16-03-18

Flexibele arbeid nog niet verankerd in Europese bedrijfscultuur

Veel werknemers hebben nog steeds geen flexibele arbeidsmogelijkheden. Dat zegt een onderzoek van het informatica-bedrijf Targus en consultant OnePoll bij werknemers in zeven Europese landen. Slechts een kwart van de Europese bedrijven moedigt actief flexibel werken aan en biedt zijn personeel daarvoor ook de nodige technologie aan. Uit het onderzoek blijkt dat 28 procent van de ondervraagden van mening is dat zijn werkgever weinig aandacht heeft voor het evenwicht tussen werk en gezin van zijn medewerkers. Over het hele continent kunnen volgens de onderzoekers uitdagingen voor een goed evenwicht worden aangetroffen.

Onder meer werd vastgesteld dat slechts 12 procent van de Britse werknemers aangaf dat flexibel werken door zijn werkgever wordt aangemoedigd en dat men de beschikking krijgt over intelligente apparaten - zoals smartphones, tablets en laptops - om die activiteit optimaal uit te voeren. Daarentegen blijkt in Spanje 28 procent van de werkgevers flexibiliteit te ondersteunen. Ondanks de veranderende wetgeving die in veel landen wordt geïmplementeerd, geeft 31 procent van de Europese werknemers aan dat hun organisatie nog steeds geen flexibel werken toestaat. Bij 18 procent wordt het systeem weliswaar getolereerd, maar zeker niet aangemoedigd.

Er blijken ook inconsistenties met betrekking tot de faciliteiten die worde geboden. De onderzoekers moesten vaststellen dat 40 procent van de werknemers getuigde dat hun organisatie nalaat om een comfortabele en gebruiksvriendelijke werkomgeving, met onder meer aangepaste zitplaatsen en verstelbare schermen, aan te bieden. "De werkende wereld is aan het veranderen,” benadrukt Targus. “Werknemers in alle sectoren vragen werkervaring die een grotere flexibiliteit biedt en ook een grotere voldoening geeft. Het werkmodel van negen uur in de ochtend tot vijf uur in de namiddag van maandag tot vrijdag, raakt steeds meer achterhaald.”

“Toch lijkt de werkplek niet altijd klaar voor deze verandering,” zeggen de onderzoekers nog. “De bedrijfscultuur is vaak niet op flexibiliteit afgesteld.” Zowel Britse als Franse werknemers benadrukken een gebrek aan steun van hun organisaties te ervaren. Respectievelijk 12 procent en 13 procent zegt het gevoel te hebben dat zijn bedrijf weinig interesse heeft voor een evenwicht tussen werk en privé. In Spanje daarentegen zegt 34 procent dat dit evenwicht door hun organisatie bijzonder wordt gewaardeerd. Door deze problemen zegt 52 procent van de Europeanen onvoldoende tijd te hebben om zijn lichamelijke conditie op peil te houden. Voor 9 procent is stress de belangrijkste drempel.

Lees Verder

12:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arbeid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.