19-04-18

Nieuwsoverzicht

In Riyad is een testvertoning van de bioscoopfilm Black Panther gehouden. Daarmee komt een einde aan een periode van vijfendertig jaar waarin in Saudi-Arabië in het openbaar geen films konden worden vertoond. Voor de verdere uitbouw wordt samengewerkt met AMC Entertainment – In Groot-Brittannië heeft paspoortenfabrikant De La Rue beslist geen beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de regering om de productie van nieuwe paspoorten toe te vertrouwen aan de Frans-Nederlandse groep Gemalto. De toewijzing heeft heel wat beroering vrijgemaakt – De Nederlandse brouwer Heineken heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in volumes een stijging met 4,3 procent laten optekenen in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien. Gemeld werd dat ook de nettowinst hoger lag dan het eerste kwartaal vorig jaar.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines blijft een belangrijke partij in de Belgische luchtvaart. Dat heeft Christina Foerster, chief executive van Brussels Airlines, laten uitschijnen. Er zouden geen vliegtuigen worden weggehaald. Ook het merk zou verder blijven behouden – De Belgische douane legt klacht neer tegen drie Vlaamse bedrijven die zonder geschikte vergunningen chemische producten naar Syrië hebben uitgevoerd. Eén van die producten zou kunnen worden gebruikt om saringas, een bijzonder giftig zenuwgas, te maken – Bij de Japanse airbagfabrikant Takata heeft chief executive Shigehisa Takada ontslag genomen. De beslissing van de topman is een gevolg van de overname van Takata door de Amerikaanse groep Key Safety Systems. De naam Takata wordt gewijzigd in Joyson Safety Systems.

De financiële dienstenverstrekker American Express heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 9,7 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 31 procent tot ruim 1,6 miljard dollar – Verzekeraar Athora uit Bermuda neemt de Belgische activiteiten van de Italiaanse verzekeraar Generali over. Met de transactie is een bedag gemoeid van 540 miljoen euro. Generali Belgium heeft ongeveer 420.000 klanten en 430 werknemers – De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,9 procent tegenover het jaar voordien. De groep maakt vooral gewag van goede prestaties op de Aziatische markt.

Het Amerikaanse sociale netwerkbedrijf Facebook wil in de toekomst zijn eigen computerchips produceren. Het bedrijf zou die materialen willen gebruiken voor de portfolio consumentenapparaten, maar ook voor de servers van de dataparken en computers voor artificiële installatie – Het Franse energieconcern Total neemt het bedrijf Direct Energie over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard euro, waarvoor Total een belang van bijna 75 procent verwerft in Direct Energie. Total wil ook een bod doen op de resterende aandelen – De Franse voedingsgroep Danone heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De groei is vooral te danken aan de Chinese verkoop van babyvoeding.

Het Duitse gerecht heeft invallen gedaan bij autofabrikant Porsche. Dat heeft het parket van Stuttgart gemeld. Gezocht werd naar mogelijke aanwijzingen over manipulaties van de dieselemissies. Een aantal medewerkers van Porsche worden verdacht van bedrog en misleiding – Het Amerikaanse bedrijf Intangible Labs, opgericht door drie wetenschappers van de Princeton University, heeft een bedrag van 133 miljoen dollar opgehaald voor de lancering van een nieuwe cryptomunt, die de naam Basis heeft meegekregen en op het Ethereum-platform werkt – De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 11,1 miljard dollar inkomsten geboekt, tegenover een omzet van 9,7 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien. De winst steeg van 1,9 miljard dollar naar een record van 2,7 miljard dollar.

14:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.