12-04-18

Moeders moeten vaak met een extra loonkloof afrekenen

Vrouwen met kinderen ontvangen in de Verenigde Staten nog steeds een lager salaris. Ook wanneer de vrouwen sterke geloofsbrieven kunnen voorleggen, blijven de kinderen een belangrijke financiële ballast. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Massachusetts, gebaseerd op gegevens van veertienduizend Amerikaanse vrouwen. Dat fenomeen vertegenwoordigt volgens de onderzoekers een belangrijk probleem, aangezien steeds meer huishoudens in de Verenigde Staten moeten rekenen op het inkomen van twee werkende partners. In het midden van de jaren zeventig had 47 procent van de Amerikaanse moeders een baan. Dat was twee jaar geleden opgelopen tot 70 procent.

"De persistentie van deze ongelijkheid is verbluffend, want moeders hebben hun status opgevoerd en hebben vaak hogere onderwijsniveaus bereikt, terwijl ze de voorbije twintig jaar ook veel werkervaring hebben opgedaan,” benadrukt onderzoeksleider Joya Misra, professor sociologie en publiek beleid aan de University of Massachusetts. "Uit de studie bleek dat de lonen van de moeders zelfs lager lagen dan we hadden verwacht, zelfs indien ze tijd investeren in hun opleiding en carrière. Moeders en vrouwen zonder kinderen hebben allebei hun vaardigheden opgevoed, maar moeders hebben de grootste vooruitgang gemaakt.”

Omdat moeders op het werk gemiddeld vijf jaar ouder zijn dan kinderloze vrouwen, hebben ze meestal meer werkervaring opgedaan. Maar werkende moeders hebben ook hun beroepskwalificaties in de loop van de tijd opgevoerd. In werkelijkheid blijken Amerikaanse moeders met drie kinderen echter ongeveer 18 procent minder te verdienen dan kinderloze vrouwen. Met twee kinderen is er nog een verschil van 13 procent. “Zelfs met één kind moet een loonsanctie worden vastgesteld,” betoogt professor Misra. “Bovendien is de voorbije dertig jaar de loonkloof tussen moeders en kinderloze vrouwen nog verder toegenomen.”

Dit verschil toont ook een gender-element. "Terwijl moeders doorgaans minder verdienen dan kinderloze vrouwen, verdienen vaders daarentegen meestal meer dan mannen zonder kinderen," zegt Joya Misra. "De genderkloof in het salaris heeft dus ook met het ouderschap te maken. Discriminatie verklaart misschien niet alle loonverschillen, maar waarschijnlijk toch wel gedeeltelijk. In de eerste plaats zullen werkgevers minder snel reageren op sollicitaties - met exact hetzelfde curriculum vitae - wanneer de kandidaat werkneemster gewag maakt van kinderen. Moeders krijgen ook lagere lonen aangeboden.”

"Niet overal worden moeders in dezelfde mate financieel gestraft", zegt Misra. "Veel landen, zoals Zweden, hebben deze sanctie kunnen verlagen of hebben de beloning tussen kinderloze vrouwen en moeders zelfs helemaal gelijk getrokken."

Lees Verder

17:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: loonkloof |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.