05-01-18

Vele consumenten raken gefrustreerd door videostreams

Abonnementen op video-on-demand hebben de voorbije jaren een constante groei laten optekenen. Dat geldt ook voor de inkomsten die met de activiteiten konden worden gegenereerd. Dat is de conclusie van een rapport van IBM Cloud Video. Uit het onderzoek bleek immers dat het voorbije jaar in Noord-Amerika 124,08 miljoen gebruikers konden worden geteld. Over vier jaar zal dat aantal volgens het rapport echter tot 159,64 miljoen gebruikers zijn opgelopen. Tevens wordt benadrukt dat de sector twee jaar geleden 6,2 miljard dollar inkomsten kon melden, tegenover een omzet van 3,2 miljard dollar vier jaar geleden. Toch wordt gewaarschuwd voor een aantal problemen.

“Vele consumenten maken hun beklag over de kwaliteit van de geboden services,” stippen de onderzoekers aan. “Daarbij moet worden vastgesteld dat gebruikers zich vooral gefrustreerd tonen door technische problemen, een gebrek aan content en een overdreven hoeveelheid reclame.” Uit het onderzoek bleek dat 81 procent van de consumenten gewag heeft gemaakt van buffering of een opgehouden start van de video’s. Twee jaar geleden werden door 75 procent van de gebruikers klachten gemeld. Tevens kon worden vastgesteld dat 63 procent van de respondenten vooral een breder aanbod in de programmering zou wensen.

Daarbij moest ook worden opgetekend dat slechts 10 procent van de consumenten zijn kijkgedrag nagenoeg volledig afstemt op de aanbevelingen di door het streaming-platform worden geformuleerd. Bovendien gaf 44 procent van de ondervraagden aan dat de aanbevelingen nagenoeg nooit aan hun eigen interesses of behoeftes beantwoorden. Streaming met reclame-ondersteuning kende vorig jaar de sterkste groei, maar bij de consumenten blijkt volgens de onderzoekers slechts een matige appreciatie. Vastgesteld moest worden dat 60 procent van mening was dat de reclames de kijkbeleving verstoorden.

Een overdreven aantal reclamespots zou voor 27 procent dan ook een reden zijn om zijn abonnement op te zeggen. Op de tweede plaats staat de kostprijs (25 procent), gevolgd door de kwaliteit van de content (20 procent) en technische problemen (17 procent).

Lees Verder

18:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videostream |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.