09-03-18

Amerika rekent op herstel internationale boekingen

Het internationale luchtvaartverkeer naar de Verenigde Staten moet zich nog altijd herstellen van de terugslag die werd ervaren van het brexit-referendum en het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump aan inwoners van een aantal islamitische landen heeft opgelegd. Dat blijkt uit een rapport van consulent ForwardKeys, waarin wordt opgemerkt dat het internationale luchtvaartverkeer naar de Verenigde Staten vorig jaar met 2 procent is gedaald tegenover het jaar voordien. Ook tijdens de eerste twee maanden van dit jaar werd nog een verdere achteruitgang tegenover dezelfde periode vorig jaar gemeld.

“Het inreisverbod dat door de Amerikaanse president is uitgevaardigd, heeft niet alleen een negatieve impact gehad op het aantal aankomsten uit het Midden-Oosten en Afrika,” aldus ForwardKeys. “Er werden immers ook minder bezoekers uit Europa geteld. Door de waardedaling van het Britse pond na het brexit-referendum heeft zich ook bij de Britse reizigers laten voelen. Daarnaast moest worden vastgesteld dat ook het aantal Chinese bezoekers, na een sterke groei het jaar voordien, vorig jaar nagenoeg een status-quo heeft laten optekenen. Wanneer echter naar de boekingen wordt gekeken, mag later dit jaar toch een heropleving worden verwacht.”

Opgemerkt wordt dat het aantal boekingen uit andere landen op het Amerikaanse continent op dit ogenblik 7 procent hoger ligt dan op hetzelfde ogenblik één jaar geleden. Bij de boekingen uit de rest van de wereld is er daarentegen slechts sprake van een groei met 0,5 procent. Onder meer wordt erop gewezen dat onder meer vanuit Mexico opnieuw een interesse in de Verenigde Staten is gebleken. Het aantal Mexicaanse boekingen ligt 28,9 procent hoger dan vorig jaar. Een gelijkaardige trend kan worden opgetekend in Brazilië, waar onder invloed van een economisch herstel het aantal boekingen met 24,8 procent is opgelopen.

Verder wordt opgemerkt dat Miami als favoriete bestemming steeds meer terrein prijs moet geven tegenover Orlando en Fort Lauderdale. Vooral Duitse reizigers zouden Miami de rug toekeren en zich vooral toespitsen op andere steden, zoals New York en Atlanta. Bovendien is British Airways sinds vorige zomer gestart met vluchten op Fort Lauderdale, een ideale uitvalsbasis voor cruises. Fort Lauderdale heeft ook meer capaciteit op rechtstreekse vluchten vanuit Mexico. Tenslotte wordt opgemerkt dat ook reizigers uit Argentinië en Brazilië een toenemende interesse voor de concurrenten van Miami beginnen te tonen.

Lees Verder

11:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.