17-04-18

Nieuwsoverzicht

Bij de Nederlandse elektronicagroep Philips ambieert topman Frans van Houten een derde termijn. Dat heeft van Houten tegenover Nederlandse media bevestigd. Zijn huidige ambtstermijn loopt volgend jaar af. Hij zegt echter nog een termijn van vier jaar verder te willen blijven werken – Het streamingbedrijf Netflix heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ruim 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 178 miljoen dollar op naar 290 miljoen dollar – De Amerikaanse investeerder Advent International neemt Zentiva, de divisie generieke geneesmiddelen van de Franse farmagroep Sanofi, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard euro. Sanofi wil zich toespitsen op biotechnologie en nieuwe geneesmiddelen.

Amerikaanse bedrijven mogen de volgende zeven jaar geen onderdelen meer verkopen aan de Chinese smartphonemaker ZTE Technology. Dat heeft het ministerie van handel van de Verenigde Staten beslist. Ook in Groot-Brittannië zijn bedrijven voor de Chinese groep gewaarschuwd – De Zwitserse uitzendgroep Adecco neemt het Amerikaanse opleidingsbedrijf General Assembly, gespecialiseerd in digitale vaardigheden, over. De overname kent aan General Assembly een waarde toe van 335 miljoen euro en versterkt de positie van Adecco in herscholing –  Het ecommerce-bedrijf Amazon komt terug op zijn beslissing om zich ook met de verkoop van geneesmiddelen aan ziekenhuizen in te laten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Slechts weinig Amerikaanse ziekenhuizen zouden bereid zijn hun aankoopbeleid te veranderen.

De Chinese smartphonemaker Xiaomi wil volgende maand een introductie op de beurs realiseren. Het bedrijf zou daarbij kiezen voor een notering aan de beurs van Hongkong. Vermoed wordt dat door de operatie Xiaomi een waarde tussen 65 miljard dollar en 100 miljard dollar zou krijgen – De Bank of America (BofA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep met 30 procent op tot 6,9 miljard dollar, waarmee een nieuw record is gevestigd – Het Franse telecombedrijf Bouygues werkt aan een overname van de Franse tak van de telecomgroep Altice. Bouygues zou daarbij aansturen op een gezamenlijk bod met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Deutsche Bank heeft het voorbije jaar in België een omzet gerealiseerd van 177 miljoen euro. Dat betekende een daling met bijna 8 procent tegenover het jaar voordien. De winst, die het jaar voordien nog 16 miljoen euro bedroeg, werd volledig uitgeveegd – De Duitse vrachtwagenbouwer Volkswagen Truck & Bus overweegt om zijn Amerikaanse sectorgenoot Navistar International over te nemen. De Duitse groep bezit sinds twee jaar een belang van 17 procent in Navistar. De overname moet de concurrentiepositie van Volkswagen versterken – Luchthavenretailer Dubai Duty Free heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 520 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft de groep een nieuw omzetrecord geboekt.

De Franse mediagroep Vivendi neemt het Nederlandse ticketbedrijf Paylogic over. Daarover hebben beide partijen een akkoord bereikt. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Paylogic wordt onderdeel van de divisie See Ticket van Vivendi – De Amerikaanse transportgroep JD Hunt heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,95 miljard dollar, tegenover 1,63 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 102,7 miljoen dollar naar 118,1 miljoen dollar. De Iers-Amerikaanse farmagroep Shire verkoopt zijn divisie oncologie aan zijn Franse sectorgenoot Servier. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,4 miljard dollar. De divisie, die onder meer de middelen Oncaspar en Onivyde omvat, boekte vorig jaar 262 miljoen dollar omzet.

15:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.