24-04-18

Japanners kennen kortste nachtrust van de hele wereld

In Japan wordt de bevolking met het grootste slaaptekort geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Polar Electro, fabrikant van onder meer fitness-trackers, in achtentwintig landen. Vastgesteld werd dat Japanse mannen en vrouwen een gemiddelde nachtrust van zes uur en vijfendertig minuten genieten. Dat is vijfenveertig minuten minder dan het internationaal gemiddelde en bijna één uur minder dan Finland, waar mannen een nachtrust van zeven uur en vierentwintig genieten. Finse vrouwen genieten zelfs een nachtrust van zeven uur en vijfenveertig minuten. Daarmee voert Finland, in een ex-aequo met België, de ranglijst van de vrouwelijke nachtrust aan.

Lees Verder

17:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nachtrust |  Facebook |

Persoonlijke elementen versterken engagement student

Studenten die persoonlijke gegevens in de lessen kunnen verwerken, laten een groter engagement optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University bij een groep studenten moleculaire biologie. De onderzoekers stelden vast dat de introductie van persoonlijke elementen in de cursus het engagement van de studenten met 31 procent doet stijgen. De introductie van de persoonlijke elementen zal bij de studenten volgens de onderzoekers de drang stimuleren om een dieper inzicht te verwerven in de leerstof. Dit gegeven kan volgens hen ook gebruikt worden om levenslang leren te promoten.

Lees Verder

15:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: student |  Facebook |

Reclame heeft vooral betrouwbare celebrities nodig

Voor beroemdheden in de reclame is betrouwbaarheid voor de geloofwaardigheid van het werk belangrijker dan expertise of aantrekkelijkheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de National Taiwan Ocean University en de University of Texas. De onderzoekers wijzen erop dat een beroemdheid niet noodzakelijk een positieve bijdrage leveren tot de boodschap van het merk en benadrukken dat het voor een sponsor in een aantal gevallen riskant kan zijn om met een beroemdheid te worden verbonden. Moderne celebrities zijn immers publieke figuren die door de sociale media nog intensiever op de voorgrond treden.

Lees Verder

14:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: celebrities |  Facebook |

Ook voor Airbnb wordt China de belangrijkste markt

Ook voor het alternatieve hotelplatform Airbnb wordt China een cruciale markt. Dat heeft Nathan Blecharczyk, hoofd van Airbnb China, gezegd. Hij merkt op dat China tegen het eind van dit decennium voor Airbnb de grootste markt moet zijn geworden. Er zullen volgens Blecharczyk dan ook een aantal nieuwe diensten voor de Chinese markt worden ontplooid. Hij wees erop dat Airbnb over één decennium de kaap van één miljard gebruikers wil bereiken. De ambitie kan volgens hem echter nooit zonder hulp van de Chinese markt worden gerealiseerd. Airbnb blijkt in China vooral populair in de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfendertig jaar.

Lees Verder

13:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: airbnb |  Facebook |

Europa schroeft ontwikkelingssamenwerking met 1,2 procent terug

De lidstaten van de Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking (Oeso) hebben het voorbije jaar gezamenlijk 146,6 miljad dollar geïnvesteerd in ontwikkelingssamenwerking. Dat betekent een daling met 0,6 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Dat blijkt uit een rapport van het Development Assistance Committee (DAC) van de Oeso. Bij de Europese lidstaten moest een daling met 1,2 procent tot 82,7 miljard dollar worden geregistreerd. De ontwikkelingshulp vertegenwoordigt 0,49 procent van het gezamenlijke bruto binnenlandse product van de twintig Europese lidstaten van de Oeso.

Lees Verder

12:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ontwikkelingshulp |  Facebook |

Ook Bundesliga wil Aziatische supportersmarkt veroveren

Weliswaar heeft de Engelse Premier League op de Aziatische supportersmarkt een grote aanwezigheid uitgebouwd, maar ook de Duitse Bundesliga heeft er vele kansen om voetballiefhebbers aan te spreken. Dat heeft Robert Klein, internationaal chief executive van de Bundesliga gezegd. Onder meer verwijst hij naar Japan, dat geregeld beloftevolle spelers naar de Duitse competitie exporteert en dan ook bij de Japanse supporters op een grote belangstelling kan rekenen. Digitale media zullen in die strategie volgens Klein een belangrijke functie krijgen. Hij wees er daarbij op dat op het gebied van sociale media de Bundesliga vorig jaar in China al op een groter engagement kon rekenen dan de Premier League.

Lees Verder

11:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bundesliga |  Facebook |

Diageo investeert 150 miljoen pond in Schotse whisky-toerisme

Drankenproducent Diageo investeert 150 miljoen pond in het Schotse whisky-toerisme. Dat heeft de drankengroep bekend gemaakt. Het bedrijf merkt op dat de investering zal helpen om toeristen naar Schotland te lokken en te garanderen dat zij als overtuigde ambassadeurs van het land en de drank naar huis terugkeren. Het toeristisch project omvat onder meer een bezoek aan een belevingssite in Edinburgh. Daarnaast zal ook de ontvangstcentra van twaalf distilleerderijen worden geïnvesteerd. Diageo zegt dat nog nooit eerder voordien zoveel geld is geïnvesteerd in het Schotse whisky-toerisme. Vorig jaar ontving Diageo in zijn Schotse distilleerderijen 440.260 bezoekers. Dat betekent een stijging met 15,2 procent tegenover het jaar voordien.

Lees Verder

10:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: whisky |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Chinese streamingbedrijf Tencent Music Entertainment overweegt een introductie op de beurs. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Geraamd wordt dat het bedrijf een waarde heeft van 25 miljard dollar - Michael Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York, betaalt uit zijn persoonlijk fortuin een gedeelte van de Amerikaanse bijdrage voor het Klimaatakkoord van Parijs. Daarbij zou Bloomberg jaarlijks een bedrag van 4,5 miljoen dollar betalen - Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 298 miljoen euro naar 344 miljoen euro.

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar een lening van 900 miljoen euro die de Italiaanse overheid vorig jaar aan de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft gegeven. Gesteld wordt dat de transactie mogelijk als illegale staatssteun moet worden bestempeld - Sundar Pichai, topman van Google, heeft recht op de uitkering van ongeveer 380 miljoen dollar. Dat bedrag is een aandelenbonus die hij vier jaar geleden heeft ontvangen. Sindsdien is het aandeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google, met 90 procent gestegen - Een verkoop van oude inboedel van het Ritz Hotel in Parijs heeft bij het veilinghuis Artcurial een bedrag van 7,3 miljoen euro opgeleverd. In totaal werden meer dan tienduizend voorwerpen te koop aangeboden. De verkoop kaderde in een grote renovatie die het hotel heeft ondergaan.

Het Amerikaanse bedrijf Kimberly-Clark, fabrikant van verzorgingsproducten, heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 4,7 miljard dollar. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 83 procent tot 93 miljoen dollar - Bij luchtvaartmaatschappij Korean Air zijn de twee dochters van voorzitter Cho Yang-Ho moeten vertrekken. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld. De twee vrouwen werden ervan beticht hun macht als kaderlid van het bedrijf te hebben misbruikt - Het Amerikaanse bedrijf Halliburton heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 34 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg 46 miljoen dollar, tegenover een verlies van 32 miljoen dollar vorig jaar.

De Amerikaanse supermarktgroep Walmart staat op het punt een meerderheidsbelang nemen in het Indiase ecommerce-bedrijf Flipkart. Met de transactie is een bedrag gemoeid van minstens 12 miljard dollar. India is na China en de Verenigde Staten de grootst ecommerce-markt - Het Franse autoconcern PSA Groupe is bereid om in zijn Duitse dochter te investeren, maar eerst moeten de eigen doelstellingen zijn gerealiseerd. Dat heeft de directie van de Franse groep benadrukt naar aanleiding van een conflict met medewerkers van Opel - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 716 miljoen dollar. Dat was een daling met 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een verlies van 112,5 miljoen dollar, tegenover een winst van bijna 69 miljoen dollar vorig jaar.

In Zwitserland is ondernemer Andy Rihs (75) overleden. Rihs was onder meer eigenaar van het bedrijf Phonak, producent van hoorapparaten. Met dat merk werd Rihs ook een bekende naam in de professionele wielersport. Hij was ook eigenaar van voetbalclub Young Boys Bern - De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar dit 7,7 miljard Zwitserse franken inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 0,2 miljard frank tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 1,3 miljard frank op tot 1,5 miljard frank - In Duitsland heeft het parket van Stuttgart Joerg Kerner, een hoger kaderlid van autobouwer Porsche, gearresteerd. Kerner is een voormalig directeur van Volkswagen. Vermoed wordt dat hij daar betrokken was bij de manipulatie met dieselemissies.

08:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |