25-04-18

Automatisering blijkt hefboom voor arbeidsmarkt te worden

Een gebrek aan geschikt personeel kost de Duitse economie een verlies van 30 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit berekeningen van het Institut der deutschen Wirtschaft (IW). Door het tekort aan personeel moet volgens het rapport worden geraamd dat de economische groei van het land met 1 procent wordt afgeremd. Volgens het economisch instituut moeten op dit ogenblik in Duitsland 440.000 bijkomende arbeidskrachten worden gevonden om optimaal te kunnen produceren. Opgemerkt wordt bovendien dat de robotisering het probleem nog dreigt te verergeren. Aangevoerd wordt immers dat die sector ook zelf een nieuwe arbeidsmarkt creëert.

Lees Verder

15:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arbeidsmarkt |  Facebook |

Bij sociale netwerken hoeft wantrouwen genegenheid niet aan te passen

Hoewel de meeste Amerikanen een groot deel van hun vertrouwen in Facebook hebben verloren, blijken ze nog altijd van het sociale netwerk te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de consulenten Bospar en Propeller Insights bij duizend consumenten in de Verenigde Staten enkele tijd na de uitbraak van de controverse die bij Facebook is ontstaan naar de activiteiten van informatieverzamelaar Cambridge Analytica. Uit het onderzoek bleek dat 55 procent van de respondenten te kennen gaf in Facebook geen vertrouwen meer te hebben. Daarentegen kon worden vastgesteld dat 78 procent van de ondervraagden aangeeft Google te vertrouwen.

Lees Verder

14:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale netwerken |  Facebook |

Emoties hebben een duidelijke impact op visuele beeldvorming

De emoties die worden gevoeld, kunnen een belangrijke impact hebben op het visuele beeld dat men zich vormt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. Onder meer werd vastgesteld dat het individu in een neutraal gezicht een glimlach meent te kunnen herkennen wanneer het portret wordt gekoppeld aan een onzichtbaar positief beeld. De resultaten van het onderzoek tonen volgens de wetenschappers aan dat de percepties van de mens een actief gebeuren vormen en het individu niet louter kan bestempeld worden als een passieve partij die informatie opslaat en daarop vervolgens reageert.

Lees Verder

13:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beeldvorming |  Facebook |

Impact online vrienden groter dan vaak wordt gedacht

Online vrienden kunnen over een individu heel wat informatie laten uitlekken, maar het probleem gaat nog verder. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. Opgemerkt wordt dat online vrienden in het algemeen informatie kunnen verspreiden over onder meer de leeftijd, het ras en de politieke overtuigingen van een individu, maar karakteristieken zoals het geslacht leken daarentegen gemakkelijk verborgen te kunnen worden gehouden. Uit het onderzoek van de Stanford University blijkt echter dat de kennissenkring van die online vrienden daarover meer duidelijkheid kunnen bieden.

Lees Verder

12:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |

Ook millennial vindt reiservaring belangrijker dan technologie

Ook bij millennials blijven reiservaringen belangrijker dan technologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent CreditLoan bij nagenoeg duizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat voor nagenoeg iedereen ervaringen belangrijker zijn dan materiële bezittingen. Ook werd vastgesteld dat 47,1 procent van de ondervraagde een aantal belangrijke luxeproducten zou willen opofferen om zichzelf een vakantie te kunnen veroorloven. Tevens werd opgemerkt dat de consumenten gemiddeld toegeven 30 procent van hun aankopen van luxeproducten te betreuren.

Lees Verder

11:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reizen |  Facebook |

Amerikaanse jongeren hebben weinig vertrouwen in sociale media

Bij jongeren wordt weinig vertrouwen in sociale media vastgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek door wetenschappers aan het Institute of Politics van de Harvard University bij een groep Amerikanen tussen achttien en negenentwintig jaar, nog voor de controverse over het optreden van het bedrijf Cambridge Analytica bij het sociale netwerk Facebook aan het licht kwam. De onderzoekers stelden daarbij vast vooral Facebook, Twitter en Uber met de nodige argwaan worden bejegend. Uber genoot slechts een vertrouwen van 28 procent, gevolgd door Twitter (27 procent) en Facebook (26 procent). Amazon haalde daarentegen een vertrouwenscore van 45 procent, tegenover 44 procent voor Google.

Lees Verder

10:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Copycats betekenen voor applicaties niet noodzakelijk een nadeel

De helft van alle nieuwe mobiele applicaties die worden gelanceerd, blijken een kloon van een bestaand product. Toch moet worden vastgesteld dat de originelen niet altijd hinder ondervinden van de lancering van het duplicaat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Carnegie Mellon University op basis van een analyse van meer dan tienduizend applicaties uit de App Store van Apple. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat de impact op het originele product bepaald wordt door de kwaliteit van de copycat. Wanneer de copycat van een superieure kwaliteit getuigt, kan de bijval voor het originele product gevoelig terugvallen.

“Vorig jaar waren nog slechts 45 procent van alle nieuwe applicaties een origineel concept,” stippen de onderzoekers Quan Quan Wang, Beibei Li en Param Vir Singh aan. “Dat is een halvering op vijf jaar tijd. Nochtans kon worden vastgesteld dat vorig jaar ongeveer vierhonderd nieuwe applicaties per maand op de markt werden. Dat was een achtvoud van de lanceringen vijf jaar voordien.” Achter de toenemende populariteit van de copycats moeten volgens de onderzoekers verschillende redenen worden gezocht. Er wordt daarbij gewezen op de lage productiekosten en een gebrek aan middelen om een merknaam uit te bouwen, maar ook naar een gebrek aan wettelijke bescherming.

De impact van de copycat op de verkoop van het originele product bleek volgens de onderzoekers afhankelijk van het kwaliteitsniveau en de openheid van het duplicaat. “Wanneer een copycat een hoge kwaliteit toont en zich niet aan een verdoken concurrentie schuldig maakt, dreigt een negatieve impact op de verkoop van het origineel,” zegt Wang. “De consument zal de copycat bewust selecteren als een substituut voor het origineel. Wanneer de downloads van een kwalitatieve copycat met 10 procent oplopen, dreigt de verkoop van de originele applicatie met bijna 5 procent te dalen.”

De originele applicatie kan een innovator zijn, maar hoeft daarvoor technologisch niet altijd superieur te zijn tegenover de copycat. “Aangezien er geen patentbescherming bestaat, kan een copycat op een perfecte manier het origineel imiteren en met enkele toevoegingen superieur maken,” verduidelijkt Wang. “Een bedrieglijke copycat van lage kwaliteit zal daarentegen het succes van het origineel versterken. De slechte namaak zal immers als publiciteit werken voor het superieure originele product. Wanneer slechte copycats een groei met 10 procent tonen, zal ook het origineel een impuls met meer dan 9 procent ontvangen.”

Lees Verder

09:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: applicaties |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Groot-Brittannië wil de overheid de inzetmogelijkheden voor gokmachines gevoelig verminderen. Op dit ogenblik kunnen de machines elke twintig seconden een inzet tot 100 pond opnemen. Critici waarschuwen voor verslaving. De nieuwe inzet zou verlaagd worden tot 2 pond – De Australische financiële groep Macquarie wil zijn belang van 36 procent in luchthaven Brussels Airport van de hand doen. Het Ontario Teachers Pension Plan (OTPP), dat eveneens een belang van 39 procent heeft in Brussels Airport, heeft een voorkooprecht – Het Amerikaanse technologiebedrijf Alphabet heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 31,15 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 26 pocent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 73 procent tot 9,4 miljard dollar.

In Frankrijk is miljardair Vincent Bolloré door het gerecht opgepakt. Hij wordt ervan verdacht in Togo en Guinnee bij de toekenning van twee containerterminals ambtenaren te hebben omgekocht. Ook medewerkers van Bolloré werden opgepakt. Bolloré ontkent de aantijgingen – De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de beoogde overname van muziekapplicatie Shazam door de technologiegroep Apple. Gevreesd wordt dat de keuzemogelijkheden voor de consument zullen worden beperkt – De Kaaimantaks heeft de Belgische regering vorig jaar 5 miljoen euro opgeleverd. Johan Van Overtveldt, Belgisch minister van financiën, had in de begroting een bedrag van 510 miljoen euro ingeschreven. Dat heeft kamerlid Peter Vanvelthoven (sp.a) gezegd. De minister spreekt de conclusies tegen.

De Franse autobouwer PSA Peugeot-Citroën heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van bijna 18,2 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een groei met 42 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De verkoop liep met 44 procent op tot 1,1 miljoen wagens – De stakingen bij het Franse luchtvaartconcern Air France hebben de onderneming al bijna 300 miljoen euro gekost. Dat heeft het bedrijf na een totaal van elf stakingsdagen bekendgemaakt. De stakende werknemers eisen een loonsverhoging van ruim 5 procent – Het Spaanse financiële concern Banco Santander heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 8,5 miljard euro inkomsten geboekt, tegenover een bedrag van 8,4 miljard euro dezelfde periode vorig jaar. De winst liep met 10 procent op tot 2,1 miljard euro.

In Bangladesh is de ramp van Rana Plaza in Savar herdacht. Vijf jaar geleden kwamen door de instorting van de textielfabriek immers 1.134 mensen op het leven. Bangladesh telt zevenduizend textielfabrieken. Op drieduizend locaties zou het personeel levensgevaar lopen – De Amerikaanse frisdrankenproducent Coca-Cola heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 1,2 miljard dollar naar 1,4 miljard dollar – Het Franse telecomconcern Altice heeft van de Europese Commissie een boete van 124,5 miljoen euro opgelegd gekregen. Het Franse bedrijf zou een aantal administratieve inbreuken hebben gepleegd bij de overname van het Portugese telecombedrijf PT Portugal. Altice gaat in beroep.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell verkoopt een aantal activiteiten in Argentinië aan zijn Braziliaanse sectorgenoot Raizen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 950 miljoen dollar. De verkoop heeft betrekking op onder meer een raffinaderij en tankstations – De Japanse farmagroep Takeda staat dicht bij een overname van zijn Iers-Britse sectorgenoot Shire. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. Takeda zou na een aantal eerdere pogingen nu meer dan 49 miljard euro hebben geboden – Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 11,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 789 miljoen dollar naar 1,2 miljard dollar.

08:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |