14-04-18

Nieuwsoverzicht

De Franse groep Boortmalt investeert 50 miljoen euro in zijn vestiging in Antwerpen. Door de investering wordt de jaarcapaciteit van de Antwerpse mouterij van Boortmalt van 360.000 ton naar 470.000 ton opgevoerd. Antwerpen krijgt daardoor de grootste mouterij van de wereld - Het Japanse gamingbedrijf Nintendo sluit een samenwerkingsakkoord met het Amerikaanse durfkapitaalfonds Scrum Ventures. Beide partijen willen samen investeren in startups die op zoek gaan naar nieuwe toepassingen voor de Nintendo Switch, die een groot succes kent - Het navigatiebedrijf Here Techologies heeft in de Amerikaanse stad Boulder een nieuw onderzoekscentrum in gebruik genomen. In de vestiging moeten specialisten uit diverse vakgebieden werken aan verdere verbeteringen aan de technologie van de onderneming.

Saudi Aramco heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 33,8 miljard dollar geboekt, tegenover 7,2 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien. Dat heeft het persbureau Bloomberg emeld. Aramco is daarmee wereldwijd de meest winstgevende oliegroep - Autobouwer Jaguar Land Rover schroeft zijn productieniveau terug. Daarmee moet de onderneming de economische tegenwind opvangen. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. Door de ingreep zouden tevens vijfduizend banen worden geschrapt - Op Charleroi Airport is voor de eerste keer in de geschiedenis een vliegtuig voor vluchten op verre bestemmingen geland. Het toestel was een Airbus A340 die door luchtvaartmaatschappij Air Belgium op een verbinding tussen Charleroi en Hongkong zal worden ingezet.

Het busbedrijf Staf Cars wordt in de Verenigde Staten uitbater van de nieuwe verbinding die opdrachtgever FlixBus tussen de steden San Diego en Las Vegas zal opzetten. De nieuwe verbinding gaat eind mei van start. Voor de operaties zet Staf Cars het bedrijf USA Motorways op - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 28,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 33 procent naar 8,7 miljard dollar - Het Amerikaanse bedrijf Mylan, fabrikant van generieke geneesmiddelen, staat dicht bij een overname van de divisie consumentengezondheid van het Duitse farmaconcern Merck. Voor de activiteiten zou een bedrag tussen 3,5 miljard euro en 4 miljard euro zijn geboden.

De Duitse investeerder Rocket Internet heeft vorig jaar een omzet geboekt van 37 miljoen euro, tegenover 50 miljoen euro inkomsten het jaar voordien, onder meer door de beursgang van HelloFresh en Delivery Hero. Het nettoverlies werd van 741,5 miljoen euro tot 6 miljoen euro herleid - Luchtvaartmaatschappij Norwegian Air staat niet te koop. Dat heeft Björn Kos, topman van de Noorse budgetvlieger, gezegd in een reactie op berichten dat het concern International Airlines Group (IAG) interesse zou hebben om Norwegian Air in te lijven - De Amerikaanse bank Citigroup heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 19 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 4,1 miljard dollar naar 4,6 miljard dollar.

Autobouwer Tesla zal tijdens het derde kwartaal van zijn boekjaar winstgevend zijn. Het bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische wagens, zal dan ook geen extra kapitaal nodig hebben. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, gezegd in een reactie op een aantal geruchten - De Nederlandse regering verwacht met de energiebedrijven Shell en ExxonMobil snel een akkoord te kunnen sluiten over de geleidelijke beëindiging van de gaswinning in Groningen. Dat heeft Eric Wiebes, Nederlands minister van economische zaken, gezegd - De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 21,9 miljard dollar, tegenover 22,3 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst liep met 5,5 procent op tot 5,94 miljard dollar.

15:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.