20-02-18

China heeft grootste aantal onderzoekers ter wereld

Het Chinese vasteland heeft het voorbije jaar 1,36 miljoen patenten op uitvindingen ingediend. Dat betekent ongeveer 9,8 patenten per tienduizend inwoners. Dat blijkt uit een rapport van het Chinese State Intellectual Property Office. Volgens Wan Gang, voorzitter van de China Association for Science and Technology, is het land voor het zevende jaar op rij wereldwijd leider bij de indiening van patenten voor nieuwe uitvindingen. Hij voegt eraan toe dat nergens in de wereld zoveel mensen in onderzoek en ontwikkeling actief zijn als in China. Critici merken wel op dat de kwaliteit van de Chinese patenten dringend moet worden versterkt.

Lees Verder

 

20:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brexit ook een bedreiging voor vrouwenrechten

De brexit is één van de grootste bedreigingen voor de vrouwenrechten en sociale inclusie in Groot-Brittannië. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Surrey en de University of Canterbury. De onderzoekers zeggen dat de gendergelijkheid in Groot-Brittannië potentieel zou kunnen worden bedreigd nadat het land zich uit de Europese Unie heeft teruggetrokken. Daarbij wordt opgemerkt dat zakelijke belangen tijdens onderhandelingen met de Europese Unie steeds voorrang hebben genoten op vrouwenrechten. Bovendien wordt opgemerkt dat Groot-Brittannië bij de verdediging van vrouwenrechten geen sterk rapport kan voorleggen.

Lees Verder

 

20:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Haaientoerisme moet conservering soort ondersteunen

Het haaientoerisme is een uitstekende manier om de conservering van de soort te helpen garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Southern Cross University en de Flinders University naar de reacties van meer dan honderddertig toeristen die in Zuid-Australië in een beschermde kooi in de zee waren afgedaald om witte haaien te kunnen gadeslaan. Opgemerkt wordt dat bij vele toeristen een duidelijke verandering in de houding tegenover de soort kon worden opgetekend, waardoor ook een toename voor de steun aan projecten die het voortbestaan van de soort moeten helpen garanderen.

Lees Verder

 

19:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pubertijd sinds middeleeuwen niet wezenlijk veranderd

Vaak wordt opgeworpen dat jongeren sneller beginnen te puberen, maar historisch kan daarvoor alvast weinig bevestiging worden gevonden. Dat is de conclusie van een onderzoek van archeologen aan de University of Reading. Opgemerkt wordt dat studies hebben uitgewezen dat kinderen in het middeleeuwse Engeland tussen tien en twaalf jaar aan hun pubertijd begonnen. Daarmee kan volgens de onderzoekers geen enkel verschil worden opgemerkt met de huidige generatie tieners. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat de middeleeuwse tieners er langer over hebben gedaan vooraleer de latere fase van de pubertijd werd bereikt.

Lees Verder

 

19:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennial heeft dezelfde levensdoelen als eerdere generaties

Millennials trouwen, kopen huizen en beginnen gezinnen later in hun leven. Maar achter dit uitstel gaat niet noodzakelijk een intentie schuil. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de Stanford University, gebaseerd op interviews met meer dan zeventienhonderd mensen ouder dan vijfentwintig jaar in de Verenigde Staten. Millennials hopen op dezelfde leeftijd belangrijke levensdoelen te bereiken als de generaties die hen zijn voorgegaan, met inbegrip van zestigers en zeventigers en nog oudere groepen. De onderzoekers zeggen dan ook dat de ideale timing van belangrijke mijlpalen tussen de generaties relatief constant is gebleven.

"Millennials willen dezelfde dingen rond dezelfde tijd bereiken als iedereen,” benadrukt onderzoeker Tamara Sims. "Gemiddeld zeiden mensen dat ze liefst wilden trouwen op zevenentwintigjarige leeftijd, een huis kopen als achtentwintigjarige en een gezin stichten als negenentwintigjarige. De mate waarin mensen deze doelen bereikten, neemt echter af met elke opeenvolgende generatie. De generatie tussen vijfentwintig en vierendertig jaar heeft de minste kans zijn doel te bereiken. Onze bevindingen suggereren dat jonge volwassenen niet de disruptors zijn waarvan ze vaak worden gehouden. Ze realiseren weliswaar hun levensdoelen later dan gepland, maar die daling is niet bij hen begonnen.”

De studie toonde aan dat het bezit van een eigen woning een doel was dat het kleinste aantal Amerikaanse millennials heeft bereikt. De millennials zijn echter niet alleen. De onderzoekers ontdekten dat zelfs mensen tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar een verschil van zeven jaar ervaren tussen het moment waarop ze een huis wilden kopen en wanneer die plannen in realiteit worden omgezet. De vijfenzestigplussers kopen huizen slechts een of twee jaar na de verhoopte leeftijd. Bovendien toonde de studie aan dat millennials sneller willen sparen voor hun pensioen dan eerdere generaties. Bovendien blijkt 43 procent daadwerkelijk te sparen, meer dan elke voorgaande generatie op die leeftijd.

"Deze bevinding kan worden toegeschreven aan een beleid dat pensioensparen aanmoedigt,” aldus nogi Sims.

Lees Verder

18:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: millenial |  Facebook |

Dubai wil meer dan 35 miljoen toeristen per jaar

Tegen eind volgend jaar zal Dubai in totaal 132.000 hotelkamers kunnen aanbieden. Dat blijkt uit een studie van het Department of Tourism and Commerce Marketing (Dubai Tourism) van het emiraat. Daarbij wordt verwacht dat volgend jaar in Dubai in totaal 35,5 miljoen overnachtingen zullen worden geregistreerd. Dat betekent een stijging met 10,2 procent tegenover dit jaar. Ondanks de toename van de beschikbare capaciteit, zal de bezettingsgraad van de hotels tussen 76 procent en 78 procent behouden blijven. Eind vorig jaar telde Dubai 107.431 hotelkamers. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien.

“Ondanks die toename konden de hotels toch rekenen op een bezettingsgraad van 78 procent,” betoogt Helal Saeed Almarri, directeur-generaal van Dubai Tourism. “Dat was te danken aan de toename van het aantal gasten met 6,2 procent tot 15,79 miljoen reizigers. De sterke prestatie is vooral significant wanneer men rekening houdt met de uitdagende economische en politieke omstandigheden waarmee veel landen werden geconfronteerd, zoals de impact van de fluctuerende olieprijzen en de brexit.” Almarri gaf nog aan dat bij de driesterrenhotels tot eind volgend jaar een groei met 10 procent mag worden verwacht. Bij de viersterrenhotels zou sprake zijn van een stijging met 13 procent.

“Deze diversificatie van de hotelsector maakt deel uit van de strategische focus die een verbreding van de toeristische basis van Dubai tot gevolg moet hebben,” benadrukt de directeur-generaal van Dubai Tourism nog. “Daardoor moet de stad grotere volumes kunnen aantrekken uit nieuwe marktsegmenten. De toeristische sector moet dan ook niet alleen de verwachtingen van de klant invullen, maar moet er tevens voor zorgen dat Dubai een blijvende indruk maakt en reizigers ook kan aanzetten tot een herhaald bezoek.” Dubai moet volgens Almarri wereldwijd een stad worden die op het allerhoogste toeristische niveau kan concurreren.

Lees Verder

18:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Hotels zien mogelijkheden in artificiële intelligentie

Terwijl hoteliers vrezen voor een toekomst waarin hun eigendommen door robots worden beheerd, geloven ze dat kunstmatige intelligentie de sleutel kan zijn tot een bijzonder gepersonaliseerde gastervaring. Dat is de conclusie van een onderzoek door SiteMinder en IDeas Revenue Solutions. Hoteliers zeggen dat robots weliswaar nooit echte gastvrijheid kunnen vervangen, maar wel grote hoeveelheden gegevens kunnen ontcijferen, zodat ze over hun gasten sneller informatie kunnen verzamelen dan menselijke werknemers. Opgemerkt wordt dat de voorkeuren van de hotelgast de voorbije kwarteeuw door de toenemende toegankelijkheid van digitale technologie veel meer gesofisticeerd zijn geworden.

"Hoteliers moeten dringend aan boord komen met de technologische vooruitgang die consumenten dagelijks zien en ervaren,” zegt het rapport. "Gasten vandaag zijn meer technisch onderlegd. Wat ze thuis verwachten, verlangen ze ook in het hotel waarin ze verblijven." Hoteliers suggereerden dat kunstmatige intelligentie de gastervaring best kon verbeteren door middel van gepersonaliseerde prijzen tijdens het boekingsproces, spraaktechnologie en gezichtsherkenning bij aankomst en een constante klantenservice tijdens het verblijf. Volgens de studie moet de toekomst van gastvrijheid technologie met menselijke benadering combineren om een ​​aangename en authentieke ervaring te creëren.

Tevens bleek echter dat veel hoteliers onvoldoende aandacht besteden aan het fundamentele belang van een optimale integratie van hun systemen om het beste inzicht in de gastgegevens te krijgen. "Hotels beschikken over een schat aan gastendata", zeggen de onderzoekers. "Ze hebben de mogelijkheid elk punt van de gastervaring te begrijpen en te analyseren om meer innovatieve en beter onderbouwde beslissingen te nemen. Ze hebben echter informatie nodig om hun systemen naadloos te laten functioneren. Er is een duidelijk herkenbare trend binnen de horecasector om technologie toe te passen om zowel de performantie als de gastervaring te maximaliseren.”

"Hoewel er onvermijdelijk informatica-problemen zullen opduiken en moeten worden aangepakt, toch zal kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol spelen in het leveren van diensten op maat aan gasten, net zoals in andere consumentgerichte sectoren,” zeggen de onderzoekers nog.

Lees Verder

17:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |