22-03-18

Verenigde Arabische Emiraten verwachten hogere handelsvolumes

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voorspelt een sterke meerderheid van de bedrijven een toename van de handelsvolumes in volgend jaar. Dat zegt een onderzoek door HSBC Holdings, waarin wordt benadrukt dat de push in het land voor diversificatie vruchten afwerpt voor lokale bedrijven. De onderzoekers merkten op dat 77 procent van de bedrijven in het land een toename van de handelsvolumes voorspelt in de komende twaalf maanden. Het rapport toonde ook aan dat 62 procent een toename van het aantal serviceverkopen verwacht. Terwijl het land en de regio een grote economische transformatie ondergaan die zich richt op diversificatie, zeggen de onderzoekers dat bedrijven steeds meer kansen krijgen.

Volgens het rapport zal de export van diensten - waarvan vervoer en toerisme het leeuwendeel uitmaken - gemiddeld met 6 procent per jaar groeien. "Hoewel de olieprijzen het afgelopen jaar de economie van de Gulf Cooperation Council (GCC) hebben beïnvloed, werpt de druk van de Verenigde Arabische Emiraten op diversificatie hun vruchten af", zegt Sunil Veetil, expert wereldhandel bij HSBC Holdings. "Naarmate Expo 2020 dichterbij komt, zullen we een toenemend aantal contracten in voorbereiding krijgen, wat op zijn beurt de kansen voor bedrijven vergroot." Sprekend tot onze zakelijke klanten in de Verenigde Arabische Emiraten, is het duidelijk dat intra-regionale handelsroutes in de komende twaalf maanden steeds belangrijker worden. "

De spil naar Azië blijft echter sterk voor de lange termijn, waarbij landen zoals India, China en Japan belangrijke import- en exportbestemmingen zijn, wat een weerspiegeling is van sterke bilaterale banden. "Tegen het einde van het volgende decennium zal 46 procent van de totale import van goederen uit de regio bijvoorbeeld afkomstig zijn uit Azië", zegt het rapport. "In een tijdperk van diversificatie komen de emiraten naar voren als een opvallende digitale economie." Uit het rapport bleek dat 34 procent van de dienstverlenende bedrijven in de emiraten - hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 30 procent - gelooft dat een groter gebruik van technologie de belangrijkste zal zijn bestuurder voor handelsgroei.

Maar aangezien bedrijven zich actief aanpassen aan de nieuwste technologieën, blijft cyberbeveiliging voor velen voor de gek, met een duidelijke meerderheid van 70 procent die zich zorgen maakt over cyberdreigingen.

Lees Verder

19:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.