24-04-18

Nieuwsoverzicht

Het Chinese streamingbedrijf Tencent Music Entertainment overweegt een introductie op de beurs. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Geraamd wordt dat het bedrijf een waarde heeft van 25 miljard dollar - Michael Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York, betaalt uit zijn persoonlijk fortuin een gedeelte van de Amerikaanse bijdrage voor het Klimaatakkoord van Parijs. Daarbij zou Bloomberg jaarlijks een bedrag van 4,5 miljoen dollar betalen - Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 298 miljoen euro naar 344 miljoen euro.

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar een lening van 900 miljoen euro die de Italiaanse overheid vorig jaar aan de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft gegeven. Gesteld wordt dat de transactie mogelijk als illegale staatssteun moet worden bestempeld - Sundar Pichai, topman van Google, heeft recht op de uitkering van ongeveer 380 miljoen dollar. Dat bedrag is een aandelenbonus die hij vier jaar geleden heeft ontvangen. Sindsdien is het aandeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google, met 90 procent gestegen - Een verkoop van oude inboedel van het Ritz Hotel in Parijs heeft bij het veilinghuis Artcurial een bedrag van 7,3 miljoen euro opgeleverd. In totaal werden meer dan tienduizend voorwerpen te koop aangeboden. De verkoop kaderde in een grote renovatie die het hotel heeft ondergaan.

Het Amerikaanse bedrijf Kimberly-Clark, fabrikant van verzorgingsproducten, heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 4,7 miljard dollar. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 83 procent tot 93 miljoen dollar - Bij luchtvaartmaatschappij Korean Air zijn de twee dochters van voorzitter Cho Yang-Ho moeten vertrekken. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld. De twee vrouwen werden ervan beticht hun macht als kaderlid van het bedrijf te hebben misbruikt - Het Amerikaanse bedrijf Halliburton heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 34 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg 46 miljoen dollar, tegenover een verlies van 32 miljoen dollar vorig jaar.

De Amerikaanse supermarktgroep Walmart staat op het punt een meerderheidsbelang nemen in het Indiase ecommerce-bedrijf Flipkart. Met de transactie is een bedrag gemoeid van minstens 12 miljard dollar. India is na China en de Verenigde Staten de grootst ecommerce-markt - Het Franse autoconcern PSA Groupe is bereid om in zijn Duitse dochter te investeren, maar eerst moeten de eigen doelstellingen zijn gerealiseerd. Dat heeft de directie van de Franse groep benadrukt naar aanleiding van een conflict met medewerkers van Opel - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 716 miljoen dollar. Dat was een daling met 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een verlies van 112,5 miljoen dollar, tegenover een winst van bijna 69 miljoen dollar vorig jaar.

In Zwitserland is ondernemer Andy Rihs (75) overleden. Rihs was onder meer eigenaar van het bedrijf Phonak, producent van hoorapparaten. Met dat merk werd Rihs ook een bekende naam in de professionele wielersport. Hij was ook eigenaar van voetbalclub Young Boys Bern - De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar dit 7,7 miljard Zwitserse franken inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 0,2 miljard frank tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 1,3 miljard frank op tot 1,5 miljard frank - In Duitsland heeft het parket van Stuttgart Joerg Kerner, een hoger kaderlid van autobouwer Porsche, gearresteerd. Kerner is een voormalig directeur van Volkswagen. Vermoed wordt dat hij daar betrokken was bij de manipulatie met dieselemissies.

08:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.