03-04-18

Celebrities in sociale media niet sterkste beïnvloeders

Digitale creatievelingen zijn binnen sociale media sterkere beïnvloeders dan celebrities of micro-influencers. Dat is de conclusie van een onderzoek van Shareablee en Fullscreen. Vastgesteld werd dat digitale creatievelingen een engagementsniveau van ongeveer 0,6 procent laten optekenen, tegenover 0,4 procent voor celebrities en 0,35 procent voor micro-influencers.

Lees Verder

 

21:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dubai is interessante locatie voor aankoop luxevastgoed

Op het gebied van luxevastgoed worden in Dubai meer betaalbare prijzen gehanteerd dan in de meeste andere landen. Met een bedrag van 1 miljoen dollar kan men in Dubai op dit ogenblik luxevastgoed met een oppervlakte van 138 vierkante meter kopen. Dat is de conclusie van een rapport van vastgoedconsulent Knight Frank.

Lees Verder

 

21:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fraude met mobiele applicaties gevoelig opgelopen

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar hebben marketeers met mobiele applicaties door fraude wereldwijd tussen 700 miljoen dollar en 800 miljoen dollar verlies geleden. Dat betekent een stijging met 30 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van analist AppsFlyer. Het zwaarst getroffen zijn shopping, gaming, toerisme en financiële applicaties.

Lees Verder

 

20:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese toerist toont toenemende interesse in Arabische regio

Tot het einde van dit decennium zullen 24,6 miljoen Europese toeristen een reis naar de regio van de Arabische Golf maken. Dat betekent een stijging met 17 procent tegenover de voorbije twee jaar. Dat blijkt uit een rapport van Colliers International.

Lees Verder

 

20:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beelden hebben sterkere emotionele werking dan woorden

Emotioneel geladen beelden hebben op het individu een grotere beïnvloedingskracht dan emotioneel geladen woorden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

 

19:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale reclame heeft in Asia-Pacific grootste marktaandeel

Nergens zal het aandeel van digitale platformen in de reclamebudgetten groter zijn dan in Asia-Pacific. Dat blijkt uit een onderzoek van het mediabureau Zenith, waar wordt opgemerkt dat de digitale bestedingen in de regio dit jaar met 6,7 procent zullen oplopen. Daarmee komt de digitale sector in Asia-Pacific aan een totaal marktaandeel van 45 procent, tegenover een gemiddelde van 40 procent in de rest van de wereld. Opgemerkt wordt dat de groei vooral gedragen wordt door de toename in Noord-Azië, waarbij zowel China, Taiwan als Zuid-Korea opnieuw een sterke stijging voorspellen.

Lees Verder

19:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Shanghai biedt sneller permanente verblijfsvergunning aan

Buitenlanders kunnen in Shanghai voortaan sneller een permanente verblijfsvergunning verkrijgen. De maatregel is voorbehouden voor hoogopgeleide en gespecialiseerde experts die door het lokale bedrijfsleven moeten worden aangetrokken. Met behulp van een online aanvraag kunnen deze buitenlanders volgens het Exit-Entry Administration Bureau van het Shanghai Public Security Bureau al na drie dagen een verblijfsvergunning verkrijgen. Volgens de Chinese overheid hebben twee jaar geleden 1.576 buitenlanders in het land een permanente verblijfsvergunning verkregen. Dat betekende een stijging met 163 procent tegenover het jaar voordien.

Lees Verder

 

18:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groot-Brittannië introduceert totaalverbod op handel in ivoor

In Groot-Brittannië wordt de verkoop van ivoor volledig verboden. Dat heeft Michael Gove, Brits minister van leefmilieu, bekend gemaakt. Het verbod maakt deel uit van een breder plan dat Gove wil helpen uitwerken om de toekomst van de olifant te garanderen. Verwezen wordt naar een enquête waaraan meer dan zeventigduizend Britten deelnamen en waaruit bleek dat 90 procent van de respondenten zich voorstander toonde van een verbod op de verkoop van ivoor. De Britse regering benadrukte dat het verkoopverbod voor alle ivoren voorwerpen geldt en niet enkel van toepassing is op jongere producten. Inbreuken kunnen worden bestraft met geldboetes of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Een woordvoerder van de Britse regering benadrukte dat het aantal olifanten in het jongste decennium met bijna een derde is afgenomen. Jaarlijks worden vanwege de wereldwijde vraag naar ivoor nog steeds ongeveer twintigduizend dieren geslacht. "Ivoor mag nooit worden gezien als een handelswaar voor financieel gewin of een statussymbool," betoogde Gove. "Daarom introduceert Groot-Brittannië één van de zwaarste maatregelen tegen de verkoop van ivoor, zodat de olifant kan worden beschermd.” Er zijn wel een beperkt aantal uitzonderingen voorzien voor artikelen die niet zouden kunnen bijdragen tot de illegale jacht op olifanten.

Vrijgesteld zijn items met minder dan 10 procent ivoor en met een leeftijd van minstens zeventig jaar. Muziekinstrumenten, gemaakt vóór het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw, worden toegelaten indien zij minder dan 20 procent ivoor bevatten. Uitzonderlijke producten met een belangrijke historische waarde, die bovendien minstens honderd jaar oud zijn, zullen aan specialisten van de Britse musea moeten worden voorgelegd. Tanya Steele, chief executive van het Wereld Natuur Fonds (WWF), benadrukte dat elke dat ongeveer vijfenvijftig Afrikaanse olifanten voor hun ivoor worden gedood, waarbij de slagtanden worden verwijderd voor houtsnijwerk en andere gadgets.

"Door de nieuwe wetgeving is Groot-Brittannië een wereldleider in de strijd tegen de illegale olifantenjacht", benadrukte Steele, eraan toevoegend dat wereldwijde actie nodig is om het stropen van olifanten te stoppen. John Stephenson, chief executive van Stop Ivory, sprak over een belangrijke dag voor de toekomst van olifanten.

Lees Verder

16:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ivoor |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De privacyproblemen bij Facebook kunnen worden opgelost. Die operatie zal echter wel enkele jaren tijd vergen. Dat heeft Mark Zuckerberg, topman van Facebook, tegenover de nieuwssite Vox gezegd. Bij het bedrijf zouden ongeveer 14.000 werknemers met veiligheid bezig zijn - China voert nieuwe douaneheffingen tot 25 procent voor een reeks van 128 producten uit de Verenigde Staten, waaronder fruit en noten, wijn en varkensvlees. Daarmee reageert het land op de eerdere Amerikaanse invoerheffingen op Chinese producten - Het internetbedrijf Google neemt de onderneming Tenor over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Door de technologie van Tenor moet Google naar eigen zeggen zijn zoekfunctie voor gif-afbeeldingen te versterken.

In Bahrein is een nieuw olieveld ontdekt. Dat hebben lokale media gemeld. Het veld, dat zich voor de westkust van het land bevindt, zou de grootste oliereserve zijn die Bahrein tot nu toe heeft kunnen aanboren. Verdere details over de exploratie zijn nog niet bekend - In Europa verricht ongeveer 29 procent van de jongeren tussen twintig en vierendertig jaar weekendwerk. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek, op basis van cijfers over twee jaar geleden. Griekenland scoort het hoogste met bijna 50 procent - De bitcoin heeft in procenten zijn slechtste kwartaal in zeven jaar achter de rug. De munt wordt vooral geconfronteerd met twijfels over mogelijke maatregelen tegen de handel in cryptovaluta worden overwogen. Dat blijkt uit een rapport van het platform Coinmarketcap.

De Nederlandse onderneming Vekoma Rides, bouwer van achtbanen, wordt overgenomen door de Japanse groep Sansei Technologies. Dat heeft Vekoma gemeld. Sansei neemt 100 procent van de aandelen van Vekoma, dat onder meer attracties voor de Efteling bouwde, over - Het Amerikaanse ruimtebedrijf Spacex heeft van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) toestemming gekregen om een eigen netwerk van internetsatellieten uit te bouwen. Het netwerk zou uiteindelijk 4.4125 satellieten moeten omvatten - De farmagroep Ablynx zet het onderzoek naar de ontwikkeling van vobarilizumab, een geneesmiddel tegen lupus, stop. Dat heeft Ablynx bekendgemaakt. Aangegeven wordt dat de werking van een toediening van het middel onvoldoende verschilt tegenover een placebo.

Het Nederlandse vleesconcern Vion heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 5,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover het jaar voordien. De winst viel echter van 39 miljoen euro tot 22 miljoen euro terug. Dat is vooral te wijten aan fiscale lasten - Vlaanderen gaat 8,25 miljoen euro investeren in nieuws fietssnelwegen. Dat heeft Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, bekendgemaakt. Onder meer zal geld worden voorzien voor de bouw van een aantal tunnels en bruggen om gevaarlijke punten te omzeilen - Het Japanse conglomeraat Mitsubishi plant een reeks investeringen in Nederlandse en Britse windmolenprojecten. Dat heeft de Japanse zakenkrant Nikkei gemeld. Er wordt gewag gemaakt van een bedrag van 5 miljard euro dat voor de investeringen zou zijn voorzien.

Het product Argx-113 van het Belgische farmabedrijf Argenx krijgt ook in Europa erkenning als weesgeneesmiddel voor een behandeling van een ernstige spierzwakte. Dat heeft de Europese Commissie beslist. Eerder werd ook in de Verenigde Staten een erkenning verkregen - Het winkelcentrum Docks Bruxsel wordt wellicht aan de Canadese investeerder Alberta Investment Management Corporation (AimCo) verkocht. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van ongeveer 300 miljoen euro. Het winkelcentrum mikt op 8 miljoen bezoekers per jaar - De Franse retailer La Redoute overweegt in België een aantal fysieke winkels te openen. Dat hebben woordvoerders van de keten gezegd. In eerste plaats zou daarbij gedacht worden aan Antwerpen en Brussel. Mogelijk zou volgend jaar een eerste winkel worden geopend.

07:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |