11-04-18

Amerikanen verliezen interesse in neuscorrecties

Het voorbije jaar werden in de Verenigde Staten 1,8 miljoen chirurgische ingrepen voor cosmetische doelstellingen opgetekend. Tegelijkertijd werden nog eens 16 miljoen andere cosmetische behandelingen - zoals botox - geregistreerd. Tegelijkertijd moet volgens Laurie Essig, directeur feministische studies aan het Middlebury College, worden vastgesteld dat de interesse van de Amerikaanse bevolking in neuscorrecties opvallend is teruggevallen. Sinds het begin van deze eeuw is het aantal rhinoplastische ingrepen in de Verenigde Staten met 43 procent gedaald. Het fenomeen moet volgens Essig wellicht worden toegeschreven aan veranderende culturele en etnische waarden.

Lees Verder

 

21:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internationale scheepvaart moet strikter klimaatbeleid volgen

De internationale scheepvaart moet zijn emissies tegen het midden van de eeuw met minstens 50 procent, vergeleken met het niveau tien jaar geleden, verminderen. Dat heeft de International Maritime Organisation (IMO) van de Verenigde Naties gezegd. Opgemerkt wordt dat de maritieme emissies bijzonder problematisch zijn, aangezien de schepen gebruik maken van zware stookolie, die veel meer koolstofdioxide produceert en ook meer luchtvervuiling - zoals zwavel - veroorzaakt dan het wegtransport. De sector heeft op het gebied van koolstofdioxide een even grote ecologische voetafdruk dan Duitsland. De scheepvaart is echter niet gebonden door de Klimaatakkoorden van Parijs.

Lees Verder

 

20:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Klimaatverandering kan voedingsschema’s trekvogels verstoren

Klimaatverandering kan potentieel een kritieke voedingsfase voor trekvogels verstoren, net op het ogenblik dat ze zich voorbereiden op hun migratie tijdens de herfst naar zuidelijke regio’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Cornell Lab of Ornithology, die een aantal computermodellen hebben ontwikkeld voor de impact van de klimaatverandering op 77 soorten trekvogels die vanuit het broedplaatsen in Noord-Amerika gaan overwinteren in Mexico en Midden-Amerika. Opgemerkt wordt dat de klimaatverandering een grote invloed kan hebben op de gemeenschappen planten en insecten, die het basismenu van de trekvogels vormen.

Lees Verder

 

20:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote Europese energieverbruikers worden betaald om te vervuilen

In plaats van te streven naar een efficiënt uitstootbeleid, is de energie-intensieve industrie in de Europese Unie erin geslaagd om vervuiling in winst om te zetten. Dat zegt een onderzoek door Climate Action Network Europe. De organisatie benadrukt dat de Europese energie-intensieve industrieën daarbij van drie verschillende hefbomen kunnen profiteren. In eerste instantie wordt gewag gemaakt van een buitensporig aanbod gratis emissierechten die in het kader van het Europese Emission Trading System ter beschikking worden gesteld, maar daarnaast wordt ook gewezen naar extreem genereuze fiscale vrijstellingen en ondersteuning van de Europese overheden.

Lees Verder

 

19:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Intelligent individu verzamelt meer vrienden om zich heen

Een individu dat zich intelligent toont, loopt een grotere kans om vrienden te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Princeton University bij een populatie lemuren. De onderzoekers zeggen daarbij vastgesteld te hebben dat de lemuren hun vaardigheden op het gebied van probleemoplossing gebruiken om hun sociale kringen te versterken. Vastgesteld werd dat individuen met sterke sociale relaties meer geneigd waren om van elkaar te leren. Dieren die frequent werden geobserveerd, bleken nadien ook het doelwit van een aantal vriendelijke behandelingen - waaronder lichaamsverzorging - te worden.

Lees Verder

 

19:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Asia-Pacific sterkste groeimarkt voor intelligente steden

Intelligente steden zullen wereldwijd tegen het midden van volgend decennium een markt hebben gecreëerd van meer dan 2 biljoen dollar. Die trend zal vooral gedragen worden door kunstmatige intelligentie. Dat blijkt uit een studie van consulent Frost & Sullivan. Opgemerkt wordt dat artificiële intelligentie samen met gepersonaliseerde gezondheidszorg, robotica, geavanceerde mobiliteit en een gedistribueerde energie-generatie de hoekstenen van de toekomstige intelligente steden zullen vormen. Er wordt aan toegevoegd dat tegen midden deze eeuw meer dan 80 procent van de wereldbevolking in de steden zal leven.

Uit het rapport van Frost & Sullivan blijkt dat tegen midden volgend decennium de snelste groei in de regio Asia-Pacific zal kunnen worden opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat meer dan de helft van de Aziatische intelligente steden zich in China zullen bevinden. Deze metropolen zullen aan de Chinese economie een waarde van 320 miljard dollar toevoegen. Wereldwijd zullen echter het grootste aantal investeringsprojecten in smart cities worden opgetekend in Europa. Daarbij wordt verwezen naar het engagement dat de Europese Commissie tegenover deze projecten heeft laten blijken. De waarde van digitale mobiliteit zal daarbij van 50 miljard dollar naar 120 miljard dollar toenemen.

Tevens wordt gewezen op de toenemende belangrijkheid van Latijns-Amerika, waarbij vooral gewezen wordt op grote metropolen zoals Mexico City, Guadalajara, Santiago, Bogotá, Buenos Aires in Argentinië en Rio de Janeiro. Er wordt echter aan toegevoegd dat Noord-Amerika een snelle inhaalbeweging kent. Gewezen wordt daarbij op initiatieven van steden zoals Denver en Portland. “Op dit ogenblik bieden de modellen over smart cities vooral zelfstandige oplossingen,” verduidelijkt Vijay Narayanan, onderzoeksanalist bij Frost & Sullivan. “De toekomst wijst echter vooral naar geïntegreerde oplossingen waarbij alle toepassingen op één enkel platform worden geconcentreerd.”

Jillian Walker, innovatie-specialist bij Frost & Sullivan, voegt eraan toe dat artificiële intelligentie de voorbije twee jaar binnen de innovatie de grootste investeringsbudgetten heeft ontvangen.

Lees Verder

18:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: technologie |  Facebook |

Europees verkeer achter op veiligheidsdoelstellingen

Het voorbije jaar zijn in de Europese Unie het voorbije jaar 25.300 verkeersdoden gevallen. Dat betekent een daling met 1,17 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van Violeta Bulc, Europees commissaris voor transport. Per miljoen inwoners dienden het voorbije jaar negenenveertig slachtoffers worden geteld. Daarmee werd een nieuw record opgetekend. Het jaar voordien moesten nog vijftig dodelijke verkeersslachtoffers per miljoen inwoners worden gemeld. Tussen de lidstaten kunnen echter grote verschillen worden opgetekend. Violeta Bulc gaf ook toe dat de doelstellingen op het gebied van verkeersveiligheid tegen eind dit decennium niet zullen worden gehaald.

De beste resultaten werden opgetekend in Zweden, waar per miljoen inwoners vijfentwintig doden in het verkeer moesten worden geteld. Op de tweede plaats eindigde Groot-Brittannië met zevenentwintig slachtoffers. Dat vormt een grote kloof met Roemenië, waar het wegverkeer achtennegentig slachtoffers per miljoen inwoners eist. Bij het begin van dit decennium werden in de Europese Unie nog 31.500 verkeersdoden per jaar geteld. Bedoeling was om dat aantal tegen het einde van dit decennium te hebben gehalveerd. Het is volgens Violeta Bulc echter heel onwaarschijnlijk dat de doelstellingen zullen worden gehaald.

Indien de daling van het voorbije jaar naar de toekomst wordt geëxtrapoleerd, zal een doelstelling van 15.750 slachtoffers volgens Bulc pas over tien jaar worden bereikt. Dat is acht jaar later dan aanvankelijk was verhoopt. De jongste vijf jaar konden in de Europese ongevallenstatistieken dan ook nog slechts bijzonder bescheiden verbeteringen worden opgetekend. In het begin van deze eeuw moesten in de Europese Unie jaarlijks nog 54.900 dodelijke verkeersslachtoffers worden geregistreerd. Er zullen volgens Bulc bijkomende ingrepen moeten worden gedaan om de doelstellingen op het gebied van verkeersveiligheid te halen.

Er werden het voorbije jaar op de Europese verkeerswegen ook 135.000 ernstig gewonden geteld.

Lees Verder

17:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkeer |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Zwitserse voedingsgroep Nestlé start met bij dochtermerk Kitkat met de verkoop van roze chocolade in Europa. In eerste instantie wordt de chocolade exclusief verkocht bij de Britse keten Tesla. De roze chocolade werd begin dit jaar gelanceerd in Japan en Zuid-Korea - China zal zijn economie verder openstellen. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping tijdens een economisch forum in Hainan gemeld. Onder meer beloofde de president de import te stimuleren en de beperkingen voor buitenlandse investeerders af te bouwen - Frankrijk had het recht om vier jaar geleden een wet in te voeren die taxiplatformen zoals Uber verbood om chauffeurs zonder vergunning in te zetten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Lidstaten van de Europese Unie krijgen hierdoor grotere vrijheid om Uber aan te pakken.

Het Franse concern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De divisie horloges en juwelen kende de sterkste groei - De Leuvense onderzoeksinstelling Imec heeft een technologie ontwikkeld waardoor de capaciteit van de herlaadbare lithium-ionbatterijen gevoelig zou kunnen worden opgedreven. Ook zou de oplaadtijd van de batterijen kunnen worden ingekort, terwijl de veiligheid zou worden verbeterd - De Brits-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM heeft samen met sectorgenoot EasyJet en investeerder Cerberus een bod gedaan op de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld.

In de Verenigde Staten hebben de telecomproviders Sprint en T-Mobile USA de gesprekken over een mogelijke fusie heropgestart. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Dat is de derde keer in vier jaar - De Franse energiegroep Total gaat in Saudi-Arabië in samenwerking met zijn lokale sectorgenoot Aramco een nieuw petrochemisch complex bouwen. Met de realisatie is een bedrag van 5 miljard dollar voorzien. Het nieuwe complex wordt gebouwd naast de raffinaderij in Jubail - Het Duitse concern Knauf, producent van bouwmaterialen, heeft aan de aandeelhouders van zijn Amerikaanse sectorgenoot US Gypsum (USG) gevraagd niet in te stemmen met de aangekondigde benoeming van nieuwe bestuurders. Knauf plant een vijandig overnamebod.

De Duitse autogroep Volkswagen verandert zijn management. Daarbij zal onder meer topman Matthias Müller worden vervangen door Herbert Diess, die op dit de leiding over het merk Volkswagen heeft. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de zakenkrant Handelsblatt gezegd - Het Chinese bedrijf Xiaopeng Motors wil dit jaar een bedrag van 17 miljard yuan of 2,2 miljard euro ophalen voor de ontwikkeling van elektrische wagens. De onderneming, die onder meer Alibaba en Foxconn als aandeelhouders heeft, wil nog deze maand een eerste model lanceren - In China wil Ant Financial, dochter van Alibaba, met een nieuwe kapitaalronde een bedrag van 9 miljard dollar ophalen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Ant Financial is onder meer eigenaar van Alipay.

Luchthaven Brussels Airport heeft tijdens de eerste maanden van dit jaar meer dan 5,2 miljoen reizigers ontvangen. Dat betekende een stijging met 5,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft de Belgische luchthaven een nieuw record geboekt - Het Arabische industriële concern Senaat heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 16 miljard riyal of 4,36 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. De winst nam met 16 procent toe tot 2,1 miljard riyal - Het Duitse bedrijf Grünenthal start een samenwerking met het Centre for Drug Design and Discovery (CD3) van de Universiteit Leuven voor de ontwikkeling van nieuwe pijnstillers, die een krachtige werking moeten bieden zonder zware neveneffecten te veroorzaken.

08:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |