16-02-18

Antwoord op besprekingen leidt tot hogere waardering

Online consumentenbeoordelingen bevatten onvermijdelijk een aantal negatieve reacties, die mogelijk zelfs schadelijk zijn voor de reputatie van het merk, maar een snelle reactie van het management kan die impact helpen opvangen. Op die manier kan de online beoordeling uiteindelijk zelfs worden verhoogd. Dat is de conclusie van een onderzoek van docenten marketing aan de University of Southern California en de Boston University, die tienduizenden hotelrecensies en reacties op TripAdvisor analyseerden. Uit de studie blijkt volgens de wetenschappers dat het beantwoorden van klantbeoordelingen resulteert in betere beoordelingen.

"Ongeveer een derde van de beoordelingen krijgt een reactie", zeggen de onderzoekers Davide Proserpio en Giorgos Zervas. "Bijna de helft van alle hotels reageert. De analyse toonde dat een reactie van het management het aantal beoordelingen met 12 procent doet toenemen. Bovendien blijkt de gemiddelde waardering met 0,12 sterren te verhogen. Omdat de beoordelingen tot de dichtstbijzijnde halve ster worden afgerond, kunnen zelfs kleine veranderingen een grote invloed hebben op de perceptie van de consument. Ongeveer een derde van de onderzochte hotels bleek binnen zes maanden na de reactie van het management zijn beoordeling met minstens een halve ster te hebben verhoogd.”

“Bovendien bleek dat na een reactie van het management vooral een daling in het aantal korte negatieve recensies kon worden vastgesteld,” zeggen de onderzoekers nog. "Hoewel negatieve beoordelingen onvermijdelijk zijn, maken de resultaten van de studie duidelijk dat managers actief kunnen deelnemen aan de vormgeving van de online reputatie van hun bedrijf," beklemtonen Proserpio en Zervas. "Door beoordelingen te volgen en hierop te reageren, kan een manager ervoor zorgen dat negatieve beoordelingen kunnen worden opgevangen en van een constructief antwoord kunnen worden voorzien. Op die manier kan uiteindelijk de rating van het merk zelfs worden versterkt.”

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: besprekingen |  Facebook |

Fysieke training werkt ook positief op geheugen

De meeste mensen zijn akkoord dat lichaamsbeweging stress kan helpen verlichten, maar de inspanning blijkt ook het geheugen te beschermen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University, gebaseerd op experimenten met een populatie muizen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat de inspanning de impact van de negatieve effecten van chronische stress op de hippocampus, de hersenregio die verantwoordelijk is voor het leerproces en het geheugen, kan helpen verminderen. Muizen die lichaamsbeweging hadden gehad bleken op het gebied van geheugen significant beter te presteren dan sedentaire soortgenoten.

"Beweging is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de negatieve gevolgen voor het geheugen van chronische stress te elimineren," benadrukt onderzoeksleider Jeff Edwards, docent fysiologie aan de Brigham Young University. "Stress heeft een negatieve impact op de efficiënte werking van de hippocampus. Dat probleem tast ook het geheugen aan. Wanneer echter de stress samenvalt met beweging, valt die negatieve invloed echter weg en blijft het geheugen normaal. Het geheugen bleek even efficiënt te werken als bij soortgenoten die geen stress hadden gekend. Beweging zorgde er bovendien voor dat de dieren minder geheugenfouten maakten dan sedentaire soortgenoten.”

“De studie toont dat beweging een realistische methode kan zijn om het leerproces en het geheugen te beschermen tegen de negatieve cognitieve effecten van chronische stress op de hersenen,” aldus de onderzoekers. “Uiteraard zou de combinatie van een stressvrije omgeving en beweging de ideale situatie zijn om het leerproces en het geheugen te beschermen. Helaas is het niet altijd mogelijk om het stressniveau in het leven te beheersen. Over lichaamsbeweging heeft men daarentegen wel controle. Het is stimulerend te weten dat de negatieve impact van stress op de hersenen door fysiek actie kan worden bestreden.”

Lees Verder

13:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geheugen |  Facebook |

Kinderen leren veel uit reisweg naar de school

De verplaatsing van de woning naar de school kan een impact hebben op het welzijn en de prestaties van leerlingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Karlstad University in Zweden. Daarbij wordt opgemerkt dat een onafhankelijke verplaatsing voor de kinderen in principe de beste keuze zou zijn. Uit het onderzoek blijkt volgens de onderzoekers dat kinderen zich veel beter voelen wanneer ze naar de school wandelen of fietsen of van de bus gebruik maken. De keuze van veel ouders om hun kinderen met de wagen naar school te brengen, kan volgens de Zweedse onderzoekers dan ook nadelige gevolgen hebben.

“Het traject dat leerlingen van thuis naar de woning afleggen, is veel meer dan een reisweg,” aldus onderzoeksleider Jessica Westman, psychologe aan de Karlstad University. “Kinderen die zich niet onafhankelijk verplaatsen, verliezen een aantal natuurlijke opportuniteiten om de omgeving te exploreren en op hun eigen manier met vrienden te communiceren. Kinderen die onder supervisie de verplaatsing naar de school moeten maken, dreigen zich hun onmiddellijke omgeving minder onafhankelijk en met een grotere onzekerheid bewegen. Er moet dan ook gesteld worden dat een verplaatsing met de wagen een negatieve impact kan hebben op het welzijn van kinderen.”

“De studie toont dat kinderen met een actieve schoolverplaatsing gelukkiger zijn dan leeftijdsgenoten die alleen zwijgen of in de auto sluimeren,” aldus Westman. “Actieve kinderen presteerden ook beter op een cognitieve test die na de aankomst op school werd afgenomen. De schoolverplaatsing moet opnieuw worden geëvalueerd. Het traject is een kans voor kinderen en jongeren om activiteiten te ondernemen die hen blij en alert maken, wat een positieve basis kan leggen voor de rest van de dag. Wie toch voor een verplaatsing met de auto kiest, moet zorgen dat die reis een aangename en actieve ervaring wordt.”

"Ouders kiezen de auto vaak om praktische redenen", zegt Westman nog. "Om een verandering te bereiken, moeten de schoolbus en andere opties als even praktisch worden ervaren. Het is daarbij belangrijk om alle aspecten van reiskeuzes te evalueren en zich niet alleen te focussen op harde factoren, zoals afstand, verkeer en leeftijd. Ook moet worden rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren, zoals het gedrag en de emoties van de ouders. Op dit manier kan men gemakkelijker hulpmiddelen vinden die ouders kunnen helpen motiveren om de reisgewoonten van hun kinderen te veranderen.”

Lees Verder

12:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onderwijs |  Facebook |

Indiase online handel op weg naar jaaromzet van 100 miljard dollar

Tegen het einde van dit decennium zal de Indiase online handel een jaarlijkse omzet van 100 miljard dollar vertegenwoordigen. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het huidige niveau. Dat blijkt uit een rapport van Boston Consulting Group en Google India. Opgemerkt wordt dat de online handel in India op dit ogenblik een jaaromzet van ongeveer 40 miljard dollar laat optekenen. Daarbij wordt aangegeven dat het land ongeveer 430 miljoen online gebruikers heeft, maar amper 20 procent heeft al een online aankoop gedaan. Er kan de volgende jaren volgens het rapport dan ook een bijzonder sterke groei van de Indiase online handel worden verwacht.

De onderzoekers voorspellen dat de Indiase online handel de laatste jaren van dit decennium een gigantische injectie kan krijgen. Onder meer wordt erop gewezen dat de populatie vrouwelijke online shoppers in het land tegen het einde van het decennium tweeënhalve keer groter zal zijn geworden. Bij de groep van de vijfendertigplussers zou er zelfs sprake zijn van een verdrievoudiging. Ecommerce zou een groei van 18 miljard dollar naar 45 miljard dollar laten optekenen, maar ook de andere sectoren van de online handel zullen volgens het rapport sterke groeicijfers kunnen laten optekenen.

Daarbij wordt onder meer gewezen naar de toeristische sector, waar een stijging van 11 miljard dollar naar 20 miljard dollar wordt verwacht. Bij de digitale financiële diensten zou een uitbreiding van 12 miljard dollar naar 30 miljard dollar worden gemeld. Bij digitale media zou er sprake zijn van een toename van 200 miljoen dollar naar 570 miljoen dollar. “Slechts één op vijf Indiase internetgebruikers koopt een product online en amper één op zes zou een online reis boeken,” zeggen de onderzoekers nog. “Bij digitale media is de consumptie zelfs verwaarloosbaar. Bovendien blijft de omvang van de bestedingen beperkt. Slechts 20 procent spendeert tussen 60 procent en 65 procent van zijn totale bestedingen online.”

Lees Verder

11:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: india, internet |  Facebook |

Dubai blijft belangrijkste internationale luchthaven

Dubai International Airport heeft het voorbije jaar 88,2 miljoen passagiers ontvangen. Dat betekende een stijging met 5,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft Dubai Airports, de operator van de luchthaven, gemeld. Er wordt op gewezen dat Dubai International Airport ook het voorbije jaar zijn positie als grootste luchthaven voor het internationale reizigers ter wereld heeft behouden. Wel werd toegegeven dat de groei tot het laagste niveau in minstens negen jaar is teruggevallen. Ook dit jaar wordt een verdere vertraging tot 2,4 procent in het vooruitzicht gesteld. Daarbij zouden uiteindelijk in totaal 90,3 miljoen passagiers worden geregistreerd.

Dubai International Airport verwerkt nagenoeg uitsluitend internationale vluchten. Bovendien is de luchthaven de belangrijkste uitvalsbasis van Emirates, de grootste vliegtuigmaatschappij van het Midden-Oosten. Dubai International verdrong vier jaar geleden London Heathrow als belangrijkste luchthaven voor internationale reizigers. London Heathrow, dat echter ook binnenlandse vluchten heeft, liet vorig jaar een groei met 3,1 procent tot 78 miljoen reizigers optekenen. Dubai hoopt tegen het einde van dit decennium, internationaal en nationaal vervoer gecombineerd, de grootste luchthaven van de wereld te worden. Op dit ogenblik moet Dubai op dat vlak nog altijd Atlanta en Peking laten voorgaan.

Uit de cijfers blijkt nog dat Dubai International het voorbije jaar 1,3 miljoen Russische passagiers ontving. Dat betekende een stijging met 28 procent tegenover het jaar. Daarnaast werd ook bij de Chinese reizigers een stijging met 19,4 procent tot 2,2 miljoen passagiers geregistreerd. Dat is in belangrijke mate het gevolg van de beslissing van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de voorbije jaren om de visumvereisten voor Russische en Chinese reizigers te versoepelen. India blijft echter met grote voorsprong de belangrijkste markt voor Dubai International. Daar werd het voorbije jaar een groei met 5,4 procent tot 12,06 miljoen passagiers geteld.

Het cargovolume steeg met 2,4 procent tot 2,7 miljoen ton.

Lees Verder

10:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, luchtvaart |  Facebook |

Meer dan één miljoen klachten over oorlogsmisdaden in Afghanistan

Over een periode van drie maanden hebben Afghanen bij het International Criminal Court in Den Haag in totaal 1,17 miljoen verklaringen over oorlogsmisdaden die in hun land zijn gepleegd. Dat heeft de Human Rights and Eradication of Violence Organisation (Hrevo) in Kaboel gezegd. Tijdens de tweede helft van november vorig jaar is gestart met de inzameling van getuigenissen. Er werden volgens Abdul Wadood Pedram, directeur van de Hrevo, gezegd klachten neergelegd over gewelddaden van terreurgroepen zoals de Taliban of Daesh, maar ook tegen de Afghan Security Forces (ASF), lokale krijgsheren en de coalitie die door de Verenigde Staten werd geleid.

Tevens werden getuigenissen neergelegd tegen binnenlandse en buitenlandse spionagediensten. Op basis van de getuigenissen moeten de rechters van het Internationale Gerechtshof beslissen of tot een vervolging zal worden overgegaan. Het is niet duidelijk wanneer hierover een uitspraak zal worden gedaan. “Eén verklaring kan in naam van meerdere slachtoffers zijn afgelegd,” aldus waarnemers. “Bovendien werden een aantal klachten geregistreerd van organisaties, die mogelijk duizenden slachtoffers zouden kunnen vertegenwoordigen. Mogelijk zijn er dan ook verscheidene miljoenen Afghanen die bij het internationale hof verhaal willen halen tegen een agressor.”

Het Internationale Gerechtshof gaf geen verdere details over de slachtoffers of getuigen. “Het aantal klachten is verbijsterend,” erkent echter ook Pedram. “De getuigenissen tonen dat het gerechtelijk systeem in Afghanistan voor de families en hun slachtoffers geen rechtvaardigheid brengt.” Pedram voegt eraan toe dat vele slachtoffers ook nu nog altijd niet openlijk naar buiten durven komen met hun beschuldigingen. Ze zouden immers nog altijd voor represailles vrezen. Een aantal daders, waaronder ook voormalige krijgsheren, zouden volgens de slachtoffers nog steeds door de autoriteiten worden beschermd. Ook Pedram zelf zou al het mikpunt van bedreigingen zijn geworden.

Fatou Bensouda, openbaar aanklager bij het International Criminal Court, benadrukte dat het strafhof al twaalf jaar aanwijzingen van mogelijke oorlogsmisdaden in Afghanistan verzamelt. Er zijn volgens haar geloofwaardige aanwijzingen dat in Afghanistan misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zijn gepleegd door de Taliban en Haqqani, maar ook door de Afghan National Security Forces, Afghan National Police en het National Directorate of Security (NDS). Ze noemde echter ook militairen van de Verenigde Staten en leden van het Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA).

Lees Verder

09:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: afghanistan, oorlogsmisdaden |  Facebook |

Europa moet ook Lëtzebuergesch leren spreken

Het Groot-Hertogdom Luxemburg moet het Lëtzebuergesch, zijn lokale taal, sterker promoten. Dat heeft de regering van het land beslist. Daarom werd een voorstel uitgewerkt om het gebruik van de taal zowel in eigen land als in het buitenland verder te stimuleren. Beslist werd daarom onder meer om met de Europese instellingen onderhandelingen te starten over het administratief gebruik van de taal. Dat akkoord zou elke Luxemburgse onderdaan de kans bieden om zich in het Lëtzebuergesch, een moezel-frankische taal, tot de Europese instellingen te wenden en in diezelfde taal ook een antwoord te ontvangen.

Het Lëtzebuergesch wordt door de Unesco, de culturele en educatieve instelling van de Verenigde Naties, als een bedreigde taal erkend. Luxemburg telt ongeveer 590.000 inwoners, maar het Lëtzebuergesch zou slechts door amper 390.000 mensen worden gesproken. “Er bestaat nochtans een duidelijke interesse voor de taal,” zegt Lex Roth, die in het midden van de jaren zeventig van de voorbije eeuw het initiatief nam om lessen in het Lëtzebuergesch aan te bieden aan buitenlanders. Destijds genoot het initiatief van Roth - die onder meer ook Asterix, Kuifje en de Fabels van La Fontaine in het Luxemburgse dialect vertaalde - weinig bijval. Vandaag moeten echter cursisten worden geweigerd.

Volgens Statec, het Luxemburgse instituut voor de statistiek, is het Lëtzebuergesch met een penetratie van 55,8 procent de belangrijkste taal van het land, gevolgd door het Portugees (15,7 procent) en het Frans (12,1 procent). Wanneer echter naar nationaliteiten wordt gekeken, kan worden vastgesteld dat het Lëtzebuergesch door 90 procent van de Luxemburgers wordt gesproken. Bij de buitenlandse inwoners van het Groot-Hertogdom wordt daarentegen slechts een penetratie van 5 procent geregistreerd. De buitenlandse nationaliteiten vormen echter bijna de helft van de totale Luxemburgse populatie.

Het Lëtzebuergesch werd pas in het midden van de jaren tachtig van de voorbije eeuw in het land als officiële taal voor administratieve en legale doeleinden, naast het Frans en Duits erkend. Er wordt wel opgemerkt dat een beheersing van het Lëtzebuergesch wel de toegang tot de lokale arbeidsmarkt kan vergemakkelijken. Zes jaar geleden publiceerde Assimil een eerste gids voor het Luxemburgse dialect. De uitgeverij werkt op dit ogenblik echter al aan een vierde boek. Ook andere uitgeverijen maken gewag van een toenemende interesse in het Lëtzebuergesch bij het brede publiek. Het National Language Institute ziet eveneens een grote interesse voor zijn Lëtzebuergesch cursussen.

Vorig jaar vaardigde de Luxemburgse regering zelfs een wet uit waarbij de naturalisatie werd gegarandeerd aan buitenlanders die vijf jaar in het Groot-Hertogdom woonden en die konden aantonen de lokale taal te begrijpen. Er wordt opgemerkt dat veel buitenlanders interesse tonen om in Luxemburg te komen wonen. Daarbij zouden lessen in het Lëtzebuergesch vaak beschouwd worden als een instrument om zich sneller comfortabel te voelen in hun nieuwe vaderland.

Lees Verder

08:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luxemburg, talen |  Facebook |