16-03-18

Wereldwijde video speelt voor 60 procent op mobiele platformen

De mobiele videomarkt blijft een standvastige groei vertonen. Dat is de conclusie van een rapport van videoprovider Ooyala, gebaseerd op cijfers over het vierde kwartaal van het voorbije jaar. Vastgesteld werd dat mobiele platformen eind vorig jaar 60,3 procent van de wereldwijde videoconsumptie voor hun rekening namen. Opgemerkt werd wel dat Noord-Amerika op die trend enigszins achterblijft ten opzichte van de reste van de wereld. De mobiele sector heeft er immers slechts een aandeel van 57,6 procent in de volledige videoconsumptie. Maar ook dat betekende volgens Ooyala nog altijd een stijging met 11 procent tegenover het jaar voordien.

“Het kijkgedrag van de videoconsument toont een duidelijke verschuiving,” zegt Jim O’Neill, hoofdanalist bij Ooyala, in een commentaar op het rapport. “Voor de eerste keer in de geschiedenis genieten mobiele platformen daarbij de grootste populariteit. Dat geldt zowel voor een sportevenement als voor een televisieshow of een bioscoopfilm. De consument voelt zich daarbij even comfortabel met een smartphone als op een geconnecteerde televisie, maar minder op een personal computer of een tablet.” Geographisch blijken voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea) op een mobiele consumptie gericht. Het platform heeft er immers een aandeel verworven van 63,5 procent.

De onderzoekers stelden vast dat de consumptie van lange content op computers tot amper 37 procent viel. Dat is het laagste niveau sinds het eerste kwartaal twee jaar geleden, toen slechts een score van 35 procent werd gehaald. Voor het korte videoformaat genieten computers met een score van 50 procent echter de grootste populariteit. Tevens werd opgemerkt dat het korte videoformaat gelijk bleek op smartphones (44 procent), tablets (26 procent) en geconnecteerde televisie (0,7 procent). Nog wordt opgemerkt wordt dat het mobiele platform snel een marktaandeel van 70 procent kan bereiken. Dat zou onder meer te danken zijn aan mobiele versies van betalende sportprogramma’s.

Lees Verder

15:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.