09-03-18

Europees stadstoerisme beleeft sterke heropleving

Het Europese stadstoerisme heeft het voorbije jaar een stijging met 7,7 procent laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van European Cities Marketing (ECM). Op de Europese thuismarkt werd een groei met 5,2 procent gemeld, terwijl bij de internationale aankomsten een stijging met 9,2 procent werd opgetekend. Bij de tien populairste bestemmingen werd tegenover het jaar voordien geen enkele wijziging geregistreerd. Londen, Parijs en Berlijn blijven de ranglijst aanvoeren. Bij de aankomsten werd de sterkste groei opgetekend bij reizigers uit Rusland (27,3 procent), gevolgd door China (17,3 procent) en de Verenigde Staten (15,5 procent).

“De groei van het Europese stadstoerisme werd het voorbije jaar gedragen door een positieve economische ontwikkeling op de buitenlandse markten,” wordt er opgemerkt. “Bovendien kon worden vastgesteld dat de reiziger beter gewend raakt aan de dreiging van het internationale toerisme. Daardoor kon het Europese toerisme op een sterke heropleving rekenen, terwijl de gevoeligheid voor externe invloeden is verminderd.” Londen was het voorbije jaar opnieuw de populairste stadsbestemming in Europa. Het aantal overnachtingen in de Britse hoofdstad liep met 7,6 procent op. Ook Parijs, dat op een tweede plaats eindigde, kende nog een groei met 7,5 procent.

In Berlijn bleef de groei echter beperkt tot 0,3 procent. “Daarmee wordt een lange periode van sterke groei plotseling tot stilstand gebracht,” aldus het rapport. “Dat fenomeen moet wellicht vooral worden toegeschreven aan het verdwijnen van luchtvaartmaatschappij Air Berlin, die vorig jaar het faillissement moest aanvragen.” Rome staat op een vierde plaats. De Italiaanse hoofdstad liet een groei met 2,4 procent optekenen. Wel moest worden vastgesteld dat Barcelona uit de top vijf is weggeduwd en vervangen door Madrid. Opgemerkt wordt dat Barcelona zwaar werd getroffen door het referendum over Catalaanse onafhankelijkheid. De sterkste groeier in de top tien was München (11,7 procent).

Lees Verder

12:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.