22-04-18

Nieuwsoverzicht

Het Chinese conglomeraat HNA Group brengt zijn belang in Deutsche Bank van 8,8 procent terug tot 7,9 procent. De Chinezen zijn de grootste aandeelhouder in de Duitse financiële groep. HNA Group wordt in eigen land met financieringsproblemen geconfronteerd - Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland af te zwakken. Vooral de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal zouden immers ook de Europese economie hard treffen - Het Zweedse technologieconcern Ericsson heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 43,4 miljard Zweedse kronen of 4,18 miljard euro geboekt. Dat is een daling met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies daalde van 10 miljard kronen naar 0,7 miljard kronen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple zou van plan zijn Texture, een platform dat vorige maand werd overgenomen, in zijn nieuwsplatform te integreren. Door de operatie zou Apple News een belangrijke aanbieder van magazine-content kunnen worden - Intel stopt met de ontwikkeling van zijn intelligente bril Vaunt. Bovendien zal ook de ontwikkeling van andere intelligente gadgets worden stopgezet. De betrokken divisie wordt gesloten.  De divisie telde ongeveer tweehonderd medewerkers. Banenverlies zou niet worden uitgesloten - Het financiële systeem is op dit ogenblik kwetsbaarder dan tijdens de periode voor de uitbraak van de financiële crisis tien jaar geleden. Dat heeft Jean-Claude Trichet, gewezen topman van de Europese Centrale Bank, gezegd. Hij zegt zich vooral zorgen te maken over de wereldwijde schuldenlast.

Het Amerikaanse concern General Electric (GE) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 28,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies steeg van 187 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar - In de ontwikkelingslanden kunnen de minimumlonen moeten worden verlaagd en moeten de bedrijven een grotere vrijheid krijgen om werknemers te ontslaan. Dat staat in een rapport dat door de Wereldbank wordt voorbereid over de wereldwijde arbeidsmarkt -De Britse groep Reckitt Beckiser (RB) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,1 miljard pond. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Met het overgenomen Mead Johnson meegerekend, is er een groei met 23 procent.

Gamefabrikant Valve heeft Campo Santo, de ontwikkelaar van het spel Firewatch, overgenomen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De twaalf medewerkers van Campo Santo blijven onder Valve werken The Valley of Gods, een nieuw game dat volgend jaar wordt uitgegeven - De fotodienst Flickr wordt overgenomen door SmugMug, een onderneming die zich specialiseert in het delen en opslaan van foto's. Dat heeft Don MacAskill, chief executive van SmugMug, bevestigd. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld - Het Duitse groothandelsconcern Metro zal de financiële doelstellingen van dit jaar niet halen. Dat heeft het bedrijf gemeld. De problemen zouden veroorzaakt worden door de slechte resultaten die in Rusland werden geboekt. Andere Oost-Europese landen tonen wel goede resultaten.

Het Amerikaanse farmabedrijf Abbott heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,39 miljard dollar, tegenover 6,34 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 419 miljoen dollar naar 418 miljoen dollar - Het Nederlandse industriële bedrijf VDL Groep heeft met het European Southern Observatory (ESP) een contract gesloten voor de levering van onderdelen voor een megatelescoop die in Chili wordt gebouwd en die een hoofdspiegel met een diameter van ruim 39 meter krijgt - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Textron, de groep boven onder meer Cessna, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6,6 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg van 100 miljoen dollar naar 189 miljoen dollar.

07:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |