11-04-18

Nieuwsoverzicht

De Zwitserse voedingsgroep Nestlé start met bij dochtermerk Kitkat met de verkoop van roze chocolade in Europa. In eerste instantie wordt de chocolade exclusief verkocht bij de Britse keten Tesla. De roze chocolade werd begin dit jaar gelanceerd in Japan en Zuid-Korea - China zal zijn economie verder openstellen. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping tijdens een economisch forum in Hainan gemeld. Onder meer beloofde de president de import te stimuleren en de beperkingen voor buitenlandse investeerders af te bouwen - Frankrijk had het recht om vier jaar geleden een wet in te voeren die taxiplatformen zoals Uber verbood om chauffeurs zonder vergunning in te zetten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Lidstaten van de Europese Unie krijgen hierdoor grotere vrijheid om Uber aan te pakken.

Het Franse concern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De divisie horloges en juwelen kende de sterkste groei - De Leuvense onderzoeksinstelling Imec heeft een technologie ontwikkeld waardoor de capaciteit van de herlaadbare lithium-ionbatterijen gevoelig zou kunnen worden opgedreven. Ook zou de oplaadtijd van de batterijen kunnen worden ingekort, terwijl de veiligheid zou worden verbeterd - De Brits-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM heeft samen met sectorgenoot EasyJet en investeerder Cerberus een bod gedaan op de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld.

In de Verenigde Staten hebben de telecomproviders Sprint en T-Mobile USA de gesprekken over een mogelijke fusie heropgestart. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Dat is de derde keer in vier jaar - De Franse energiegroep Total gaat in Saudi-Arabië in samenwerking met zijn lokale sectorgenoot Aramco een nieuw petrochemisch complex bouwen. Met de realisatie is een bedrag van 5 miljard dollar voorzien. Het nieuwe complex wordt gebouwd naast de raffinaderij in Jubail - Het Duitse concern Knauf, producent van bouwmaterialen, heeft aan de aandeelhouders van zijn Amerikaanse sectorgenoot US Gypsum (USG) gevraagd niet in te stemmen met de aangekondigde benoeming van nieuwe bestuurders. Knauf plant een vijandig overnamebod.

De Duitse autogroep Volkswagen verandert zijn management. Daarbij zal onder meer topman Matthias Müller worden vervangen door Herbert Diess, die op dit de leiding over het merk Volkswagen heeft. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de zakenkrant Handelsblatt gezegd - Het Chinese bedrijf Xiaopeng Motors wil dit jaar een bedrag van 17 miljard yuan of 2,2 miljard euro ophalen voor de ontwikkeling van elektrische wagens. De onderneming, die onder meer Alibaba en Foxconn als aandeelhouders heeft, wil nog deze maand een eerste model lanceren - In China wil Ant Financial, dochter van Alibaba, met een nieuwe kapitaalronde een bedrag van 9 miljard dollar ophalen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Ant Financial is onder meer eigenaar van Alipay.

Luchthaven Brussels Airport heeft tijdens de eerste maanden van dit jaar meer dan 5,2 miljoen reizigers ontvangen. Dat betekende een stijging met 5,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft de Belgische luchthaven een nieuw record geboekt - Het Arabische industriële concern Senaat heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 16 miljard riyal of 4,36 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. De winst nam met 16 procent toe tot 2,1 miljard riyal - Het Duitse bedrijf Grünenthal start een samenwerking met het Centre for Drug Design and Discovery (CD3) van de Universiteit Leuven voor de ontwikkeling van nieuwe pijnstillers, die een krachtige werking moeten bieden zonder zware neveneffecten te veroorzaken.

08:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.