22-01-18

Wereldwijde rekrutering zet diversiteit centraal

Bij de wereldwijde rekrutering zal diversiteit dit jaar een belangrijke plaats innemen. Dat is de conclusie van een enquête van het sociale netwerkbedrijf Linkedin bij nagenoeg negenduizend wervingsspecialisten. Vastgesteld werd dat 78 procent van de ondervraagden van mening is dat diversiteit bijzonder belangrijk moet worden geacht. Daarna volgen nieuwe interviewtechnieken (56 procent), data (50 procent) en artificiële intelligentie (35 procent). Bij de nadruk op diversiteit wordt door 78 procent gewezen op een verbetering van de cultuur, terwijl 62 procent gewag maakt op superieure financiële prestaties. Tenslotte zegt 49 procent ook zijn klantenbestand optimaler te willen weerspiegelen.

Diversiteit wordt vooral bekeken vanuit de genderpolitiek (71 procent). Minder nadruk wordt gelegd op ras (49 procent), leeftijd (48 procent) of opleiding (43 procent). Nog minder nadruk wordt besteed aan handicaps (32 procent) en religie (19 procent). De onderzoekers wijzen erop dat diversiteit in het beleid van de onderneming van cruciaal belang kan zijn. Daarbij wordt erop gewezen dat ook de samenleving met een veranderende demografie wordt gekenmerkt. Bedrijven die zich aan deze realiteit niet kunnen aanpassen, zullen volgens de onderzoekers dan ook uiteindelijk met een tekort aan talent rekening moeten houden.

Tevens wordt erop gewezen dat steeds meer aanwijzingen kunnen worden gevonden dat diversiteit gelinkt kan worden aan een grotere productiviteit, een sterkere innovatie en een hoger engagement. Toch blijkt de stap naar een diverse werkvloer volgens de onderzoekers niet altijd vanzelfsprekend. “Daarbij wordt door de bedrijven vaak benadrukt dat het onmogelijk is gebleken voldoende diverse kandidaten te vinden,” wordt er benadrukt. “Dat kan echter vooral een perceptieprobleem zijn. Er zijn niet veel vrouwelijk ingenieurs of zware productmanagers op de arbeidsmarkt, maar mogelijk wordt op de verkeerde locaties gekeken. In de toekomst wordt het wellicht belangrijk om diverse kandidaten aan het bedrijf te blijven vinden.”

Lees Verder

16:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rekrutering |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.