21-04-18

Een duidelijke boodschap versterkt de geloofwaardigheid

Een goede geluidskwaliteit is van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid die de boodschap uitstraalt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California en de Australian National University. Wanneer de bestemmeling meer moeilijkheden ervaart om de informatie te verwerken, zal de boodschap volgens de onderzoekers minder geloofwaardig worden. De onderzoekers wijzen erop dat de resultaten van de studie bijzonder actueel zijn, verwijzend naar het groeiende probleem van het nepnieuws en een toenemend wantrouwen bij het publiek tegenover de wetenschap.

Lees Verder

19:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele telefonie cruciale pijler economische groei West-Afrika

De mobiele telefonie zal in West-Afrika tegen het midden van het volgende decennium 50 miljard dollar bijdragen tot de regionale economie. Dat is de conclusie van een rapport van de GSM Association. Het voorbije jaar liet de sector in de regio een omzet van 37 miljard dollar optekenen. Daarmee vertegenwoordigde de mobiele telefonie 6,7 procent van het regionale bruto binnenlandse product. Dat aandeel zou volgens het rapport echter binnen een periode van vijf jaar tot 7,7 procent kunnen oplopen. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat meer dan de helft van de West-Afrikaanse populatie nog altijd niet op een mobiele service is aangesloten.

Lees Verder

18:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale relaties belangrijkste pijler van menselijk geluk

Inkomen heeft een belangrijke impact in het geluksniveau van de mens, maar de invloed is minder significant dan veel mensen zouden denken of verwachten. Dat is de boodschap van het boek ‘The Origins of Happiness: The Science of Well-Being Over the Life Course’ van auteur George Ward, psycholoog aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Daarentegen moet volgens hem worden vastgesteld dat vooral sociale relaties – thuis, op de werkvloer of in de gemeenschap – van bijzonder groot belang zijn. Inspanningen om de erosie van het sociaal vertrouwen en de toenemende isolatie te bestrijden, zullen volgens Ward dan ook een positieve impact hebben op het geluksgevoel.

Lees Verder

17:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Midden-Oosten moet zwaar investeren in elektriciteit

De Gulf Cooperation Council (GCC) moet zijn elekticiteitscapaciteit de volgende vijf jaar met 43 gigawatt uitbreiden. Dat zal een investering vergen van 89 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van Arab Petroleum Investment Corporation (Apicorp). Wanneer ook Noord-Afrika wordt meegerekend, komt men aan een investering van 260 miljard dollar in 117 gigawatt. Daarbij zal volgens het rapport 152 miljard dollar investeringen nodig zijn voor de opwekking van elektriciteit. Het saldo moet worden gereserveerd voor projecten die de transmissie en distributie van de elektriciteit moeten garanderen.

Lees Verder

16:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Narcisten jagen niet noodzakelijk op partners andere partijen

Narcisten zijn niet noodzakelijk op zoek naar partners die zich al in een relatie bevinden, maar dat houdt hen anderzijds toch niet tegen naar dergelijke partijen op jacht te gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University. De onderzoekers zeggen geen enkel bewijs te hebben kunnen vinden dat narcisten een voorkeur hebben voor partners die zich al in een relatie bevinden. Nochtans zullen narcisten met dergelijke partijen toch vaak een eenmalige of sporadische seksuele ontmoeting hebben, maar daarbij kan zelden een intentie worden gevonden om een relatie uit te bouwen.

Lees Verder

15:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële slagkracht is goede basis voor mentale gezondheidszorg

Mentale gezondheidsproblemen gaan vaak ook met financiële problemen gepaard. Dat is de boodschap van een studie van wetenschappers aan de Yale University. In een aantal gevallen moet volgens de onderzoekers zelfs worden vastgesteld dat mentale gezondheidsproblemen in werkelijkheid een armoedevraagstuk blijken. Indien het mogelijk zou zijn om de financiële problemen op te lossen, zouden volgens de onderzoekers ook een aantal andere knelpunten kunnen verdwijnen. Personen die met een mentaal gezondheidsprobleem worden geconfronteerd, zijn volgens de wetenschappers dan ook gevoeliger voor armoede.

Lees Verder

14:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eenzaamheid even ongezond als vijftien sigaretten per dag

Eenzaamheid weegt steeds zwaarder op de volksgezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University, gebaseerd op een analyse van bijna honderdvijftig studies met driehonderdduizend personen. Vastgesteld dat eenzaamheid de kans op een vroegtijdig overlijden met 50 procent doet toenemen. Daarmee is eenzaamheid volgens de onderzoekers even gevaarlijk als de consumptie van vijftien sigaretten per dag. Bovendien zou eenzaamheid daarmee ook dodelijker zijn dan obesitas. In een aantal landen moet volgens de onderzoekers inmiddels gewag gemaakt worden van een probleem met een epidemische omvang.

Lees Verder

12:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de autofabriek van Nissan in de Engelse stad Sunderland worden mogelijk honderden banen geschrapt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De ingreep zou een reactie op de dalende vraag naar dieselmodellen van Nissan op de Europese markt – Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM stelt zijn medewerkers een gespreide loonsverhoging van 7 procent over vier jaar aan. Daarmee omzeilt Jean-Marc Janaillac, topman van de maatschappij, de vakbonden. Hij kondigde ook aan persoonlijke conclusies te trekken uit de stemming – Chipproducent Melexis heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 139,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg eveneens met 13 procent tot 28,8 miljoen euro.

Brouwer AB InBev neemt het Britse bedrijf Atom Group over. Atom Group is eigenaar van de webwinkel Master of Malt, waarop het bedrijf alcoholische dranken van eigen makelij en externe producenten verkoopt. Door de overname wil AB InBev onder meer zijn digitale expertise versterken – Het Zweedse energieconcern Vattenfall gaat zich nog sterker toeleggen op oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarvoor werd binnen de onderneming een nieuwe divisie, die op dit ogenblik een zestigtal medewerkers telt, opgezet. Over vijf jaar moet een omzet van 100 miljoen euro worden gerealiseerd – De Belgische farmagroep UCB neemt Midazolam Nasal Spray, een geneesmiddel tegen epilepsie, over van de Britse onderneming Proximagen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 150 miljoen dollar. Er is mogelijk uitzicht op nog eens een betaling van 220 miljoen dollar.

Het Amerikaanse uitzendbedrijf Manpower heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met ongeveer 30 procent tot 97 miljoen dollar – Het Amerikaanse concern General Electric overweeg om zijn spoordivisie GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaans fabrikant van locomotieven en treinonderdelen. Dat hebben bronnen tegen het persbureau Bloomberg gezegd. De waarde wordt geraamd op 6,8 miljard dollar. Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg van 1,3 miljard dollar naar 1,4 miljard dollar.

In de Verenigde Staten wil het ministerie van justitie onderzoeken of de bedrijven AT&T en Verizon aan kartelvorming hebben gedaan door het klanten technologisch moeilijk te maken van mobiele provider te veranderen. Ook aan sectororganisatie GSM Association zouden vragen worden gesteld – De Japanse farmagroep Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse sectorgenoot Shire opnieuw verhoogd. Drie eerdere voorstellen van het Japanse concern werden door Shire afgewezen. Het bod is inmiddels tot meer dan 60 miljard dollar opgetrokken, maar zou opnieuw zijn geweigerd – Het informatica-bedrijf Econocom heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 617 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer naar de autonome groei wordt gekeken, blijft er nog een stijging van 3 procent.

De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Ook de gedupeerden zullen worden vergoed – In een klokkenluiderszaak heeft Jes Staley, topman van Barclays, van de Britse toezichthouders een boete opgelegd gekregen. Gebleken was dat Staley pogingen had ondernomen om bij een anonieme klacht binnen het personeel de identiteit van de klokkenluider te achterhalen – Het Amerikaanse bedrijf Schlumberger, toeleverancier voor de oliesector, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 7,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 88 procent tot 525 miljoen dollar.

08:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |