13-04-18

Nieuwsoverzicht

Het Japanse conglomeraat Softbank wil een mondiale voetbalcompetitie organiseren. Daarvoor heeft het concern aan de Federation Internationale of Football Associations (Fifa) een bod van 20 miljard euro gedaan. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld - Het Nederlandse biotechbedrijf Mimetas heeft met een kapitaalronde een bedrag van 20,5 miljard dollar opgehaald. Het bedrijf maakt micro-organen voor wetenschappelijk onderzoek. Investeerders zijn Pilgrim Partners, Korys, Cathay Ventures en Ontwikkelijksmaatschappij Oost - Sportartikelenfabrikant Puma heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De bedrijfswinst liep van 70 miljoen euro naar 112 miljoen euro op.

Busbouwer Van Hool investeert 38,2 miljoen euro in een nieuwe busfabriek in Morristown in de Amerikaanse staat Tennessee. Een Amerikaanse vestiging biedt Van Hool de kans om in de Verenigde Staten in te spelen op aanbestedingen voor openbaar vervoer - Luierfabrikant Drylock investeert 200 miljoen euro in de bouw van de twee nieuwe fabrieken. Met de investering wil het concern blijven beantwoorden aan de toenemende vraag. De nieuwe fabrieken komen in Segovia in Spanje en Hradek in Tsjechië - Het luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, overweegt een overnamebod te doen op prijsvechter Norwegian Air. Het concern heeft al een belang van 4,6 procent in de Noorse groep opgebouwd.

Het farmabedrijf Fagron heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 109,1 miljoen euro. Dat betekende nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zonder ongunstige wisselkoersen zou een groei met bijna 7 procent zijn gemeld - Winkelketen Carpetright gaat in Groot-Brittannië 92 winkels sluiten. Dat heeft de directie van het concern bekendgemaakt. Door de ingreep zouden ook driehonderd banen moeten worden geschrapt. De ingreep is noodzakelijk om het hoofd te bieden aan ongunstige marktevoluties - De Franse cosmeticagroep L'Oréal heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,8 miljard euro. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis was er echter sprake van een groei met 6,8 procent.

Het staalconcern ArcelorMittal zet zijn galvanisatielijnen in Flémalle bij Luik te koop, net zoals de productie-eenheid Ferblatil in Tilleur. Dat hebben de vakbonden gemeld. De ingreep is noodzakelijk voor een Europese goedkeuring van een overname die ArcelorMittal in Italië wil doen - De Duitse autogroep Volkswagen wordt voortaan geleid door de Oostenrijker Herbert Dries, tot nu toe verantwoordelijke voor het merk Volkswagen. Dat heeft het bedrijf gemeld. Dries, die ook voor BMW heeft gewerkt, wordt de opvolger van Matthias Müller - Het havenbedrijf North Sea Port heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 33 miljoen ton goederen verwerkt. Daarmee heeft het Belgisch-Nederlandse havenbedrijf een nieuw record geboekt. Tegenover dezelfde periode vorig jaar was er een groei met 3,2 miljoen ton.

Het Tsjechische bedrijf Avast, maker van beveiligingssoftware, werkt aan een beursgang. Het bedrijf wil minstens een kwart van zijn kapitaal op de beurs laten noteren. Daamee hoopt de Tsjechtische groep een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar te kunnen ophalen - De Britse motorenfabrikant Rolls-Royce heeft zijn Duitse divisie L’Orange verkocht aan de Amerikaanse groep Woodward. Dat heeft Rolls-Royce gemeld. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 700 miljoen euro. Bij L’Orange werken ongeveer duizend mensen - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 10 miljard dollar, tegenover 9,1 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 561 miljoen dollar naar 547 miljoen dollar.

08:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |