07-04-18

Investeringen in duurzame energie gedomineerd door zonnekracht

Het voorbije jaar is wereldwijd een capaciteit van 98 gigawatt aan zonnekracht geïnstalleerd. Daarmee vormde de fotovoltaïsche industrie de sterkste groeifactor van de totale energiesector. Dat blijkt een rapport van het United Nations Environment Programme (Unep). In totaal werd het voorbije jaar 160,8 miljard dollar in de installatie van zonnekracht gemeld. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. Zonnekracht vertegenwoordigde het voorbije jaar 57 procent van alle duurzame energie-projecten die vorig jaar werden gelanceerd. Duurzame energie ontving vorig jaar 279,8 miljard dollar investeringen, tegenover 103 miljard dollar investeringen in steenkool en gas.

Lees Verder

 

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Subculturen lopen groter risico op zelfverwonding

Jongeren uit alternatieve subculturen - zoals goths of emos - lopen een groter risico op zelfverwonding en zelfmoord. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Manchester. De problemen moeten volgens de onderzoekers in belangrijke mate worden toegeschreven aan victimisatie, stigma en haatmisdrijven. De wetenschappers voegen eraan toe dat gezondheidsdiensten, onderwijs en sociale services een groter bewustzijn moeten hebben over de risico’s die deze jongeren treffen. Onder meer wordt gewezen naar de moord op de Engelse tiener Sophie Lancaster, die elf jaar geleden door een groep jonge mannen werd doodgeslagen omdat ze tot de goth-cultuur behoorde.

Lees Verder

 

16:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belastingen belangrijk wapen tegen lifestyle-ziektes

Een suikertaks en gelijkaardige heffingen op een reeks andere producten zouden de wereldbevolking beter tegen een aantal zogenaamde lifestyle-ziektes kunnen beschermen. Dat is de conclusie van een reeks rapporten van de The Lancet Taskforce on Non-Communicable Diseases. De onderzoekers verwijzen daarbij naar producten zoals tabak, alcohol en softdrinks. Een heffing op die producten zou vooral het gebruik bij de armere bevolking van de wereld kunnen afremmen, waardoor volgens de onderzoekers zonder zware financiële inspanningen een belangrijke vooruitgang op het gebied van internationale volksgezondheid zou kunnen worden gerealiseerd.

Lees Verder

 

16:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Six Flags opent themapark in Saudische hoofdstad Riyadh

In de Saudische hoofdstad Riyadh wordt over vier jaar Qiddiya, een filiaal van het themapark Six Flags, geopend. Daarover heeft de Six Flags Entertainment Corporation, die zijn hoofdkwartier heeft in Grand Prairie in de Amerikaanse staat Texas, een overeenkomst gesloten met het Public Investment Fund (PIF) van Saudi-Arabië. De uitbater zegt een groot potentieel te zien in de Saudische markt. De bouwwerken van Qiddiya zouden nog dit jaar van start gaan. Six Flags baat in de Verenigde Staten, Mexico en Canada twintig themaparken uit. Het bedrijf genereert met die activiteiten een jaaromzet van 1,4 miljard dollar.

Lees Verder

 

15:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Voetbalclubs die willen deelnemen aan Europese competities zoals de Champions League, maar vastgelegde drempels voor uitgaven en schulden hebben overtreden, zullen vanaf volgend seizoen aan extra financiële controles worden onderworpen - De Fransman Bernard Arnault, topman van het luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), is met een vermogen van 70,7 miljard dollar de rijkste Europeaan geworden. Dat blijkt uit een rapport van het persbureau Bloomberg. Tot nu toe stond Amancio Ortega op de eerste plaats - In Groot-Brittannië geldt voortaan een belasting op suikerhoudende dranken. Met de maatregel wil de Britse regering de consumptie van suiker beperken, zodat onder meer obesitas bij kinderen efficiënter zou kunnen worden aangepakt. Eén op drie Britse twaalfjarigen is zwaarlijvig.

In Zuid-Korea is voormalig president Park Geun-hye wegens corruptie tot vierentwintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Park zou betrokken geweest bij frauduleuze constructies die haar medewerkster Choi Soon-sil had opgezet. Het bedrog zou ruim 50 miljoen hebben opgeleverd - In Rusland hebben de autoriteiten een gerechtelijke procedure opgestart om de chatapplicatie Telegram te blokkeren. Dat heeft de Russische overheid bekendgemaakt. Telegram wou de overheid geen gegevens bezorgen om versleutelde berichten te kunnen openen - Het Zwitserse farmabedrijf Roche heeft de overname van de Amerikaanse onderneming Flatiron Health afgerond. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 1,9 miljard dollar. Roche had al een belang van 12 procent in Flatiron Health, maar neemt nu ook het saldo over.

Het Soros Fund Management kan voortaan in digitale munten handelen. Dat heeft miljardair George Soros, oprichter van het investeringsfond, meegedeeld. Eerder dit jaar had Soros nog laten blijken een grote scepticus over de mogelijkheden van cryptovaluta te zijn - De sociale inspectie voert een onderzoek naar de activiteiten van luchtvaartmaatschappij Ryanair op luchthaven Brussels Airport. Aanzet tot het onderzoek was een klacht van de christelijke vakbond eind vorig jaar tegen het zwakke statuut van het Belgisch personeel van Ryanair - Facebook moet in Brazilië een boete betalen van ruim 27 miljoen dollar omdat het bedrijf niet meewerkte aan een onderzoek. Dat heeft een Braziliaanse rechter bepaald. Facebook had twee jaar geleden speurders de toegang tot berichten op WhatsApp geweigerd.

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 594.304 wagens verkocht. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De sterkste groei werd opgetekend in China, waar de verkoop met 17,2 procent opliep - In Brazilië verzet voormalig president Luiz Inacio Lula da Silva zich tegen de beslissing van een rechtbank, die had gemeld dat het gewezen staatshoofd zich bij de politie moest melden om een straf van twaalf jaar uit te zetten. Lulu wil aan de volgende verkiezingen kunnen deelnemen - Het Deense bedrijf Bang & Olufsen, fabrikant van audiovisuele apparatuur, heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 865 miljoen Deense kronen. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De virtuele assistent Alexa van het Amerikaanse concern Amazon zal in de toekomst mogelijk betalingen tussen personen mogelijk kunnen maken. Daarmee zou Alexa onder meer een bedreiging voor PayPal kunnen worden. Dat heeft de Wall Street Journal gemeld - Het corruptieproces tegen Jacob Zuma, vice-voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) en mededinger in de strijd om de opvolging van president Thabo Mbeki, is uitgesteld tot september. De openbaar aanklagers hadden een jaar uitstel gevraagd - Het energiebedrijf EDF Luminus gaat zijn gascentrale in Seraing heropenen. Dat heeft de raad van bestuur van EDF Luminus gemeld. De centrale was vier geleden stilgelegd toen bleek dat en rendabele uitbating bijzonder moeilijk zou zijn. De marktomstandigheden zijn echter veranderd.

15:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |