10-01-18

Ook fysieke winkelvloer ervaart impact online besprekingen

Online besprekingen worden voor de verkoop steeds belangrijker. Dat geldt ook op de fysieke winkelvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Bazaarvoice. De onderzoekers stelden immers vast dat 56 procent van de online shoppers voor de beslissing over een aankoop besprekingen van andere klanten lezen. Maar ook op de fysieke winkelvloer zegt 45 procent van de klanten vooraf online besprekingen te hebben geraadpleegd. De resultaten van de studie maken volgens Bazaarvoice duidelijk dat zowel digitale als fysieke verkopers inspanningen moeten doen om in online besprekingen te investeren.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat bij de aankoop van elektronica 41 procent van de klanten erkent vooraf online besprekingen geraadpleegd te hebben. Bij de aankoop van speelgoed en games loopt dat aandeel echter al op tot 53 procent. In de sector van cosmetica en fitness geeft 58 procent toe van online besprekingen gebruik gemaakt te hebben. Bij de aankoop van huishoudelijke apparatuur wordt een aandeel van 59 procent geregistreerd. “Wie de winkelvloer betreedt zal bijna steeds getuige zijn van een andere consument die op zijn smartphone actief is en mogelijk met vrienden of familie over een aankoop overlegt, sociale media raadpleegt, prijzen vergelijkt of prijzen vergelijkt,” aldus Bazaarvoice.

“Het is voor merken en retailers aangewezen om aan het fenomeen de nodige aandacht te besteden,” zeggen de onderzoekers nog. Er wordt op gewezen dat de combinatie van online besprekingen met fysieke aankopen op één jaar tijd met 15 procent is gestegen. Er wordt nog opgemerkt dat de kunstsector bijzonder gevoelig blijkt voor online besprekingen. Voor elke dollar online inkomsten die in de sector onder invloed van besprekingen wordt gerealiseerd, kan immers nog eens een offline bedrag van 6,07 dollar worden geplaatst. Bij videogames staat elke online dollar tegenover 5,19 dollar fysieke aankopen. Bij speelgoed en games is er sprake van één dollar online tegenover 5,14 dollar offline.

Lees Verder

14:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: besprekingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.