08-01-18

Baas mag zich niet door stress laten leiden

Managers met een hoog stressniveau hebben ook een negatieve impact op de algemene werkcultuur van de onderneming. Onder stress dreigen veel personen aan efficiëntie in te boeten en leiders zijn daarop geen uitzondering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alabama op basis van meer dan honderdvijftig studies in vijfentwintig verschillende landen. Uit het onderzoek moet volgens de onderzoekers onder meer worden vastgesteld dat toxische managers een significant negatieve impact hebben op de moreel en de prestaties van hun medewerkers. Belangrijk is echter vaak dat tijdig wordt ingegrepen.

“Ook managers worden aan grote druk blootgesteld,” betoogt onderzoeksleider Peter Harms, professor management aan de University of Alabama. “Het is bovendien onmogelijk om iedereen te allen tijde tevreden te houden. Bij een aantal leiders zullen die problemen echter ook hun weerslag hebben op de relaties met de medewerkers. Vaak moet daarbij worden vastgesteld dat ondergeschikten uiteindelijk het mikpunt worden van de frustraties waarmee het management wordt geconfronteerd. Om problemen te vermijden moet de organisatie dan ook aan alle betrokkenen - zowel management als werknemers - de mogelijkheid bieden deel te nemen aan programma's die stress kunnen reduceren en vermijden.

“Bovendien moeten managers volgens de onderzoekers leren erkennen dat zij vaak aan de basis liggen van stress die bij werknemers moet worden vastgesteld,” zegt professor Harms nog. “Indien op de werkvloer een stressfactor wordt ervaren, moeten stappen worden ondernomen. Problemen moeten onmiddellijk worden aangepakt. Wie met een toxische baas wordt geconfronteerd, moet contact opnemen met de personeelsdienst. De meeste bedrijven willen op een goede manier handelen en zullen legale problemen proberen te vermijden. Vaak is men zich echter niet bewust van problemen, tot werknemers de knelpunten aan de oppervlakte brengen.”

“Ook goede bazen kunnen uit het onderzoek de nodige lessen leren,” zegt Peter Harms. “Eigenlijk is het heel eenvoudig. Goed leiderschap is geen magie. Het volstaat om mensen met respect te benaderen en hen duidelijk te laten weten wat van hen wordt verwacht. Cruciaal is echter te vermijden dat men zelf een probleem wordt.”

Lees Verder

15:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: management |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.