10-04-18

Nieuwsoverzicht

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar werden in China bijna 81,9 miljoen smartphones verkocht. Dat betekende een daling met 27 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de China Academy of Information and Communications Technology - Het alternatieve taxiplatform Uber heeft het applicatiebedrijf Jump Bikes gekocht. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Jump Bikes biedt de gebruiker de mogelijkheid om een elektrische fiets te boeken. Jump Bikes is al actief in San Francisco - De Vlaamse bedrijven hebben vorig jaar voor 317 miljard euro aan goederen geëxporteerd. Dat was een stijging met 5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Flanders Investment and Trade (Fit). Vlaanderen vertegenwoordigt 83,2 procent van de totale Belgisch export.

De Zwitserse farmagroep Novartis neemt het Amerikaans biotechbedrijf Avexis, ontwikkelaar van geneesmiddelen tegen spinale musculaire atrofie - een groep genetisch overdraagbare spierziekten die vooral kinderen treffen - over. Novartis betaalt voor de overname 8,7 miljard dollar - Gérard Mestrallet wordt na zijn vertrek als voorzitter van Engie adviseur van de Britse investeerder CVC Capital. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Mestrallet (69) wordt bij Engie opgevolgd door Jean-Pierre Clamadieu, topman van Solvay - De Belgische familie Cigrang, eigenaar van de scheepvaartgroep Cobelfret, heeft het Spaanse eiland Espalmador gekocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 18 miljoen euro. Espalmador bevindt zich tussen Ibiza en Formentera op de Balearen.

Pakketbezorger DHL Parcel gaat in het Nederlandse Zaltbommel een groot nieuw sorteercentrum bouwen. Dat heeft het bedrijf gemeld. Met de bouw van het nieuwe complex is een investering gemoeid van 84 miljoen euro. Het centrum zou in de herfst volgend jaar worden geopend - In België werden vorig jaar 95.081 ondernemingen opgestart. Dat is een toename met 5,91 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Unizo en Graydon, die gewag maken van een absoluut record. De groei is nagenoeg helemaal te danken aan zelfstandigen - Facebook is een onderzoek gestart naar de activiteiten van het Amerikaanse marketingbureau Cubeyou, dat ervan verdacht wordt de gebruikersinformatie van het sociale netwerkbedrijf oneigenlijk te hebben gebruikt. Cubeyou is door Facebook voorlopig geblokkeerd.

De Amerikaanse farmagroep Merck mag de ontwikkeling van zijn kankergeneesmiddel Keytruda verder zetten. Tests zouden hebben uitgewezen dat het geneesmiddel erin lukt om het leven van patiënten met longkanker te verlengen. Keytruda wordt al tegen een aantal kankers ingezet - In Vlaanderen zijn het voorbije jaar 12.837 vergunning voor woningrenovaties goedgekeurd. Dat betekende een daling met 19 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), die gewag maakt van het laagste niveau in twintig jaar - Het Chinese concern HNA Group doet zijn belang in het hotelconglomeraat Hilton van de hand. Daarmee wil de Chinese holding zijn balans weer in evenwicht brengen. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. HNA Group heeft een belang van ongeveer 25 procent in Hilton.

Het Amerikaanse farmabedrijf Therapix Biosciences werkt aan een product dat veelbelovende resultaten laat blijken in de behandeling van het Tourette Syndroom. Vastgesteld werd dat bij patiënten door de behandeling een verbetering van de symptomen kon worden vastgesteld - De Amerikaanse jeansproducent Levi Strauss heeft bij een rechtbank in San Francisco klacht neergelegd tegen het Franse modelabel Kenzo. Het Amerikaanse bedrijf eist dat Kenzo stopt met het gebruik van rode labels op zijn kleding. Levi Strauss gebruikt de labels al ruim tachtig jaar - Twee jaar geleden hebben 31.935 personen de Belgische nationaliteit verworven. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. Dat zegt Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. De aanvragen kwamen voor van Marokkanen, Roemenen en Nederlanders.

08:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.