12-04-18

Nieuwsoverzicht

De Duitse autobouwer Porsche heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar ruim 63.000 wagens verkocht. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In de Verenigde Staten kon een groei met 10 procent worden gemeld - Bij de Britse dataverwerker Cambridge Analytica heeft ook waarnemend chief executive Alexander Tayler een stap teruggezet. Taylor had minder dan een maand geleden chief executive Alexander Nix opgevolgd. Nix was wegens een aantal controversiële uitspraken geschorst - In de buurt van de Matterhorn in de Zwitserse Alpen is de Duitse zakenman Karl-Erivan Haub, topman van de retailgroep Tengelmann, verdwenen. Er is volgens waarnemers nog slechts een kleine kans dat Haub (58) levend zou worden teruggevonden.

Vastgoedgroep Retail Estates wil met de uitgifte van nieuwe aandelen een kapitaal van 123,4 miljoen euro ophalen. Dat heeft de Belgische groep bekendgemaakt. Door de operatie moet Retail Estates zijn schuldgraad kunnen afbouwen, zodat een nieuwe groei mogelijk wordt - De Zweedse autogroep Anders Hedin neemt vijf vestigingen van de Antwerpse autoverkoper Andries over. Andries is de grootste verkoper van het Duitse automerk Mercedes in België. Eerder nam Hedin ook al even verkooppunten van invoerder Mercedes-Benz Belux over in Oost-Vlaanderen - Brandstofleverancier Varo Energy bergt zijn plannen voor een beursintroductie op. Dat hebben een aantal bonnen gemeld. Varo, gespecialiseerd in de opslag en verkoop van brandstoffen, had eerder te kennen gegeven een introductie op de beurs van Amsterdam te ambiëren.

Mark Zuckerberg, topman van het sociale netwerkbedrijf Facebook, heeft zich tegenover het Amerikaanse Congres verontschuldigd voor de problemen die zijn ontstaan bij het beheer bij persoonlijke gegevens. Facebook verzet zich volgens hem niet tegen een regulering - Vliegtuigbouwer Airbus wil tegen het einde van dit decennium in de toestellen van het type A330 slaapcabines bouwen. Dat heeft Airbus bekendgemaakt. De slaapcabines zouden met modules worden ingebouwd in het vrachtruim van de toestellen - Autoverhuurder LeasePlan stelt zijn geplande beursgang uit. Dat heeft Tex Gunning, topman van LeasePlan, gemeld. Oorspronkelijk had LeasePlan ambitie getoond om nog voor de zomer een beursintroductie door te voeren. Er komt nu een uitstel tot de herfst.

De staalgroep Aperam neemt het Duitse bedrijf VDM Metals, gespecialiseerd in legeringen, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 600 miljoen euro. VDM Metals is een wereldleider in de productie van hoogwaardige legeringen van onder meer nikkel, kobalt en zirkonium - Het bedrijf Global Graphics heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,85 miljoen euro, tegenover 4,70 miljoen euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Er werd een winst geboekt van 0,82 miljoen euro. Vorig jaar was er nog een verlies van 0,11 miljoen euro - In België is tegen het Franse bedrijf Cegelec, onderdeel van de groep Vinci, een gerechtelijk onderzoek gestart. Het bedrijf wordt er samen met een aantal onderaannemers door het arbeidsauditoraat van Charleroi van beticht op een aantal werven illegale arbeid te hebben ingezet.

Het Britse supermarktconcern Tesco heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 57,5 miljard pond. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst liep met ruim 80 procent op tot meer dan 1,8 miljard pond - De Italiaanse overheid verlengt de periode voor de verkoop van de failliete luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat heeft het Italiaanse ministerie van economische ontwikkeling gemeld. Er zijn drie biedingen voor Alitalia ontvangen. Met alle geïnteresseerden zal verder worden gepraat - De Franse supermarktgroep heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 20,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 0,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Onder meer wordt gewezen op ongunstige weersomstandigheden in Frankrijk.

09:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.