21-03-18

In het buitenland leert men zichzelf beter kennen

Zijn verblijf in het buitenland kan de expat de mogelijk bieden een beter inzicht in zijn zelfbesef te verwerven. Dat zegt een onderzoek van sociale wetenschappers aan de Columbia Business School, de Rice University en de University of North Carolina bij een groep van ruim achttienhonderd expats. De onderzoekers zeggen vastgesteld dat een verblijf in het buitenland de helderheid van het zelfconcept - waarbij het individu een duidelijk en consistent beeld over zichzelf kan bouwen - kan versterken. Dit biedt volgens de onderzoekers bovendien ook vaak de opportuniteit om een duidelijk beeld over het verdere verloop van de carrière te verwerven.

“Een verblijf in het buitenland kan de expat confronteren met onder meer de verschillen in culturele waarden en normen in het gastland en zijn thuisbasis,” zeggen de onderzoekers Adam Galinsky, Jackson Lu, Hajo Adam, Otilia Obodaru en William Maddux. "Deze reflecties zijn nuttig om te ontdekken welke waarden en normen het individu definiëren of door culturele invloeden zijn verworven. In een wereld waarin buitenlandse ervaringen steeds frequenter worden en technologische vorderingen interculturele reizen en communicatie steeds gemakkelijker worden, is het belangrijk te begrijpen op welke manier deze ontwikkelingen de bevolking beïnvloeden.”

"De Duitse filosoof Hermann von Keyserling schreef bijna honderd jaar geleden dat het kortste pad naar zichzelf langs de hele wereld voert,” stippen de wetenschappers aan. “De resultaten van dit onderzoek leveren empirisch bewijs van dit idee.” Uit het onderzoek bleek dat de tijdsduur van de expat-beleving een grotere impact op de duidelijkheid van het zelfbeeld heeft dan het aantal landen waarin men heeft verbleven. Er wordt aan toegevoegd dat een langer verblijf in het buitenland verscheidene voordelen kan opleveren. Onder meer wordt gewezen op een grotere levenstevredenheid, betere werkprestaties en duidelijker visie op de verdere loopbaan.

Lees verder

18:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: expat |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.