10-01-18

Smart speakers verheugen zich in sterk groeiperiode

Dit jaar zullen wereldwijd 56,3 miljoen smart speakers worden verkocht. Dat blijkt uit een rapport van analist Canalys. Gewag wordt gemaakt van een cruciale doorbraak. Het is de eerste keer dat een verkoop van meer dan vijftig miljoen exemplaren kan worden gerealiseerd. Vorig jaar bleef de afzet van smart speakers wereldwijd nog onder de grens van de vijfendertig miljoen eenheden. Opgemerkt wordt dat de markt nog altijd zal worden gedomineerd door Amazon Echo en Google Home, maar er wordt een toenemende concurrentie voorspeld. Een steeds groter aantal verkopers meldt zich volgens Canalys immers op de markt.

Ook dit jaar blijven de Verenigde Staten de belangrijkste markt voor smart speakers. Er wordt op de Amerikaanse markt een verkoop van 38,4 miljoen exemplaren voorspeld. China volgt op de tweede plaats met 4,4 miljoen eenheden. Lucio Chen, analist bij Canalys, wijst erop dat de smart speakers een beduidend snellere verkoop laten optekenen dan andere nieuwe consumententechnologie, zoals virtual reality, augmented reality en zelfs wearables. Er wordt nog opgemerkt dat vorig jaar vooral de verkoop van hardware centraal stond, maar volgens Canalys mag worden verwacht dat de markt zich dit jaar sterk zal verbreden.

Er wordt nog aangevoerd dat vooral in China potentiële concurrentie van Amazon en Google belangrijke kansen kunnen krijgen. De diensten van beide Amerikaanse bedrijven worden in China immers aan belangrijke restricties onderworpen. Daardoor werd een grotere ruimte gecreëerd voor lokale partijen zoals Alibaba, JD.com en Xiaomi, die inmiddels al een aantal exemplaren hebben gelanceerd.” Verwacht wordt dat de markt dit jaar op een sterke groei zal kunnen rekenen. Daarbij wordt opgemerkt dat diverse aanbieders van hardware en software en andere toepassingen zich op de markt manifesteren dat ook bij het publiek het bewustzijn over de mogelijkheden van de sector sterk toeneemt.

Lees Verder

17:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smart speakers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.