09-04-18

Nieuwsoverzicht

Christian Sewing is aangesteld als nieuw chief executive van Deutsche Bank. Sewing (47) was tot nu toe samen met Marcus Schenck vicevoorzitter van de raad van bestuur van de Duitse groep. Hij wordt opvolger van John Cryan, die al geruime tijd kritiek had gekregen - In de Verenigde Staten heeft het bedrijf Omni MedSci een aanklacht ingediend tegen het technologieconcern Apple. In de Apple Watch, die drie jaar geleden op de markt werd gebracht, zou gepatenteerde technologie worden gebruikt voor de hartslagmeter - Het Japanse handelsplatform voor cryptomunten Coincheck, dat in januari slachtoffer werd van een grote roof, wordt door de online broker Monex overgenomen. Met de overeenkomst is een gedrag van 3,6 miljard yen en 27 miljoen euro gemoeid.

Spoorwegmaatschappij Russian Railways wordt Europees sponsor van de World Cup voetbal in Rusland. Onder meer is voorzien dat tijdens het tornooi meer dan zevenhonderd verplaatsingen op ruim dertig routes zullen worden ingezet. Ook Alfa-Bank en Rostelecom zijn Europees sponsor - Kering, het moederbedrijf van het modehuis Yves Saint Laurent, moet voormalig ontwerper Hedi Slimane nog 9,3 miljoen euro betalen. Dat heeft een Franse handelsrechtbank beslist. Slimane was vier jaar hoofdontwerper van het modehuis, maar zou niet correct zijn vergoed - De Engelse voetbalclub Manchester City heeft een meerjarig miljoenencontract gesloten met de datingapplicatie Tinder. De applicatie zal als communicatiekanaal voor de Engelse club optreden. Tinder zal ook samenwerken met New York City, de zusterclub van Manchester City.

John Williams wordt in juni voorzitter van het kantoor van de Federal Reserve in New York. Williams (55) was de voorbije zeven jaar voorzitter van de Federal Reserve in San Francisco en wordt in New York de opvolger van Bob Dudley, die met pensioen gaat - De Franse regering wil de helft van het kapitaal van La Française des Jeux naar de beurs brengen. Dat hebben Franse media gemeld. Ten laatste begin volgend jaar zou de operatie moeten zijn afgerond. De Franse staat bezit momenteel 72 procent van het bedrijf - Modeketen Size opent in Antwerpen een eerste Belgische vestiging. Size werd begin deze eeuw gelanceerd als experiment van moederbedrijf JD Sports Fashion met winkels in Londen, Manchester en Brighton. In Antwerpen werd gekozen voor een vestiging aan de IJzerenwaag.

Het Belgische bedrijf iRevitalise, beheerder van een deelplatform voor gespecialiseerde machines, ontvangt een investering van 130.000 euro om zijn activiteiten verder uit te breiden. Op dit ogenblik telt het platform vierhonderd machines. Eind dit jaar wordt gerekend op duizend exemplaren- Tijdens de maand maart werden in het Brusselse Gewest 334 ondernemingen failliet verklaard. Dat betekent een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van het informatiebureau Graydon. Over de eerste drie maanden was er een stijging met 63,8 procent tot 860 faillissementen - In India heeft budgetvlieger IndiGo duidelijk gemaakt niet langer interesse te hebben in de nationale luchtvaartmaatschappij Air India. Dat betekent een tegenslag voor het privatiseringsplan van de Indiase premier Narendra Modi, die een oplossing zoekt voor het verlieslatende Air India.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst van 15,6 biljoen won of 12 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een toename met 58 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar - Spoornetbeheerder Infrabel zal tegen het einde van dit decennium de informatica-services voor de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) gevoelig terugschroeven. De activiteiten behoren naar eigen zeggen niet meer tot de kernopdracht - De Belgische douane onderzoekt of het mogelijk is om in de toekomst een scan te maken van elke container die in de Antwerpse haven arriveert. Dat hebben de douanediensten bevestigd. Op dit ogenblik wordt ongeveer 1 procent van alle containers gescreend.

10:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.