19-01-18

Verenigde Staten tonen superieure arbeidstevredenheid

In de Verenigde Staten tonen werknemers een opvallend grotere tevredenheid dan hun collega’s in Europa. Nochtans genieten de Europese werknemers heel wat bijkomende voordelen in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Jobbio. Vastgesteld werd dat de werknemers in de westerse economieën gemiddeld een arbeidstevredenheid van 68,1 procent laten optekenen. In de Verenigde Staten loopt dat cijfer echter op tot 71,8 procent. Duitsland volgt op een tweede plaats met 71,2 procent, maar in de andere landen blijft de tevredenheid onder de grens van de 70 procent. België staat met een totaal van 65,2 procent bijna helemaal achteraan.

Lees Verder

 

19:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers verwachten veel van productie merkvideo’s

Marketeers verwachten veel van een samenwerking met uitgevers. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Trusted Media Brands. Er werd onder meer vastgesteld dat 44 procent van de marketeers van mening is dat de consument positiever reageert op content die door een uitgever wordt gecreëerd. Verder werd aangevoerd dat 38 procent van de marketeers gelooft in strategieën die beroep doen op merkenvideo. Volgens een groot aantal marketeers is de inzet van merkvideo efficiënter dan de traditionele videoformaten. Opgemerkt werd dat 35 procent grotere budgetten wil reserveren voor merkvideo’s. Daarentegen zou 28 procent meer willen investeren in traditionele videospots.

Lees Verder

 

 

18:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luchtvaart toont grote kloof in brandstofefficiëntie

In de internationale luchtvaart kan tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen een grote kloof in brandstofefficientie worden opgemerkt. Dat is de conclusie van een rapport van de International Council on Clean Transportation over verbindingen tussen de Verenigde Staten, Oost-Azië en Oceanië. Opgemerkt wordt dat tussen de beste en de slechtste maatschappij in brandstofefficiëntie een kloof van 64 procent moest worden vastgesteld. De beste prestaties werden opgetekend door Hainan Airlines en All Nippon Airways. Op dit ogenblik vertegenwoordigt de luchtvaart minstens 2,5 procent van de productie van broeikasgassen.

Lees Verder

 

18:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Russen werken aan een gezonde levenswijze

In Rusland is het gebruik van alcohol teruggevallen tot het laagste niveau sinds de instorting van de Sovjet-Unie. Dat is de conclusie van een rapport van World Health Organisation (WHO). Ook de tabaksconsumptie heeft volgens de onderzoekers een belangrijke inkrimping gekend. Er kan in het land volgens de onderzoekers dan ook een sterkere trend naar een gezonde levensstijl worden opgemerkt. Indien de huidige trends worden doorgezet, zou Rusland zich volgens het rapport over één decennium op het niveau van Scandinavië en Groot-Brittannië kunnen bevinden. Inmiddels zouden de Russen gemiddeld al minder alcohol consumeren dan Fransen en Duitsers.

Lees Verder

 

17:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument houdt van retail met technologie

Consumenten vertonen een voorkeur voor retailers die een rijkere technologische ervaring garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Soti bij een groep consumenten in de Verenigde Staten. Aangegeven wordt dat 76 procent van de consument ervan overtuigd is dat een betere beleving kan worden ervaren wanneer het personeel door technologie wordt ondersteund. Bovendien bleek dat 67 procent van de respondenten van mening is dat een grotere inzet van mobiele technologie door de retailers aan de consument de kans biedt tijd te besparen. Er kon ook worden vastgesteld dat 66 procent van de consumenten de voorkeur biedt aan selfservice boven een contact met winkelpersoneel.

Lees Verder

 

17:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China decor van een vernieuwde luxemarkt

Op het Chinese vasteland zijn het voorbije jaar voor 142 miljard yuan of 22 miljard dollar luxegoederen verkocht. Dat betekende een stijging met 21,4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Bain. Opgemerkt wordt dat de groei van de sector het voorbij jaar een steile klim heeft gekend. Het jaar voordien was er immers slechts sprake van een omzettoename met 3,5 procent. Daarmee laat de Chinese luxemarkt voor de eerste keer in vijf jaar opnieuw een significante groei kennen. De sector kwam immers nagenoeg tot stilstand door de beslissing van de Chinese overheid om corruptie en overdreven uiterlijke tekenen van rijkdom te beteugelen.

“De Chinese luxemarkt heeft het voorbije halve decennium weinig beweging gekend,” geeft Bruno Lannes, analist bij Bain, toe. “Het voorbije jaar kon dan ook van een opmerkelijke heropleving gewag worden gemaakt. Dat herstel situeert zich echter niet op basis van dezelfde consumenten of categorieën als in het verleden. Er is in China duidelijk sprake van een vernieuwde luxemarkt. Er is sprake van andere profielen, verwachtingen en smaken.” Onder meer wordt gewezen op de interesse van de millennials in duurdere confectiekledij, waarbij eerder aandacht wordt besteed aan vrijetijdskleding en sportkledij dan aan het traditioneel design. Ook cosmetica en juwelen vormen snelgroeiende categorieën.

De onderzoekers merken op dat de gemiddelde klant op de luxemarkt op het Chinese klant een leeftijd heeft van ongeveer vijfendertig jaar. “Dat is tien jaar jonger dan in de ontwikkelde economieën,” aldus nog Bain. Er kon ook worden vastgesteld dat 93 procent van de Chinese millennials van plan zijn om de volgende drie jaar nog meer luxegoederen te kopen. Er wordt aan toegevoegd dat de marketing-sector deze trends hebben gevolgd, waarbij grotere budgetten werden verschoven naar digitale kanalen. Inmiddels zouden digitale bestedingen nagenoeg de helft van de budgetten van de luxemerken in China vertegenwoordigen, tegenover ongeveer 33 procent twee jaar geleden.

Er wordt ook gewezen op de invloed van de beslissing van de Chinese overheid om de binnenlandse consumptie aan te moedigen.

Lees Verder

16:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, luxemarkt |  Facebook |

Europese Unie verbruikt recordhoeveelheid Russisch gas

De Europese Unie heeft het voorbije jaar een recordhoeveelheid Russisch gas ingevoerd. Dat blijkt uit cijfers die de Russische gasproducent Gazprom heeft bekendgemaakt. Het bedrijf zegt het voorbije jaar 193,9 miljard kubieke meter gas naar de Europa en Turkije te hebben uitgevoerd. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het vorige record, dat twee jaar geleden werd gevestigd. Er zijn ook weinig tekenen dat deze trend op korte termijn zal kunnen worden omgekeerd. De Europese Unie probeert nochtans zijn energiebevoorrading te diversifiëren nadat bleek dat een conflict tussen Rusland en Oekraïne ook de eigen aanvoer in het gedrang bracht.

"Het resultaat is uiteraard een financiële overwinning voor Gazprom, dat voor zijn winst vooral op de export moet steunen," aldus waarnemers. "Er mag echter ook gewag worden gemaakt van een politieke zege in een periode dat de diplomatieke relaties tussen Rusland en de Europese Unie op hun laagste punt staan sinds het einde van de koude oorlog." Onder meer konden bij de leveringen aan Duitsland en Oostenrijk historische records melden. Ook de gasuitvoer naar Frankrijk nam met 6,7 procent toe. Daarmee wordt een trend van de voorbije verder bevestigd. Inmiddels vertegenwoordigen de Russische leveringen één derde van het totale gasverbruik in de Europese Unie.

Het Russische gas wordt onder meer met pijpleidingen door Oekraïne aangevoerd. Door het conflict tussen Rusland en Oekraïne vier jaar geleden werd die bevoorrading echter onderbroken. Dat heeft in de Europese Unie de vrees doen rijzen dat Rusland zijn gasvoorraden voor geopolitieke doelstellingen zou kunnen gebruiken. Daarom wordt uitgekeken naar mogelijke alternatieven. Onder meer wordt gerekend op de invoer met schepen vloeibaar gas, waardoor onder meer aankopen zouden kunnen worden gedaan in Qatar of de Verenigde Staten. Er zijn echter een aantal factoren die de vraag naar Russisch gas in Europa hebben doen toenemen.

Valery Nesterov, analist bij de Russische Sberbank,  wijst er daarbij op dat het economische herstel in de Europese Unie ook de vraag naar gas heeft doen toenemen. Bovendien kan gas volgens hem met meer competitieve prijzen werken dan steenkool. Verder konden de gasleveringen ook profiteren van strengere winters, het productieverlies van de Europese gasvelden en de sluiting van kerncentrales. Nesterov verwacht dit jaar weliswaar een lichte daling van de Russische gasexport naar de Europese Unie, maar op een grote verschuiving moet volgens hem niet worden verwacht. "Gazprom zal vermoedelijk zijn marktaandeel in de Europese Unie kunnen aanhouden," aldus de analist.

Lees Verder

15:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gas |  Facebook |