20-03-18

Cybersecurity blijft voor veel bedrijven een uitdaging

Cybersecurity blijft voor veel bedrijven een groot probleem. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Ponemon Institute en IBM Resilient. Uit het onderzoek bleek dat meer dan 75 procent van de respondenten wereldwijd toegaf dat ze geen formeel plan voor incidenten rond cyberbeveiliging hadden in hun hele organisatie. Nog zorgwekkender is dat de helft van de respondenten meldde dat hun incidentresponsplan ofwel informeel, ad hoc of helemaal niet bestaat. 72 procent van de organisaties meldt zich vandaag echter meer cyberbestendig dan vorig jaar en voelt zich ook meer zelfverzekerd over hun bekwame personeel.

"Dit vertrouwen is misschien misplaatst, met de analyse die onthulde dat 57 procent van de respondenten zei dat de tijd om een ​​incident op te lossen is toegenomen, terwijl 65 procent meldde dat de ernst van de aanvallen is toegenomen", zegt de onderzoeker. "Het juiste personeel op zijn plaats hebben is cruciaal, maar ze bewapenen met de modernste hulpmiddelen om hun werk te verbeteren, is minstens zo belangrijk. "Een responsplan dat menselijke intelligentie orkestreert met machine-intelligentie, is de enige manier waarop beveiligingsteams de dreiging voor kunnen zijn en de algemene cyberbestendigheid kunnen verbeteren."

Nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) in mei dit jaar van kracht wordt, kan het ontbreken van een consistent cyberbeveiligingsplan voor incidenten een dure aanslag voor bedrijven zijn. De meeste ondervraagde landen hebben echter geen vertrouwen geuit in hun vermogen om te voldoen aan de verordening, hetgeen zorgwekkend is gezien de nabijheid van de deadline. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat de kosten van een datalek gemiddeld bijna 1 miljoen dollar lager waren wanneer organisaties de inbreuk in minder dan dertig dagen konden beheersen, wat de financiële voordelen aantoont van het hebben van een goed responsplan.

"Een scherpe focus op een paar cruciale gebieden kan een groot verschil maken als het gaat om cyber-veerkracht", zeggen de onderzoekers. "Zorgen dat de beveiligingsfunctie is uitgerust met een goed plan voor incidentenrespons, personeel en budget zal leiden tot een sterkere beveiligingshouding en een betere algehele cyberbestendigheid."

Lees Verder

21:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cybersecurity |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.