17-04-18

Chinese provincie Hainan moet grote vrijhandelszone worden

China heeft plannen om Hainan uit te bouwen als een grote vrijhandelszone. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping aangekondigd. De ingreep zou van het eiland Hainan, gelegen in het uiterste zuiden van China, voor het aantrekken van talent en investeringen een belangrijke concurrent kunnen maken van Hongkong en Singapore. De Chinese president wees erop dat Hainan voor de ontwikkeling van verdere economische hervormingen een aantal bijzondere troeven kan voorleggen. Het eiland heeft immers al de grootste bijzondere economische van het land en kan ook geografische en ecologische voordelen naar voor schuiven.

Lees Verder

18:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hainan, china |  Facebook |

Arabische Golf investeert zwaar in toeristische infrastructuur

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) investeren over een periode van vier jaar 56 miljard dollar in toeristische infrastructuur. Dat is de conclusie van een rapport van Colliers International. De investeringen worden volgens de onderzoekers vooral gedragen door de ontwikkeling van revolutionaire transportprojecten zoals de hyperloop en andere grote initiatieven, zoals de Haramain High Speed Railway en de verdere ontwikkeling van luchthavens in Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Koeweit. Deze projecten zullen de toeristische infrastructuur in de regio volgens de onderzoekers fundamenteel veranderen.

Lees Verder

18:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arabische golf |  Facebook |

Aziatische consument minst tevreden over online shopping

In Azië toont de consument zich minder tevreden met het online shoppen dan in de rest van de wereld. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van United Parcel Service (UPS) en consulent ComScore bij meer dan achttienduizend consumenten. De onderzoekers stelden vast dat slechts 57 procent van de Aziatische respondenten tevreden toonde met het online shoppen, tegenover een score van 88 procent in de Verenigde Staten en 78 procent in Europa. Nergens werd een lagere score opgetekend dan in Azië. Bovendien moet worden opgemerkt dat de tevredenheid van de Aziatische online shopper op drie jaar slechts een vooruitgang van 11 procentpunt heeft laten optekenen.

Lees Verder

17:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shopping |  Facebook |

Grieks toerisme heeft recordwinter achter de rug

Griekenland rekent ook dit jaar op een sterke groei van zijn toeristische sector. Dat heeft Elena Kountoura, Grieks minister van toerisme, tegenover de nationale media gemeld. Volgens Kountoura zal de Griekse toeristische sector de gunstige trend van de voorbije drie jaar ook dit jaar verder zal doorzetten. Volgens de minister zijn er zelfs aanwijzingen die een versnelling van de groei zouden laten uitschijnen. Daarbij verwijst Kountoura onder meer naar de cijfers van het eerste kwartaal, waarin een stijging van het aantal internationale toeristen met 20 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien kon worden gemeld.

Lees Verder

17:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, toerisme |  Facebook |

Poetin en Medvedev eigenaars van Russische oldtimers

De Russische president Vladimir Poetin heeft het voorbije jaar een inkomen van ruim 18,72 miljoen roebel of 302.201 dollar ontvangen, tegenover een bedrag van 9,8 miljoen roebel het jaar voordien. Dat heeft het Russische persbureau Tass gemeld op basis van cijfers van de Russische belastingdienst. Er wordt opgemerkt dat het gemiddelde maandinkomen van de Russische president het voorbije jaar van 7308.000 roebel tot 1,5 miljoen roebel is gestegen. Verder werd gemeld dat Poetin ook een appartement met een oppervlakte van 77 vierkante meter en een garage van 18 vierkante meter bezit.

Lees Verder

16:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: poetin, medvedev, oldtimer |  Facebook |

Ook in Midden-Oosten wordt consument meer prijsbewust

Consumenten in het Midden-Oosten tonen zich in toenemende mate kostenbewust. Tegelijkertijd kan een daling van de klantentrouw worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent McKinsey bij consumenten in Egypte, Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. Daarbij wordt opgemerkt dat in de regio een duidelijke verschuiving in het bestedingsgedrag kan worden vastgesteld. Vastgesteld werd dat meer dan 55 procent van de consumenten in de regio hun bestedingsbudget hebben verlaagd en een groter gedeelte van hun inkomsten willen proberen te sparen.

Lees Verder

16:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klantentrouw |  Facebook |

China groeiende markt voor Australische wijnexport

Australië heeft het voorbije jaar voor 2,65 miljard Australische dollar – ongeveer 2 miljard Amerikaanse dollar – wijn geëxporteerd. Dat betekende een stijging met 16 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee heeft de Australische wijnuitvoer het hoogste niveau in een decennium laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie Wine Australia. In volumes groeide de export met 10 procent tot 844 miljoen liter.  In het verleden waren de Verenigde Staten steeds de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor de Australische wijnen, maar aan die traditie werd twee jaar geleden een einde gemaakt. Toen wierp het Chinese vasteland zich immers als de belangrijkste exportmarkt voor de Australische wijnproducenten op.

Lees Verder

15:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Bij de Nederlandse elektronicagroep Philips ambieert topman Frans van Houten een derde termijn. Dat heeft van Houten tegenover Nederlandse media bevestigd. Zijn huidige ambtstermijn loopt volgend jaar af. Hij zegt echter nog een termijn van vier jaar verder te willen blijven werken – Het streamingbedrijf Netflix heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ruim 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 178 miljoen dollar op naar 290 miljoen dollar – De Amerikaanse investeerder Advent International neemt Zentiva, de divisie generieke geneesmiddelen van de Franse farmagroep Sanofi, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard euro. Sanofi wil zich toespitsen op biotechnologie en nieuwe geneesmiddelen.

Amerikaanse bedrijven mogen de volgende zeven jaar geen onderdelen meer verkopen aan de Chinese smartphonemaker ZTE Technology. Dat heeft het ministerie van handel van de Verenigde Staten beslist. Ook in Groot-Brittannië zijn bedrijven voor de Chinese groep gewaarschuwd – De Zwitserse uitzendgroep Adecco neemt het Amerikaanse opleidingsbedrijf General Assembly, gespecialiseerd in digitale vaardigheden, over. De overname kent aan General Assembly een waarde toe van 335 miljoen euro en versterkt de positie van Adecco in herscholing –  Het ecommerce-bedrijf Amazon komt terug op zijn beslissing om zich ook met de verkoop van geneesmiddelen aan ziekenhuizen in te laten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Slechts weinig Amerikaanse ziekenhuizen zouden bereid zijn hun aankoopbeleid te veranderen.

De Chinese smartphonemaker Xiaomi wil volgende maand een introductie op de beurs realiseren. Het bedrijf zou daarbij kiezen voor een notering aan de beurs van Hongkong. Vermoed wordt dat door de operatie Xiaomi een waarde tussen 65 miljard dollar en 100 miljard dollar zou krijgen – De Bank of America (BofA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep met 30 procent op tot 6,9 miljard dollar, waarmee een nieuw record is gevestigd – Het Franse telecombedrijf Bouygues werkt aan een overname van de Franse tak van de telecomgroep Altice. Bouygues zou daarbij aansturen op een gezamenlijk bod met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Deutsche Bank heeft het voorbije jaar in België een omzet gerealiseerd van 177 miljoen euro. Dat betekende een daling met bijna 8 procent tegenover het jaar voordien. De winst, die het jaar voordien nog 16 miljoen euro bedroeg, werd volledig uitgeveegd – De Duitse vrachtwagenbouwer Volkswagen Truck & Bus overweegt om zijn Amerikaanse sectorgenoot Navistar International over te nemen. De Duitse groep bezit sinds twee jaar een belang van 17 procent in Navistar. De overname moet de concurrentiepositie van Volkswagen versterken – Luchthavenretailer Dubai Duty Free heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 520 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft de groep een nieuw omzetrecord geboekt.

De Franse mediagroep Vivendi neemt het Nederlandse ticketbedrijf Paylogic over. Daarover hebben beide partijen een akkoord bereikt. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Paylogic wordt onderdeel van de divisie See Ticket van Vivendi – De Amerikaanse transportgroep JD Hunt heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,95 miljard dollar, tegenover 1,63 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 102,7 miljoen dollar naar 118,1 miljoen dollar. De Iers-Amerikaanse farmagroep Shire verkoopt zijn divisie oncologie aan zijn Franse sectorgenoot Servier. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,4 miljard dollar. De divisie, die onder meer de middelen Oncaspar en Onivyde omvat, boekte vorig jaar 262 miljoen dollar omzet.

15:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |