04-03-18

Wereld vult zich geleidelijk met automatische grenscontroles

Over de hele wereld zijn op dit ogenblik 4.800 elektronische posten voor automatische grenscontroles en paspoortcontroles operationeel, gespreid over drieënzeventig landen, actief. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Acuity Market Intelligence. In totaal zijn op 223 locaties op zes continenten biometrische controles voorzien. In het rapport wordt opgemerkt dat de volgende golf van biometrische grenscontroles, die op dit ogenblik nog in zijn opstartfase zitten, onder meer het inchecken, de inlevering van de bagage en te toegang tot het vliegtuig op een vlotte en automatische manier zullen kunnen laten gebeuren.

“Het tijdperk van het naadloze internationale reizen komt met rasse schreden dichterbij,” zegt Maxine Most, hoofdanalist bij Acuity Market Intelligence. “De wereldwijde voetafdruk van automatische grensformaliteiten op basis van biometrie kent een snelle uitbreiding. Zowel het transport over het land als over zee en door de lucht zal steeds meer op deze bijzonder succesvolle reistechnologieën kunnen terugvallen.” Op dit ogenblik zijn wereldwijd meer dan 2.500 elektronische grensposten actief op 188 locaties in 65 landen. Opgemerkt dat Azië in de introductie van deze toepassingen het verst is gevorderd. De regio heeft een aandeel van meer dan 38 procent in de wereldwijde automatische controles, gevolgd door Europa met 37 procent.

Verwacht wordt dat het netwerk het volgende halve decennium met ongeveer een gemiddelde van 10 procent per jaar zal aangroeien. “Daarnaast moet er echter rekening mee worden gehouden dat een aantal systemen een upgrade zullen krijgen of zullen worden vervangen,” aldus het rapport. “In werkelijkheid zullen de nieuwe installaties dan ook wellicht 20 procent van het wereldwijde netwerk vertegenwoordigen.” Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat vorig jaar 2.300 automatische controlepunten voor paspoorten werden geteld. Dat was bijna een verdubbeling tegenover twee jaar voordien, toen 1.243 eenheden waren geregistreerd. Tegen het einde van dit decennium wordt nog eens een verdubbeling verwacht.”

Onder meer kan een sterke groei worden opgetekend in de Verenigde Staten en de Caraïben, terwijl ook in Canada het programma gevoelig wordt uitgebreid. Verder wordt in het rapport ook gewag gemaakt van een opkomst in Europa en het Midden-Oosten.

Lees Verder

19:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: transport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.