15-04-18

Verenigde Emiraten en Oman sterkste groeiers in Golfregio

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) zullen dit jaar een sterkere economische prestatie laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Coface, waarin voor de Arabische regio voor dit jaar een economische groei met 2,3 procent in het vooruitzicht wordt gesteld, tegenover een stijging met 0,6 procent vorig jaar. De versnelde groei kan volgens Coface worden toegeschreven aan de wereldwijd verbeterende omstandigheden en de hogere olieprijzen. Wel wordt opgemerkt dat een sterkere economische groei wordt afgeremd door volatiele energieprijzen en geopolitieke onzekerheden.

Lees Verder

22:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

New York ervaart negatieve impact van buitenlandse vastgoedbezitters

In New York City beleven de winkeliers een bijzonder moeilijke periode. Dat blijkt onder meer uit een rapport van het Siena College Research Institute. De onderzoekers maken daarbij gewag van een reële retail-apocalyps. Inmiddels is volgens de respondenten zo problematisch geworden dat het vertrouwen van de consumenten in de economische toekomst van de stad teruggevallen is tot het laagste niveau sinds december drie jaar geleden. Opgemerkt wordt dat overal de signalen van een toenemende malaise kunnen worden opgetekend, waarbij aangevoerd wordt dat dichtgespijkerde winkels grote delen van wijken tot echte spooksteden omvormen.

Lees Verder

21:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york |  Facebook |

Griekse economie traagste groeier van de hele eurozone

Geen enkel land van de eurozone heeft het voorbije jaar een tragere groei gekend dan Griekenland. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank. Daarbij wordt opgemerkt dat het Griekse bruto binnenlandse product het voorbije jaar met 1,4 procent is toegenomen, tegenover een gemiddelde stijging met 2,3 procent voor de volledige eurozone. Aan het andere einde van het spectrum staat Ierland, die zijn economie het voorbije jaar met 5 procent zag groeien. De cijfers tonen volgens de Europese Centrale Bank aan dat de economische crisis, ondanks het einde van het internationale hulpprogramma, nog altijd zwaar op Griekenland blijft wegen.

Lees Verder

20:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland |  Facebook |

Franse luchtvaartindustrie heeft nieuw recordjaar achter de rug

De Franse luchtvaartindustrie heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 64 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Groupement des Industries Françaises Aéronautiques et Spatiales (Gifas), waarin gewag wordt gemaakt van een nieuw recordjaar. Er wordt daarbij opgemerkt dat de sector het voorbije jaar tevens voor 44 miljard euro heeft geëxporteerd. Ook dat vertegenwoordigde een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Verwacht wordt dat de trend zich ook dit jaar verder zal doorzetten.

Lees Verder

20:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |

Russische hotels tijdens World Cup 1.000 procent duurder

Een groot aantal Russische hotels hebben in de aanloop naar de organisatie van de World Cup hun kamerprijzen sterk verhoogd. Dat is de conclusie van een rapport van de Rospotrebnadzor, het Russische federale bureau voor de bescherming van de consumentenrechten, die meer dan twaalfduizend hotels heeft gecontroleerd. Daarbij werden volgens de organisatie ongeveer vijftienhonderd administratieve overtredingen vastgesteld. Volgens Rospotrebnadzor moest worden vastgesteld dat 561 uitbaters met overdreven prijzen bleken te werken. In totaal werden voor 6 miljoen roebel of 96.000 Amerikaanse dollar boetes uitgedeeld. Er werden ook 187 waarschuwingen uitgedeeld.

Lees Verder

20:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rusland |  Facebook |

Amerikaanse bedrijven mogen helpen aan bouw Taiwanese duikboten

Amerikaanse producten van militaire uitrusting mogen Taiwan ondersteunen bij de bouw van eigen duikboten. Daarvoor heeft de regering van de Verenigde Staten recent toelating gegeven. Dat hebben woordvoerders van het ministerie van defensie van Taiwan bekendgemaakt. De beslissing betekent volgens de woordvoerders een belangrijke stap in de ambities van het land om zijn oorlogsvloot verder uit te bouwen, waardoor Taiwan zich beter zou moeten kunnen beschermen tegen een mogelijke dreiging van China. De Amerikaanse licenties voor de bouw van de Taiwanese duikboten werden in China dan ook op zware kritieke ontvangen. China beschouwt Taiwan als een opstandige provincie.

Lees Verder

15:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duikboten |  Facebook |

Griekenland ziet groot gedeelte luxetoerisme aan zich voorbijgaan

Griekenland is weliswaar één van de absolute toeristische trekpleisters van het mediterrane bekken – samen met Turkije op een derde plaats na Spanje en Italië – maar moet als locatie voor luxevakanties met een belangrijke achterstand afrekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van IPK International en de Association of Greek Tourism Enterprises (Sete). Het probleem moet volgens het rapport vooral worden toegeschreven aan een gebrekkige infrastructuur, terwijl het ook moeilijk zou zijn een geschikt product aan te bieden. Daarnaast wordt echter ook gewezen aan een zwakke promotie.

Lees Verder

14:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Isaac Larian, chief executive van de groep MGA Entertainment wil ongeveer tweehonderdtachtig winkels van de failliete speelgoedverkoper Toys R Us in de Verenigde Staten en Canada overnemen. Larian zou daarbij een bod van ongeveer 890 miljoen dollar hebben gedaan - De Nederlandse optiekketen Hans Anders verkoopt zijn Franse activiteiten aan de groep Abittan, die onder meer eigenaar is van de optiekformule Acuitis. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De formule van Hans Anders is voor Frankrijk minder geschikt - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 60 biljoen won of 46 miljard euro gerealiseerd. Dat was een stijging met 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 58 procent tot 15,6 biljoen won.

Het Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (Ocha) van de Verenigde Naties heeft een bedrag van 530 miljoen dollar gereserveerd voor hulp aan Congo. In totaal heeft Congo volgens het Ocha dit jaar 1,8 miljard euro humanitaire hulp nodig - De voorgenomen reorganisatie bij Volkswagen moet sneller tot uitvoering worden gebracht. Dat heeft Herbert Diess, de nieuwe topman van de Duitse autogroep, gezegd. De truckdivisie krijgt volgens Diess mogelijk een beursnotering, maar blijft zeker onder de controle van de groep - De chief executive van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming ontving vorig jaar een gemiddeld inkomen van 2,15 miljoen euro. Dat is een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft De Tijd berekend. Carlos Brito van AB Inbev ontving het hoogste loon.

Het Franse toeristische concern Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 654,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. - Een gemiddeld gezin bezat vorig jaar in België een vermogen van 517.200 euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. De toename bleef echter lager dan de inflatie, die 2,1 procent bedroeg. - Het Britse softwareconcern Sage heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzetgroei met 6,4 procent gerealiseerd, tegenover een stijging met 11,1 procent dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika was er een vertraging.

De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre heeft de plannen voor een overname van zijn Britse sectorgenoot Hammerson opgeborgen. Dat heeft de Franse groep gemeld. Hammerson had twee biedingen van Klépierre, dat een bedrag tot 5 miljard pond had geboden, afgewezen - Supermarktketen Carrefour is bereid om zijn filialen in Genk en Angleur open te houden. In ruil wordt een grotere flexibiliteit gevraagd. Bij de herstructurering die Carrefour eind januari had aangekondigd, was nog de sluiting van beide winkels gemeld - Het Afrikaanse ecommerce-platform Jumia heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 507 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 41,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep echter op van 91,3 miljoen euro naar 120 miljoen euro.

Google wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van een divisie die zich bij Nokia heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van draadloze verbindingen aan boord van vliegtuigen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn - Rusland zal mogelijk de leveringen titanium aan de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing stopzetten. De maatregel zou onderdeel kunnen vormen van de reactie van Rusland op de sancties die het land eerder van de Verenigde Staten kreeg opgelegd - De Britse keten WH Smith heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 643 miljoen pond. Dat betekende een status-quo tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst viel met 1,2 procent terug tot 82 miljoen pond.

10:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |