19-02-18

Ook dagelijkse boodschappen gaan snel naar online markt

Over vijf tot zeven jaar zullen 70 procent van de consumenten ook hun dagelijkse boodschappen online afhandelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Food Marketing Institute (FMI) en het bureau Nielsen bij consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat de evolutie sneller gaat dan eerder was voorzien. Bij eerdere voorspellingen was een aandeel van 70 procent pas over acht tot tien jaar verwacht. Er wordt aan toegevoegd dat de Amerikaanse gezinnen over zes jaar in totaal 100 miljard dollar online aan dagelijkse boodschappen zullen uitgeven. Dat komt overeen met een bedrag van ongeveer 850 dollar per huishouden.

“Digitaal shoppen verandert de manier waarop consumenten hun aankopen doen,” zeggen de onderzoekers. “In de Verenigde Staten koopt al 49 procent van het publiek consumptiegoederen online. Dat geldt voor alle leeftijden en demografieën. Bij de millennials zegt 61 procent al online consumptiegoederen te hebben gekocht, maar ook bij Generation X wordt een score van 55 procent opgetekend. Zelfs bij de babyboomers en de senioren kunnen cijfers van respectievelijk 41 procent en 39 procent worden gemeld. Deze cijfers willen echter niet zeggen dat ook de verkopers op deze ontwikkelingen optimaal zijn voorbereid.”

De onderzoekers zeggen te hebben moeten vaststellen dat slechts 7 procent van de retailers en 22 procent van de producenten van mening is de vaardigheden te hebben om digitaal optimale successen te hebben. Er kunnen volgens het rapport echter een aantal instrumenten worden gehanteerd om de kansen op succes te versterken. “Onder meer moet ervoor gezorgd worden dat de digitale en fysieke kanalen als één operatie worden geleid,” wordt er opgemerkt. “De digitale en fysieke winkelrekken moeten een naadloze shopping-ervaring aanbieden, waarbij de consument online en offline dezelfde informatie krijgt aangereikt. Ook marketing en promotie moet over beide kanalen worden geïntegreerd.”

Lees Verder

17:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boodschappen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.