22-03-18

China wordt snel grootste patent-land van de wereld

China is op weg om de wereldleider te worden op het gebied van internationale octrooiaanvragen en zou binnen drie jaar de bovenste plaats van de Verenigde Staten moeten overschrijden. Dat zegt een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo). De organisatie meldt vorig jaar een record van 243.500 internationale octrooiaanvragen die vorig jaar werden ingediend. Dat is een stijging van 4,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Francis Gurry, chief executive van de Wipo, benadrukt dat deze patenten de beste nieuwe technologie vertegenwoordigen die in de wereld ontstaat. De Verenigde Staten behielden de hoogste positie in de rangschikking, die ze de afgelopen veertig jaar hebben gehouden. Bedrijven en particulieren in de Verenigde Staten dienden 56.624 aanvragen in. Dat is bijna een kwart van het mondiale totaal.

"Maar het was de snelle groei van internationale octrooiaanvragen vanuit China, die Japan passeerden om de tweede plaats te bereiken, die de wereldwijde stijging heeft veroorzaakt", zei de Wipo. Chinese bedrijven en particulieren dienden vorig jaar in totaal 48.882 internationale patenten in, waarmee ze een stijging van 13,4 procent kenden ten opzichte van een jaar eerder. China was vorig jaar het enige land dat een tweecijferige groei optekende in zijn octrooiaanvragen. Het land had het laatste decennium en een half elk jaar een groei van meer dan 10 procent. "Volgens de huidige trend zal China binnen drie jaar de grootste bron van toepassingen zijn om de Verenigde Staten in te halen", aldus het rapport.

"Men moet het alleen maar opmerken dat er een opmerkelijke transformatie in de Chinese economie is opgetreden," zei Gurry. "China is grotendeels uitgegroeid van een gebruiker van technologieën tot een producent van technologieën. China is duidelijk aangekomen als een belangrijke concurrent in op het gebied van technologie, maar de opkomst van China betekent niet noodzakelijk het verval van anderen. " Twee Chinese telecombedrijven stonden vorig jaar bovenaan de wereldranglijst. De eerste plaats is voor Huawei Technologies, dat 4.024 octrooien heeft ingediend, gevolgd door ZTE Corporation, dat 2.965 vragen heeft ingediend. Ze werden gevolgd door Intel Corporation uit de Verenigde Staten (2.637) en Mitsubishi Electric Corporation uit Japan (2.521).

De snelle opkomst van het Chinese gebruik van het internationale octrooisysteem toont aan dat innovators in dat land steeds meer naar buiten kijken en proberen hun oorspronkelijke ideeën naar nieuwe markten te verspreiden terwijl de Chinese economie haar snelle transformatie voortzet, "zei Gurry." Dit maakt deel uit van een grotere verschuiving in de geografie van innovatie, waarbij de helft van alle internationale octrooiaanvragen nu afkomstig is uit Oost-Azië. "

Lees Verder

20:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: patent |  Facebook |

Eritrea heeft wereldwijd grootste problemen met waterbevoorrading

De wereld wordt geconfronteerd met een watercrisis, waarbij een op de negen mensen dicht bij huis al geen toegang heeft tot schoon water. Dat zegt een rapport van WaterAid. Deze crisis belicht ook een grote kloof in de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen tussen de rijken en economisch achtergestelde. Eritrea, Papoea-Nieuw-Guinea en Oeganda zijn de drie landen met de laagste toegang tot zuiver water. In Eritrea heeft slechts 19 procent van de mensen dicht bij huis toegang tot schoon water. In Papoea-Nieuw-Guinea is dat niveau 37 procent. Ook sterven jaarlijks ongeveer 290.000 kinderen jonger dan vijf jaar als gevolg van een gebrek aan toegang tot schoon water.

"Een op de negen mensen over de hele wereld heeft geen toegang tot schoon water dicht bij huis," benadrukt het rapport. "Ook woont 60 procent van de mensen in gebieden met waterstress, waar de watervoorziening niet kan of zal blijven voldoen aan de vraag. Dat zijn 844 miljoen mensen die moeilijk toegang hebben tot schoon water, waar ook ter wereld, het zijn de armste en minst machtigen die het vaakst zonder schoon water zijn. Bijna 300.000 kinderen onder de vijf jaar sterven elk jaar aan diarreeziekten die rechtstreeks verband houden met vuil water, gebrek aan fatsoenlijke toiletten en slechte hygiëne," zegt Tim Wainwright, chief executive van WaterAid.

"We moeten allemaal de urgentie van de watercrisis beklemtonen, omdat de huidige vooruitgang lang niet snel genoeg is," waarschuwt de chief executive. De stad Kaapstad in Zuid-Afrika heeft als een sirene gediend voor organisaties die de watercrisis in de wereld volgen. De stad wordt geconfronteerd met een ongekende droogte die drie jaar geleden begon. "Stadsbestuurders zeggen dat mensen niet meer dan 50 liter kraanwater per dag moeten gebruiken." Kaapstad vertrouwt op reservoirs die alleen worden bijgevuld door regenwater. "Waarnemers zeggen dat klimaatverandering verantwoordelijk is voor het gebrek aan regen en andere steden moet worden voorbereid, in juli zal de stad worden gedwongen om kraanwater voor huizen af ​​te sluiten, alleen gemeenschappelijke kranen zullen stromend water hebben."

"Kaapstad is een waarschuwing en herinnert ons eraan dat toegang tot water, onze meest waardevolle hulpbron, steeds meer wordt bedreigd," zegt Jonathan Farr, beleidsanalist voor waterveiligheid bij WaterAid. De organisatie zei dat de wereldwijde gemeenschap moet erkennen dat de doelen van de Verenigde Naties, die schoon water en sanitaire voorzieningen vermelden, ieders verantwoordelijkheid zijn. Dit kan worden bereikt door middelen uit belastingen en tarieven toe te wijzen, terwijl de budgetten en de hulpactiesvoor water, sanitaire voorzieningen en het bevorderen van een armenbeleid dat toegang tot water voor iedereen garandeert, wordt verhoogd.

Lees Verder

20:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: water |  Facebook |

Europese scheepvaartnaties tonen weinig interesse in klimaat

Griekenland, Cyprus, Italië, Portugal en Kroatië zijn de slechtst presterende landen in Europa als het gaat om klimaatactie bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Dat zegt een onderzoek door duurzaamheidgroep Transport en Milieu (T & E). De onderzoekers zeggen dat de grootste scheepsregisters van de Europese Unie - Malta, Griekenland en Cyprus - bijna uitsluitend negatieve punten kregen, gezien hun bijna volledige gebrek aan ambitie bij de klimaatonderhandelingen. Duitsland, België en Frankrijk daarentegen werden geprezen om het hardst te duwen in het voordeel van ambitieuze klimaatactie in de internationale maritieme wereld.

"Toen het Europees Parlement afgelopen jaar maatregelen op scheepvaartemissies eiste, riepen de grote Europese maritieme naties dat de Europese Unie de scheepvaart niet zou moeten reguleren, omdat iedereen zijn best deed om zaken gedaan te krijgen bij de Internationale Maritieme Organisatie," zei Faig Abbasov , shipping officer bij Transport and Environment. "Maar diezelfde staten werken er nu aan om vooruitgang bij een klimaatdeal voor verzending bij dezelfde organisatie te laten ontsporen. Begin april zou de Internationale Maritieme Organisatie overeenstemming moeten bereiken over een eerste plan om de uitstoot van broeikasgassen door schepen te verminderen. De zuidelijke en oostelijke lidstaten waren over het algemeen veel minder ambitieus dan hun noordelijke tegenhangers. "

Scheepvaart stoot 3 procent van de mondiale koolstof uit, maar het blijft een van de weinige sectoren van de wereldeconomie zonder specifieke emissiereductiedoelstellingen. Vorig jaar steunde het Europees Parlement een amendement op de Europese wetgeving die scheepvaart zou reguleren in het kader van de Emission Trading Scheme (ETS), 's werelds grootste koolstofmarkt en een van de vlaggenschipinitiatieven van het blok om klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de clausule moet de scheepvaart het emissiehandelssysteem volgen als de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in drie jaar tijd heeft nagelaten niet in te stemmen met wereldwijde maatregelen ter bestrijding van de uitstoot van de opwarming van de aarde.

De maritieme organisatie zal in april van dit jaar bijeenkomen om haar Initiële strategie ter vermindering van de uitstoot in de sector goed te keuren, meer dan twintig jaar nadat dit voor het eerst was opgedragen door het Kyoto-protocol. Sleutelonderwerp is een overeenkomst over een langetermijndoelstelling voor emissiereductie, een verbintenis tot onmiddellijke actie en de selectie van reductiemaatregelen voor de korte, middellange en lange termijn.

Lees Verder

19:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scheepvaart |  Facebook |

Verenigde Arabische Emiraten verwachten hogere handelsvolumes

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voorspelt een sterke meerderheid van de bedrijven een toename van de handelsvolumes in volgend jaar. Dat zegt een onderzoek door HSBC Holdings, waarin wordt benadrukt dat de push in het land voor diversificatie vruchten afwerpt voor lokale bedrijven. De onderzoekers merkten op dat 77 procent van de bedrijven in het land een toename van de handelsvolumes voorspelt in de komende twaalf maanden. Het rapport toonde ook aan dat 62 procent een toename van het aantal serviceverkopen verwacht. Terwijl het land en de regio een grote economische transformatie ondergaan die zich richt op diversificatie, zeggen de onderzoekers dat bedrijven steeds meer kansen krijgen.

Volgens het rapport zal de export van diensten - waarvan vervoer en toerisme het leeuwendeel uitmaken - gemiddeld met 6 procent per jaar groeien. "Hoewel de olieprijzen het afgelopen jaar de economie van de Gulf Cooperation Council (GCC) hebben beïnvloed, werpt de druk van de Verenigde Arabische Emiraten op diversificatie hun vruchten af", zegt Sunil Veetil, expert wereldhandel bij HSBC Holdings. "Naarmate Expo 2020 dichterbij komt, zullen we een toenemend aantal contracten in voorbereiding krijgen, wat op zijn beurt de kansen voor bedrijven vergroot." Sprekend tot onze zakelijke klanten in de Verenigde Arabische Emiraten, is het duidelijk dat intra-regionale handelsroutes in de komende twaalf maanden steeds belangrijker worden. "

De spil naar Azië blijft echter sterk voor de lange termijn, waarbij landen zoals India, China en Japan belangrijke import- en exportbestemmingen zijn, wat een weerspiegeling is van sterke bilaterale banden. "Tegen het einde van het volgende decennium zal 46 procent van de totale import van goederen uit de regio bijvoorbeeld afkomstig zijn uit Azië", zegt het rapport. "In een tijdperk van diversificatie komen de emiraten naar voren als een opvallende digitale economie." Uit het rapport bleek dat 34 procent van de dienstverlenende bedrijven in de emiraten - hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 30 procent - gelooft dat een groter gebruik van technologie de belangrijkste zal zijn bestuurder voor handelsgroei.

Maar aangezien bedrijven zich actief aanpassen aan de nieuwste technologieën, blijft cyberbeveiliging voor velen voor de gek, met een duidelijke meerderheid van 70 procent die zich zorgen maakt over cyberdreigingen.

Lees Verder

19:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

Buitenlandse investeringen Chinese bedrijven vorig jaar afgekoeld

De buitenlandse investeringen van Chinese bedrijven zijn vorig jaar afgekoeld qua aantal zaken en transactievolume. Dat zegt een studie van consultants Hurun Report en DealGlobe. Volgens het rapport maakten Chinese bedrijven vorig jaar vierhonderd overzeese fusies en overnames. Dat was 1,7 procent minder dan een jaar eerder. Van deze investeringen hebben 312 partijen hun transactievolume bekendgemaakt. Daarbij werd een daling met 28 procent tot 960 miljard yuan of 152 miljard dollar opgetekend. Het transactievolume van de top honderd fusies en overnames is met 37 procent afgenomen tot 880 miljard yuan.

De grootste investering was afkomstig van het consortium geleid door Hopu Investment, Hillhouse Capital Group, Bank of China Group Investment en Vanke Group, die 104 miljard yuan spendeerden aan het verwerven van een belang van meer dan 78 procent in de Singaporese industriële holding GLP Group. Chinese bedrijven waren het afgelopen jaar het meest geïnteresseerd in investeringen in de maakindustrie. De technologie-industrie stak de financiële diensten voorbij om de op één na populairste industrie voor buitenlandse investeringen te worden, met winkels in de detailhandel, energie en openbare voorzieningen in dalende posities op de lijst van investeringssectoren..

De Verenigde Staten en Hongkong zagen vorig jaar zestien Chinese fusies en overnames en werden de meest favoriete investeringsbestemmingen. Chinese bedrijven op het vasteland hebben echter twee jaar geleden dertig overzeese investeringen gedaan in de Verenigde Staten, terwijl datzelfde jaar in Hong Kong amper twee reacties werden opgetekend. Het Belt and Road Initiative heeft anderzijds nieuwe investeringsmogelijkheden voor Chinese bedrijven geboden. Het totale volume van Chinese bedrijven in de landen en regio's die bij het initiatief betrokken waren, bedroeg vorig jaar 240 miljard yuan. Dat is 25 procent meer dan een jaar eerder.

Lees Verder

18:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook |

Toerisme groeide ook vorig jaar sneller dan wereldeconomie

De wereldwijde reissector heeft een goed jaar achter de rug. De inkomsten liepen met 4,6 procent op tegenover het jaar voordien. Daarmee scoorde het toerisme opmerkelijk beter dan de wereldwijde economie, die het voorbije jaar een groei met 3 procent liet optekenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en Oxford Economics. Opgemerkt wordt dat het toerisme een duidelijke bijdrage levert aan de wereldwijde welvaart. Opgemerkt wordt dat de sector het voorbije jaar zeven miljoen nieuwe banen heeft gecreëerd. Daarmee was het toerisme verantwoordelijk voor 20 procent van de wereldwijde jobcreatie.

“Voor het zevende jaar op rij kende het toerisme een snellere groei dan de wereldeconomie,” geven de onderzoekers nog aan. Het voorbije jaar bracht de sector 8,3 biljoen dollar bij aan het wereldwijde bruto binnenlandse product, terwijl de industrie wereldwijd voor de tewerkstelling van 313 miljoen mensen zorgde. Daarmee brengt het toerisme 10,4 procent bij aan het wereldwijde bruto binnenlandse product. Ook neemt de industrie ongeveer 10 procent van de totale tewerkstelling op de planeet voor zijn rekening. De onderzoekers merken nog op dat 77 procent van de reisbudgetten vorig jaar in vakantiereizen werden geïnvesteerd, tegenover 23 procent voor zakelijke reizen.

Opgemerkt wordt dat het toerisme ook een belangrijke exportsector is. Aan de hand van internationale bezoekers worden immers buitenlandse bestedingen aangetrokken. Het toerisme realiseerde vorig jaar in totaal 1,5 biljoen dollar inkomsten uit export. Daarmee vertegenwoordigde de sector bijna 30 procent van de totale wereldwijde dienstenexport. In de totale export heeft het toerisme wereldwijd een aandeel van 6,5 procent. Er wordt wel benadrukt dat het binnenlands toerisme bijna 73 procent van de totale directe bijdrage van de sector tot het wereldwijde bruto binnenlandse product heeft geleverd.

Verwacht wordt dat de inkomsten van de sector dit jaar verder met 4 procent zullen oplopen.

Lees Verder

17:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Zinvolle bijdrage Facebook aan maatschappij al eerder in vraag gesteld

Vele consumenten blijken hun twijfels te hebben over de mogelijke positieve bijdrage die het sociale netwerk Facebook op langere termijn op de maatschappij zal hebben. Dat is de conclusie van een enquête van het bureau CB Insights bij meer dan vierduizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 59 procent van de respondenten van mening is dat Facebook over tien jaar netto een negatieve impact op de maatschappij zal hebben laten blijken. Er wordt opgemerkt dat Facebook daarmee een negatiever cijfer haalt dan de gecombineerde scores van Amazon, Google, Microsoft en Apple.

In de ranglijst met negatieve invloeden eindigt Amazon op een tweede plaats met een score van 11 procent, gevolgd door Google (4 procent), Apple (3 procent) en Microsoft (2 procent). Anderzijds wordt een totale positieve invloed van 22 procent opgetekend. De onderzoekers merken nog op dat deze pessimistische visie over Facebook bij het publiek geenszins is ingegeven door de recente problemen met het bedrijf Cambridge Analytics. "De antwoorden op de enquête werden immers al in december vorig jaar verzameld," wordt er aangevoerd. “Er moet dan ook worden vastgesteld dat een groot deel van het publiek al langer is beginnen te vragen of het sociale netwerk mogelijk is losgeslagen.”

Onder meer wordt verwezen naar een kritiek op Facebook door Josh Constine, consulent bij Techcrunch. “Facebook heeft naïef zijn vertrouwen in de mensheid gesteld, maar is geregeld geëxploiteerd en misbruikt,” merkt hij op. “Daarbij toont het bedrijf zich minstens negligent en mogelijk zou zelfs van een medeplichtigheid kunnen worden gesproken.” Constine benadrukte nog dat het bedrijf een gebrek vertoont aan cynische en diverse stemmen die mogelijk zouden kunnen waarschuwen op welke manier zijn producten zouden kunnen worden gecontamineerd of zelfs op een verkeerde manier zouden kunnen zijn ontworpen.

Lees Verder

16:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facebook |  Facebook |