20-03-18

Buurt en omgeving zijn belangrijkste kwaliteiten van de woning

Buurtwelzijn en gemeenschapszin vormen de kern van een goed huis. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers van de University of Birmingham en de University of Manchester, die gekeken hebben naar de relatie tussen de ervaring van thuis en welzijn. De resultaten van de studie suggereren dat sociale huisvesting een positieve rol speelt bij het beschermen van mensen tegen angst. Bij het interviewen van verschillende soorten huurders, waaronder eigenaars en sociale huurders, ontdekten de onderzoekers dat het er echt toe deed dat ze zich veilig voelden en een zekere mate van controle over hun huis hadden. Ter vergelijking: andere ambities zoals klimmen op de huizenladder waren minder belangrijk.

"We hebben consequent geconstateerd dat, ongeacht wat de eigendoms- of eigendomsstatus van het huis van een persoon is, een van de belangrijkste kenmerken van een goed huis een gevoel van veiligheid en vertrouwen is dat je alle zorgen achter je kunt laten," zegt hoofdonderzoeker James Gregory, professor sociale woningbouw aan de Universiteit van Birmingham, zei: "Goede buren, goed ontwerp en goed management zijn allemaal even belangrijk voor het welzijn als de ambtstermijn of het huurcontract van een persoon." Andere factoren die van invloed waren op het welzijn, omvatten financiële druk zoals schulden en de stress van het opvoeden van kinderen, met de opvatting dat huisvesting een vitaal onderdeel was van het welzijnsverhaal, maar in een bredere context moet worden begrepen.

"Het onderzoek toont aan dat het belangrijkste deel van het huis het sociale weefsel is van de buurt waarin het is ingebed", zeggen de onderzoekers. Op basis van de bevindingen deed het rapport enkele aanbevelingen. "Sociale huisvesting moet worden gezien als een beleidsinstrument voor het aanpakken van de huisvestingsbehoeften van meer dan alleen de meest kwetsbaren," zeggen de onderzoekers. "Een breder aanbod van sociale woningen kan zelfs beter zijn voor hun welzijn, en biedt de emotionele veiligheid en stabiliteit die een van de belangrijkste drijfveren vormt voor de schijnbare wens om een ​​huis te bezitten." Het rapport wijst ook op de noodzaak om te kijken naar hoe de sociale woningsector zou een stapsgewijze verandering in het aanbod van sociale woningen kunnen bewerkstelligen.

"De maatschappelijke waarde van samenstelling van de populatie en mensen de mogelijkheid geven om met elkaar in contact te komen, verminderen allemaal de spanning in de buurt", zeggen de onderzoekers. "Bouwkwaliteit gaat hier ook hand in hand mee. Ervoor zorgen dat iemand goed gebouwde huizen heeft die helpen veiligheid te bieden en de ontwikkeling van een gemeenschap mogelijk maken, is duidelijk heel belangrijk. Je moet beter nadenken over hoe we nieuwe huizen en buurten bouwen en de juiste omgeving creëren waarin gemeenschappen kunnen gedijen. Het is belangrijk dat we het goed doen, om ervoor te zorgen dat iedereen de beste kans heeft in het leven."

Lees Verder

21:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: woning |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.