09-04-18

Vrouw koopt luxegoederen minder vaak met schulden

In de houding tegenover financiële zaken kan vaak een duidelijke genderverschil worden opgetekend. Dat geldt ook voor schulden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de American University. De studie toont volgens de onderzoekers dat mannen sneller geneigd zullen zijn om schulden aan te wenden om luxeproducten aan te kopen. Vrouwen zouden daarentegen leningen vooral willen gebruiken om een aantal fundamentele bekommernissen in te vullen. De resultaten van de studie zijn volgens de onderzoekers goed nieuws voor vrouwen, aangezien vrouwen sneller geneigd zullen zijn om de schulden te hanteren om hun welzijn te beschermen.

Lees Verder

 

21:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leervaardigheid gebaseerd op een complexe relatie tussen genetica en omgeving

Genen en omgeving hebben een even grote impact op het leerproces. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Florida, in samenwerking met de Northwestern University en de Stanford University. Uit een studie bij nagenoeg 24.000 tweelingen en bijna 275.000 andere kinderen uit eenzelfde gezin in de Amerikaanse staat Florida konden de onderzoekers naar eigen zeggen vaststellen dat de leervaardigheid van jongeren veel complexer is dan de verhouding tussen genetica en de socio-economische omgeving. Opgemerkt wordt dat genen niet onder alle omstandigheden een gelijkaardige impact zullen hebben.

Lees Verder

 

20:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Samenzweringstheorieën meestal door meerdere groepen geadopteerd

Niet elke online samenzweringstheorie heeft evenveel kans om een grotere beweging op gang te brengen. Er kan vooral succes worden verkocht wanneer het onderwerp door een grotere waaier verschillende personen en groepen aan hun eigen vooringenomen overtuigingen of agenda’s kunnen worden gekoppeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Australian National University. De onderzoekers wijzen erop dat personen met een agenda vaak op zoek zijn naar allerlei geruchten die ze voor hun ideologieën of overtuigingen kunnen gebruiken. De meest succesvolle samenzweringstheorieën blijken volgens de onderzoekers dan ook meerdere groepen te dienen.

Lees Verder

 

19:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verlangen heeft consequenties op aankoopbereidheid ongezonde producten

De consument wil meer betalen voor ongezond voeding die zijn verlangen wegdraagt. Dat zegt onderzoek van wetenschappers aan de New York University. De studie toonde verder aan dat de consument bereid is om onevenredig meer te betalen voor grotere porties van begeerde producten. De onderzoekers wijzen erop dat deze houding een obstakel voor een gezond leven kan zijn. Er wordt daarbij op gewezen dat het verlangen, dat alomtegenwoordig is in het dagelijks leven, de keuzes op heel specifieke manieren kan aansturen in de richting van producten die in het verleden voor een goed gevoel hebben gezorgd, ook al zijn die niet meer consistent met de huidige gezondheidsdoelen van het individu.

Lees Verder

 

18:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook walvissen hechten grote waarde aan cultuur en familiebanden

Net zoals de mens hecht ook een walvis grote waarde aan cultuur en familiebanden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Harbor Branch Oceanographic Institute van de Florida Atlantic University bij een populatie beluga-walvissen. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat verwante walvissen elk jaar naar dezelfde locatie terugkeren. Dat fenomeen kan gedurende decennia worden geregistreerd. Niet alleen weten de walvissen volgens de onderzoekers heel welke bestemming ze moeten volgen, maar deze informatie wordt tevens aan de volgende generaties doorgegeven.

Lees Verder

 

17:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Buitenlandse automerken boeken recordverkoop op Japanse markt

In Japan werden het voorbije jaar 303.920 nieuwe personenwagens van buitenlandse merken verkocht. Dat betekende een stijging met 1,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Japan Automobile Importers Association (Jaia). Opgemerkt dat de buitenlandse merken met dat cijfer het voorbije jaar een aandeel van 9,1 procent in de Japanse autoverkoop hadden. Daarmee werd een nieuw recordniveau bereikt. Het toenemend succes van de buitenlandse fabrikanten moet volgens de Jaia in belangrijke mate worden toegeschreven aan een inspectieschandaal waarmee de grote Japanse merken werden geconfronteerd.

Lees Verder

 

16:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Superrijken Midden-Oosten bezitten grootste aantal woningen

Nergens in de wereld hebben de superrijken meer woningen dan in het Midden-Oosten. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedconsulent Knight Frank. De onderzoekers stelden immers vast dat een lid van de eliteklasse uit het Midden-Oosten gemiddeld vier woningen in bezit heeft. Rusland staat op de tweede plaats met een gemiddelde van 3,5 panden, gevolgd door Azië (2,9) en Europa en Noord-Amerika (2,7). Uit het onderzoek blijkt verder dat 33 procent van de respondenten uit het Midden-Oosten van plan zijn om dit jaar in eigen land een nieuwe woningen te kopen. Ook dat is een record. De grootste interesse in de buitenlandse markt kan worden opgetekend in Rusland (40 procent).

Lees Verder

 

15:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Christian Sewing is aangesteld als nieuw chief executive van Deutsche Bank. Sewing (47) was tot nu toe samen met Marcus Schenck vicevoorzitter van de raad van bestuur van de Duitse groep. Hij wordt opvolger van John Cryan, die al geruime tijd kritiek had gekregen - In de Verenigde Staten heeft het bedrijf Omni MedSci een aanklacht ingediend tegen het technologieconcern Apple. In de Apple Watch, die drie jaar geleden op de markt werd gebracht, zou gepatenteerde technologie worden gebruikt voor de hartslagmeter - Het Japanse handelsplatform voor cryptomunten Coincheck, dat in januari slachtoffer werd van een grote roof, wordt door de online broker Monex overgenomen. Met de overeenkomst is een gedrag van 3,6 miljard yen en 27 miljoen euro gemoeid.

Spoorwegmaatschappij Russian Railways wordt Europees sponsor van de World Cup voetbal in Rusland. Onder meer is voorzien dat tijdens het tornooi meer dan zevenhonderd verplaatsingen op ruim dertig routes zullen worden ingezet. Ook Alfa-Bank en Rostelecom zijn Europees sponsor - Kering, het moederbedrijf van het modehuis Yves Saint Laurent, moet voormalig ontwerper Hedi Slimane nog 9,3 miljoen euro betalen. Dat heeft een Franse handelsrechtbank beslist. Slimane was vier jaar hoofdontwerper van het modehuis, maar zou niet correct zijn vergoed - De Engelse voetbalclub Manchester City heeft een meerjarig miljoenencontract gesloten met de datingapplicatie Tinder. De applicatie zal als communicatiekanaal voor de Engelse club optreden. Tinder zal ook samenwerken met New York City, de zusterclub van Manchester City.

John Williams wordt in juni voorzitter van het kantoor van de Federal Reserve in New York. Williams (55) was de voorbije zeven jaar voorzitter van de Federal Reserve in San Francisco en wordt in New York de opvolger van Bob Dudley, die met pensioen gaat - De Franse regering wil de helft van het kapitaal van La Française des Jeux naar de beurs brengen. Dat hebben Franse media gemeld. Ten laatste begin volgend jaar zou de operatie moeten zijn afgerond. De Franse staat bezit momenteel 72 procent van het bedrijf - Modeketen Size opent in Antwerpen een eerste Belgische vestiging. Size werd begin deze eeuw gelanceerd als experiment van moederbedrijf JD Sports Fashion met winkels in Londen, Manchester en Brighton. In Antwerpen werd gekozen voor een vestiging aan de IJzerenwaag.

Het Belgische bedrijf iRevitalise, beheerder van een deelplatform voor gespecialiseerde machines, ontvangt een investering van 130.000 euro om zijn activiteiten verder uit te breiden. Op dit ogenblik telt het platform vierhonderd machines. Eind dit jaar wordt gerekend op duizend exemplaren- Tijdens de maand maart werden in het Brusselse Gewest 334 ondernemingen failliet verklaard. Dat betekent een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van het informatiebureau Graydon. Over de eerste drie maanden was er een stijging met 63,8 procent tot 860 faillissementen - In India heeft budgetvlieger IndiGo duidelijk gemaakt niet langer interesse te hebben in de nationale luchtvaartmaatschappij Air India. Dat betekent een tegenslag voor het privatiseringsplan van de Indiase premier Narendra Modi, die een oplossing zoekt voor het verlieslatende Air India.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst van 15,6 biljoen won of 12 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een toename met 58 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar - Spoornetbeheerder Infrabel zal tegen het einde van dit decennium de informatica-services voor de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) gevoelig terugschroeven. De activiteiten behoren naar eigen zeggen niet meer tot de kernopdracht - De Belgische douane onderzoekt of het mogelijk is om in de toekomst een scan te maken van elke container die in de Antwerpse haven arriveert. Dat hebben de douanediensten bevestigd. Op dit ogenblik wordt ongeveer 1 procent van alle containers gescreend.

10:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |