08-04-18

Nieuwsoverzicht

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang van 25 procent nemen in de luchthaven Vnukovo International Airport in Moskou. Daarover hebben beide partijen een akkoord ondertekend. Qatar Airways vliegt drie keer per dag naar Moskou. Er is een verbinding met St-Petersburg - Een aantal nieuwe fondsen van de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock zullen potentiële investeringen in wapenfabrikanten uitsluiten. Dat heeft BlackRock bekendgemaakt. Ook bedrijven die wapens verkopen zullen door de fondsen worden uitgesloten - In Nederland is de bouw van het offshore windpark Borssele V toegewezen aan een consortium van Investri Offshore, Green Giraffe en Van Oord. Het windpark moet over drie jaar worden opgeleverd en moet 19 megawatt energie leveren. De turbines worden geleverd door Vestas.

Zuid-Korea overweegt importheffingen voor een bedrag van 480 miljoen dollar op te leggen op Amerikaanse goederen. De maatregel is een tegenreactie op heffingen die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan zonnepanelen en wasmachines die vanuit Zuid-Korea worden ingevoerd - Het webwinkelbedrijf Amazon maakt zich schuldig aan oneerlijke concurrentie. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd. Hij voegde er aan toe een onderzoek in te stellen. Trump verdenkt Amazon onder meer van belastingontduiking - De Verenigde Staten hebben een nieuwe reeks strafmaatregels afgekondigd tegen een aantal Russische prominenten. De Amerikaanse sancties viseren vooral een aantal figuren uit de onmiddellijke kennissenkring van de Russische president Vladimir Poetin.

Het beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (Nyse) neemt sectorgenoot Chicago Stock Exchange over. Financiële details werden niet meegedeeld. De beurs van Chicago verwerkt 1 procent van de Amerikaanse aandelenhandel - Het Antwerpse bedrijf Rent-A-Port, ontwikkelaar van havenprojecten, gaat in Vietnam 350 miljoen dollar investeren in de bouw van een windturbinepark. Het project moet energie leveren aan een gebied van 4.000 hectare die Rent-A-Port in de haven Hai Phong beheert - De Russische regering bekijkt welke stappen genomen kunnen worden als reactie op de importheffingen op staal en aluminium door de Verenigde Staten. Dat heeft de Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj gemeld. Wel zou de impact van de Amerikaanse heffingen beperkt blijven.

Het Antwerpse Havenbedrijf wil duizend kilometer spoorwegen in de haven overnemen van spoornetbeheerder Infrabel. Een dergelijke operatie zou volgens Jacques Vandermeiren, topman van het Antwerpse Havenbedrijf, de flexibiliteit van het spoorverkeer in het gebied bevorderen - De Amerikaan John Thain is door Deutsche Bank aangesteld als bestuurder. Thain (62) maakte de twee laatste decennia van vorige eeuw carrière bij Goldman Sachs en werd na de eeuwwisseling chief executive van de New York Stock Exchange. Hij is nu bestuurder bij Uber - China heeft officieel een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de importheffingen die de Verenigde Staten aan het land hebben opgelegd. Volgens China druisen de maatregelen in tegen de algemene regels over tarieven en handel.

Vlaanderen telde op het einde van de maand maart 198.357 werkzoekenden. Dat betekende een daling met 7,1 procent tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB). De werkloosheid bedraagt nu 6,48 procent - Het Amerikaanse telecombedrijf Liberty Global heeft bij de Europese Commissie een nieuwe aanvraag ingediend om in Nederland de activiteiten van zijn dochters UPC en Ziggo te kunnen samenvoegen. In oktober had een Europees rechter nog een verduidelijking geëist - Op de Filipijnen heeft president Rodrigo Duterte ingestemd met een tijdelijke sluiting van het eiland Boracay, één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land. Door de tijdelijke sluiting moeten de nodige herstelwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

09:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.