01-04-18

Nieuwsoverzicht

Softbank Group en Saudi Arabië hebben een intentieovereenkomst getekend om een zonnepark van tweehonderd gigawatt. De realisatie moet het grootste zonnepark van de wereld creëren. Met het project is een investering gemoeid van 200 miljard dollar - Frankrijk zal de volgende vijf jaar een bedrag van 1,5 miljard euro investeren in artificiële intelligentie. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron bekendgemaakt - Rederij Exmar heeft na twee jaar nog altijd geen huurder gevonden voor zijn drijvende hervergassingsfabriek Caribbean. Onderhandelingen met de joint-venture van het Iraanse Kharg Gas Refining Company en het Noorse Hemla zouden zijn opgeschort -

China National Offshore Oil Corporation (Cnooc) heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 186,4 miljard yuan. Dat betekent een stijging met 27 procent tegenover het jaar voordien - De Belgische overheid heeft de voorbije drie jaar 1,2 miljard euro aan verkeersboetes geïnd. Tot nu toe zijn daarvan slechts 360 miljoen euro naar Vlaanderen doorgestort - Constructeur VDL Bus uit Roeselare heeft honderd elektrische bussen geleverd aan de Nederlandse vervoersmaatschappij Connexxion. De bussen worden ingezet in Amsterdam en op de luchthaven Schiphol.

Het Amerikaanse bedrijf Paychex, aanbieder van betaaloplossingen, heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 866,5 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien - Bij KBC Groep heeft chief executive Johan Thijs dit jaar recht op een vaste vergoeding van 1,22 miljoen euro, samen met een mogelijke bonus van 610.000 euro. Dat betekent een stijging met maximaal 6,4 procent tegenover vorig jaar - De Britse verzekeraar Royal London heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 12 miljard pond. Dat betekende een stijging met 38 procent tegenover het jaar voordien. De omvang van de totale portfolio liep met 14 procent op tot 114 miljard pond.

De Belgische vastgoedgroep Retail Estates neemt in Nederland een retailpark met twee winkelpanden en twee horecazaken over. Met het project is een investering gemoeid van 47 miljoen euro - De Nationale Bank van België (NBB) bouwt in Zellik een nieuw cashcenter. Het nieuwe complex, waar het beheer van de geldcirculatie is gesitueerd, zou over zes jaar in gebruik worden genomen. Er zouden ongeveer honderdtwintig mensen werken - Bank of China heeft tijdens het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 172,4 miljard yuan of 27,41 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4,7 procent tegenover het jaar voordien.

Het consortium Chimera wil een overnamebod doen op het Plaza Hotel in New York. Gehoopt wordt de transactie te cryptovaluta te kunnen financieren. Met de uitgifte van de Plaza Token zou men 375 miljoen dollar willen ophalen - Euronext heeft de overname van de Irish Stock Exchange (ISE) afgerond. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 137 miljoen euro. Deirde Somers, chief executive van de Ierse beurs, blijft ook na de overname in functie - Het Braziliaanse concern JBS Group heeft het voorbije jaar een nettowinst geboekt van 165 miljoen dollar. Dat was een stijging met 128 procent tegenover het jaar voordien. Gewag wordt gemaakt van het beste operationeel resultaat uit de geschiedenis van het bedrijf.

08:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |