23-02-18

België bij vijftien duurste landen voor ontginning bitcoins

De kosten voor de ontginning van cryptomunten kunnen wereldwijd bijzonder veel verschillen tonen. Dat blijkt uit een berekening van het bedrijf Elite Fixtures, verkoper van verlichting en meubilair. In het rapport blijkt dat in Zuid-Korea voor de productie van één bitcoin, de populairste cryptomunt ter wereld, met een kost van 26.170 dollar rekening moet worden gehouden. Daarna volgen Niue met 17.566 dollar en Bahrein met 16.773 dollar. Ook België situeert zich tussen de vijftien duurste landen voor bitcoin-ontginning (13.482 dollar). In de Europese Unie zijn alleen Denemarken en Duitsland met een kostprijs van 14.275 dollar duurder voor de productie van bitcoins.

Venezuela is met een bedrag van 531 dollar het goedkoopste punt ter wereld voor de productie van bitcoins. Het land wordt met zware economische en financiële problemen geconfronteerd. De waarde van de bolivar, de nationale munt van Venezuela, is helemaal ingestort. Een aantal Venezolanen zijn dan ook met de ontginning van bitcoins gestart om te kunnen overleven. Zelfs Nicolas Maduro, de president van het land, heeft beslist om met de petro een eigen cryptomunt - gedekt door de nationale reserves van gas, olie, goud en diamant - te lanceren en daarmee te kunnen ontsnappen aan de sancties die door de Verenigde Staten tegen het land zijn uitgesproken.

De Venezolanen kunnen de bitcoin relatief goedkoop ontginnen omdat ze beroep kunnen doen op de goedkope elektriciteit die door het land wordt verkocht. De productie van cryptomunten vereist immers grote volumes elektriciteit, die nodig is om zware computers de berekeningen te laten uitvoeren die voor de ontginning nodig zijn. Omdat de prijs voor het verbruik van elektriciteit tussen de verschillende landen sterke variaties kunnen vertonen, kan ook de kostprijs van de bitcoin grote variaties tonen. De ontginners krijgen, in ruil voor hun werk, echter niet alleen de waarde van de geoogste bitcoins, maar ontvangen ook een commissie van partijen die met de cryptovaluta handelen.

Lees Verder

09:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bitcoin |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.