust immers bij de lokale verkoper, maar het beleid wordt op de centrale zetel van de onderneming bepaald.

Lees Verder

 

08:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carrière millennial bestaat uit meer dan twaalf banen

Millennials zullen tijdens hun actieve beroepscarrière wellicht dubbel zoveel werkgevers tellen dan het gemiddelde van het huidige personeelsbestand. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Investec Click & Invest bij een groep Britse werknemers. Vastgesteld werd dat de gemiddelde Britse werknemer in zijn carrière zes verschillende banen heeft. Tegelijkertijd moet echter worden vastgesteld dat millennials gemiddeld drie jaar en vier maanden in hun huidige baan denken te zullen blijven. Dat komt overeen met een totaal van twaalfenhalve banen tijdens een volledige carrière.

Lees Verder

07:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-17

Nieuwsoverzicht

De brouwerij van de Deense bierproducent Carlsberg in de Zweedse stad Falkenberg werkt voortaan volledig op basis van duurzame energiebronnen. Dat heeft Carlsberg bekend gemaakt. In het verleden werd al voor 26 procent gebruik gemaakt van biogas dat afkomstig was van het eigen afvalwater. Het resterende pakket van 74 procent werd geleverd door aardgas, dat nu eveneens vervangen werd door biogas dat door het bedrijf Orsted wordt geleverd. Carlsberg wil tegen eind volgend decennium de emissies koolstofdioxide van al zijn vestigingen elimineren. Ook het waterverbruik van Carlsberg zou wereldwijd worden gehalveerd. Over vijf jaar al moeten alle brouwerijen van de groep op duurzame energie werken.

De lidstaten van de Europese Unie hebben in een beroepscomité beslist om de vergunning voor glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Voor het eerst schaarden voldoende lidstaten zich achter een nieuwe toelating voor het veelbesproken onkruidbestrijdingsmiddel. België verzette zich met acht andere landen tegen de verlenging van de vergunning, die eind dit jaar afloopt. Daarentegen keurden achttien lidstaten de verlenging goed. Duitsland had zich eerder nog onthouden, maar stemde nu met een verlenging in. Het Duitse chemieconcern Bayer had gevraagd een verlenging met vijftien jaar goed te keuren. Bayer is in verregaande onderhandelingen voor de overname van Monsanto, fabrikant van het glyfosaat-merk Roundup.

De Duitse gasproducent Linde heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst liep met 3,8 procent op tot 3,2 miljard euro. Aldo Belloni, chief executive van Linde, wees er tevens op dat de organisatie op schema zit met zijn efficiëntie-programma. Linde concurreert met het Franse concern Air Liquide voor het marktleiderschap in de sector van industriële gassen. Het bedrijf heeft ook een akkoord gesloten met de Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) om de stikstof--activiteiten in Ruwais in Abu Dhabi uit te bouwen om de toekomstige industriële vraag te beantwoorden.

Grupo Modelo, dochter van biergroep AB InBev, investeert een bedrag van meer dan 750 miljoen dollar in een nieuwe fabriek in Mexico. Dat heeft Grupo Modelo bekend gemaakt. De nieuwe installaties komen in de stad Apan in de Mexicaanse deelstaat Hidalgo. De nieuwe site zou over anderhalf jaar operationeel moeten worden. In eerste instantie wordt gemikt op een jaarlijkse capaciteit van 12 miljoen hectoliter. Op termijn wordt gerekend op een verdubbeling. Mexico is de vierde grootste bierproducent van de wereld. Het land is ook de grootste exporteur van bier. De zestien merken van Grupo Modelo worden in Mexico gebrouwen. In mei nam de groep nog een nieuwe fabriek in gebruik op het schiereiland Yucatán.

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft in Australië een nieuwe batterijcentrale opgeleverd. De site moet de energiebevoorrading in Zuid-Australië garanderen. De regio wordt geregeld geconfronteerd met zware stormen, waardoor geregeld met elektriciteitspannes rekening moet worden gehouden. Elon Musk, topman van Tesla, had echter een oplossing aangereikt. Hij had daarbij beloofd om in honderd dagen een batterijcentrale te zullen bouwen die de bevoorrading zou kunnen garanderen. Indien Tesla die deadline niet zou halen, zou de Australische overheid volgens Musk voor de installatie geen enkele financiële bijdrage moeten leveren. De centrale is gevestigd op een windfarm ten noorden van Adelaide.

Ook na het midden van het volgende decennium zullen in België minstens twee kernreactoren geopend moeten blijven. Dat hebben de werkgeversorganisaties Agoria, Essenscia en Febeliec gezegd in een reactie op een studie van netbeheerder Elia over de energieveiligheid van België. Werkgeversorganisatie Voka had daarbij gepleit voor snelle beslissingen over de bouw van gascentrales, waardoor de nucleaire installaties konden worden gesloten. Door een aantal kernreactoren operationeel te houden, kunnen volgens de andere sectorgenoten echter belangrijke besparingen op kosten en uitstoot worden gerealiseerd. Er moet volgens hen aan een gefaseerde afbouw worden gewerkt.

De Amerikaanse farmagroep Eli Lilly heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijst erop door de lancering van nieuwe geneesmiddelen hogere opbrengsten te hebben realiseren. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van prijsstijgingen. De nettowinst viel echter met ruim 30 procent terug tot 556 miljoen dollar. Die achteruitgang moet naar eigen zeggen vooral worden toegeschreven aan eenmalige kosten voor herstructurering en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf bekijkt ook de toekomst van de divisie Elanco Animal Health, gericht op diergeneeskunde.

Het mediaconcern Meredith neemt sectorgenoot Time Inc over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,8 miljard dollar. Dat heeft Meredith, uitgever van onder meer Better Homes & Gardens en Allrecipes, bekend gemaakt. Bij beide bedrijven heeft het bestuur al met de overname ingestemd. De combinatie van beide bedrijven creëert een groep met een gecombineerde omzet van 4,8 miljard dollar, waaronder 2,7 miljard dollar uit reclame. De fusiegroep zou ook een winst van 800 miljoen dollar realiseren. Verwacht wordt dat de transactie tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar zal worden afgerond. Tijdens de eerste twee jaar wordt een kostensynergie tussen 400 miljoen dollar en 500 miljoen dollar voorzien.

De Britse regering wil de volgende vijf jaar voor omgerekend bijna 15 miljard pond aandelen in Royal Bank of Scotland (RBS) verkopen. Dat komt neer op een belang van bijna 50 procent. De verkoop zal worden doorgevoerd in vijf tranches van 3 miljard pond. De bank werd tijdens de financiële crisis zwaar getroffen en werd genationaliseerd. De Britse regering heeft nog altijd een belang van 70 procent in de bank. Tijdens het derde kwartaal dit jaar boekte Royal Bank of Scotland een omzet van 3,16 miljard pond, tegenover 3,31 miljard pond inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De bank boekte echter anderzijds een winst van 392 miljoen pond, tegenover een verlies van 469 miljoen pond het derde kwartaal vorig jaar.

Bij de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Baer heeft chief executive Boris Collardi zijn vertrek aangekondigd. Hij stapt over naar vermogensbeheerder Pictet. Collardi (43) heeft de Zwitserse bank negen jaar lang geleid. Onder zijn leiding heeft de vermogensbeheerder een grotere activiteit uitgebouwd op de Aziatische markt. Over vijf jaar zouden die Aziatische activiteiten ongeveer één derde van de inkomsten van Julius Baer vertegenwoordigen. Collardi breidde de activiteiten van de vermogensbeheerder bovendien met een aantal overnames over. De vertrekkende topman zal bij Julius Baer voorlopig worden opgevolgd door Bernhard Hodler, de rechtstreekse assistent van Collardi.

In Frankrijk riskeert autobouwer Fiat Chrysler een boete van maximaal 9,6 miljard euro voor misleidende emissieresultaten. Dat heeft de Franse krant Le Monde gezegd op basis van documenten van het Franse bureau voor fraudebestrijding. Fiat Chrysler zou bij enkele modellen emissie-resultaten hebben gemanipuleerd om een aantal certificering-tests met succes te kunnen afronden. De autobouwer heeft echter te kennen gegeven dat de geformuleerde aantijgingen in Le Monde ongegrond zijn. Wel werd aangegeven dat de testresultaten van het Franse bureau voor fraudebestrijding een verschil laten blijken met de eigen gegevens van de autobouwer en de conclusies van het Italiaanse ministerie van transport.

Sportartikelenfabrikant Puma heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,12 miljard euro. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op van 39,5 miljoen euro naar 62,1 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat de schoenenverkoop nog altijd de grootste drijfkracht achter de positieve resultaten blijft, maar ook de divisie accessoires liet naar eigen zeggen tijdens het derde kwartaal een sterke vooruitgang optekenen. Bjorn Gulden, chief executive van Puma, benadrukte verder dat alle regio’s aan de groei hebben bijgedragen. Volgens een aantal bronnen zouden de goede resultaten moederbedrijf Kering mogelijk een verkoop doen overwegen.

Het technologiebedrijf Option uit Leuven heeft een akkoord bereikt met zijn grootste aandeelhouders over een redding en de oprichting van een nieuwe onderneming. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Aangekondigd werd daarbij dat 80 procent van de schulden - voor een bedrag van ongeveer 6,5 miljoen euro - in aandelen worden omgezet. Over de resterende 20 procent wordt nog onderhandeld. Ook krijgt Option een overbruggingskrediet van 1,6 miljoen euro van Alychlo en Van Zele Holding. Option zal zich in de toekomst vooral toespitsen op geïntegreerde systemen rond het internet-of-things voor industriële klanten en de publieke sector. Het bedrijf zal worden geleid door Guy Coen.

De Amerikaanse farmagroep AbbVie heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Humira, een product voor de behandeling van reuma, liet een omzetgroei met 14,8 procent tot 4,7 miljard dollar. In Noord-Amerika kon een omzetgroei met 19,1 procent worden gemeld. Gunstige wisselkoerseffecten genereerden een omzetgroei mt 0,7 procent. De operationele winst steeg van 2,4 miljard dollar naar 2,7 miljard dollar. De nettowinst bleef nagenoeg status-quo op 1,6 miljard dollar. Richard Gonzalez, chief executive van AbbVie, wees ook op nieuwe kandidaat-geneesmiddelen die worden ontwikkeld.

John Lasseter, één van de oprichters van de animatiestudio Pixar, neemt een vakantieperiode van zes maanden. Dat heeft Lasseter in een email aan zijn medewerkers meegedeeld. Aanleiding zijn beschuldigingen van ongepast gedrag die aan het adres van Lasseter werden geuit. Lasseter gaf daarbij ook aan zich te willen verontschuldigen tegenover iedereen die zich door zijn gedrag ongemakkelijk of niet gerespecteerd zou hebben gevoeld. Pixar is inmiddels een onderdeel van Disney, waar Lasseter chief creative officer van de Animation Studios werd. Disney benadrukt in een mededeling veel belang te hechten aan een omgeving waarin alle werknemers gerespecteerd worden.

10:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-17

Werknemer baalt vooral van gebrekkig management

Een gebrekkig bedrijfsmanagement vreet aan het geluk van de werknemers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Hales Group bij een populatie Britse werknemers. Er moest immers worden vastgesteld dat 48 procent van de ondervraagden toegeeft zich door een gebrekkig management ongelukkig te voelen. Het management en de bedrijfscultuur vormen de twee elementen die de werkneemsters het liefst veranderd zouden zien. De resultaten van de studie tonen volgens Hales aan dat het loon en de bonussen niet langer de belangrijkste werkinstrumenten blijken om het personeelsbestand te houden.

Lees Verder

20:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gespierde blanke man nog steeds de eerste partnerkeuze

Blanke en sterke mannen vormen vaak nog steeds de meest aantrekkelijke partner. Dat kan zowel bij heteroseksuele vrouwen als homoseksuele mannen worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Coventry University en de Aberystwyth University op basis van een analyse over foto’s van mannen die over een periode van drie jaar die op het online platform TubeCrush werden geplaatst. De resultaten van de studie druisen volgens de onderzoekers sterk in tegen de actuele percepties rond houdingen tegenover het fenemeen van de mannelijkheid.

Lees Verder

 

19:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In technologische wereld blijven menselijke vaardigheden cruciaal

Volgens millennials zullen in het technologische tijdperk uitzonderlijke menselijke vaardigheden een cruciale basis voor zakelijk succes blijken. Dat blijkt uit een studie van de Global Alliance in Management Education (Cems) bij afgestudeerden van managementscholen in vierenvijftig landen. Er moest immers worden vastgesteld dat 56 procent van de ondervraagden van mening is dat menselijke vaardigheden prioritair zullen zijn op de werkvloer van de toekomst. Daarbij wijst 33 procent op de noodzaak aan sociale vaardigheden, terwijl 23 procent gewag maakt van vaardigheden om mensen te leiden.

Lees Verder

 

18:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Crowdsourcing kan succes productlancering voorspellen

Crowdsourcing kan bedrijven helpen het succes van nieuwe productlanceringen te voorspellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de UTS Business School en de Singapore Management University. Op die manier kan crowdsourcing volgens de onderzoekers een belangrijk hulpmiddel worden om de toekomstkansen van een nieuw product in te schatten vooraleer aan een dure investering in de fabricage wordt begonnen. Crowdsourcing kan volgens de onderzoekers immers heel snel de nodige feedback bieden, maar kan ook een geëngageerde groep geïnteresseerden creëren, waardoor ook aanzienlijke kosten voor promotie en reclame kunnen worden bespaard.

Lees Verder

 

17:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Shoppingproces evolueert door technologische innovatie

Technologische innovaties hebben een belangrijke impact op het shoppingproces van de consument. Er kan immers worden vastgesteld dat deze nieuwe toepassingen - zoals intelligente betaalsystemen, magische spiegels en bodyscanners - zowel de consumentenbeleving als het beslissingsproces hebben veranderd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brunel University in Londen. Opgemerkt wordt dat de nieuwe technologieën de dynamiek van het shoppingproces veranderen, waarbij zowel een impact op de wensen, de houding als de actie van de consument kan worden opgetekend.

Lees Verder

 

17:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tevreden werknemers zorgen voor betere bedrijfsresultaten

Tevreden werknemers zullen ook de resultaten van de onderneming verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia. De onderzoekers merken op dat vele aandeelhouders onterecht van mening zijn dat investeringen in het welzijn van werknemers de rendabiliteit van hun participatie aantast. In werkelijkheid kan volgens de Britse wetenschappers echter een omgekeerd verband worden opgetekend. De studie toont volgens hen immers dat de tevredenheid van de werknemers uiteindelijk een impact heeft op het financiële succes van een onderneming op langere termijn.

Lees Verder

 

17:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende