09-03-18

Generation X versterkt interesse in duurdere wijncategorieën

De jongste generatie wijnconsumenten verlaat zijn comfortzone en toont interesse in een brede waaier van producten. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Wine Access op basis van een enquête bij achttienhonderd wijnconsumenten in de Verenigde Staten. Opgemerkt wordt dat de millennials, dankzij een gevoel voor avontuur en een drang om nieuwe ervaringen op te doen, een belangrijke klantengroep voor de wijnverkoop worden. maar anderzijds wordt opgemerkt dat Generation X in de nabije toekomst de hogere segmenten van de Amerikaanse wijnmarkt zullen blijven domineren.

"Consumenten uit Generation X beschikken niet alleen over de grootste budgetten voor de aankoop van wijn, maar zijn ook het meest geneigd om geregeld producten uit de hogere prijscategorieën te kopen," aldus de onderzoekers. "Bovendien tonen ze vaak een sterke interesse in wijnclubs." Uit het onderzoek blijkt dat Generation X gemiddeld 5.717 dollar per jaar in wijn investeert, tegenover 4.900 dollar per jaar bij de babyboomers en 4.163 dollar bij de millennials. Anderzijds wordt opgemerkt dat 65 procent van de millennials interesse toont in zeldzame en ongewone wijnen en jaargangen, terwijl 75 procent aangeeft meer in wijnen te willen investeren.

In eerste instantie zal Generation X volgens de onderzoekers de opvolger worden van de babyboomers als de dominante klantengroep in de hogere wijncategorieën. “Deze groep is het meest geneigd om meer dan één keer per maand een bedrag van 70 dollar te betalen voor een fles wijn,” aldus Wine Access. “Generation X toont tevens de grootste interesse in wijnclubs en koestert bovendien vaak ambities om een eigen wijnkelder aan te leggen. Deze populatie neemt meer tijd om de nuances en trends in de wijnproductie te doorgronden, zodat ze ook de meerwaarde van een hogere besteding kent. Bovendien kan Generation X terugvallen op een groter beschikbaar budget dan de millennials."

Lees Verder

10:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.