21-03-18

Voor Vlaming is wifi even onmisbaar als water en elektriciteit

Zeven op de tien Vlamingen geven toe wifi even onmisbaar te beschouwen als fundamentele nutsvoorzieningen zoals water, gas of elektriciteit. Dat blijkt uit een studie van Telenet en het onderzoeksbureau iVox bij duizend Vlaamse huishoudens. Opgemerkt wordt dat consument steeds hogere verwachtingen koestert tegenover de kwaliteit van de internetverbinding. Er werd immers vastgesteld dat een slecht werkende wifi bij één op drie Vlamingen ergernis veroorzaakt. Er wordt bovendien benadrukt dat het onderzoek duidelijk maakt op welke manier het internet het dagelijkse leven beïnvloedt.

De resultaten bevestigen dat technologie een prominente rol speelt. Er kon immers worden vastgesteld dat 70 procent van de Vlamingen naar eigen zeggen niet meer zonder wifi kan. Daarbij wordt aangegeven dat de draadloze verbindingen voor velen zelfs even belangrijk worden geacht als water, elektriciteit of aardgas. Uit de studie blijkt tevens dat 64 procent van de respondenten te kennen geeft in elke ruimte van het huis een goede draadloze verbinding te verlangen. De onderzoekers maken daarbij gewag van een verschuiving in het verwachtingspatroon. Terwijl eerder vooral snelheid werd geëist, wordt nu vooral naar flexibiele en naadloze verbindingen worden gevraagd.

Uit de studie blijkt nog dat maar liefst 87 procent van de Vlamingen in de zetel surft tijdens het televisiekijken, terwijl 61 procent tijdens het koken van wifi gebruik maakt. Tevens werd opgemerkt dat 54 procent voor het slapengaan nog even in bed of op het toilet draadloos internet raadpleegt. Verder werd opgetekend dat 48 procent nog voor de zomervakantie een goede draadloze verbinding in de tuin of op het terras verlangt. Tegelijkertijd moest worden gemeld dat 22 procent ook in bad van zijn smartphone gebruik maakt. Anderzijds bleek dat ook de interesse in draadloze domotica toeneemt.

Onder meer werd opgetekend dat 47 procent van de ondervraagden vanop een ander adres de verwarming van zijn woning wil kunnen opzetten of uitschakelen. Bovendien wil 40 procent vanop afstand de verlichting in de woning kunnen controleren. Tenslotte verlangt 11 procent vanuit bed met een smartphone of tablet koffie te kunnen zetten.

17:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wifi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.