19-04-18

Wereld zal meer koeling dan verwarming moeten kopen

Tegen het midden van deze eeuw zal er wereldwijd een grotere vraag naar koeling dan verwarming kunnen worden opgetekend. Dat is vooral te danken aan de opwarming van de aarde, maar ook aan de wereldwijde toename van de middenklasse. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Birmingham. Opgemerkt wordt dat het gebruik van apparaten zoals airconditioning en koelkasten de energieconsumptie tegen het midden van de eeuw met 90 procent zullen verhogen. Dat zal volgens de onderzoekers belangrijke vragen stellen voor de energienetten en de strijd tegen de klimaatverandering.

Lees Verder

17:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koeling |  Facebook |

In Japan hebben taxi’s weinig last van autodelen

Autodelen kan in vele landen op een groot enthousiasme bij het publiek rekenen, maar in Japan ervaart de sector veel moeilijkheden om een plaats op de markt te verwerven. Daarbij moet ongetwijfeld rekening worden gehouden met een aantal wettelijke hindernissen, maar tegelijkertijd moet een relatief gebrek aan vraag bij de bevolking worden vastgesteld. Dat zegt Akiko Yasuhara, redacteur bij Kyodo News. Zij wijst daarbij naar het feit dat taxi’s in Japan een veilige en betaalbare verplaatsing aanreiken en bovendien in de stedelijke gebieden ook heel snel en gemakkelijk kunnen worden gevonden. Bovendien kent Japan volgens Yasuhara een ander transportpatroon dan in andere industrielanden.

Lees Verder

16:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Riyad is een testvertoning van de bioscoopfilm Black Panther gehouden. Daarmee komt een einde aan een periode van vijfendertig jaar waarin in Saudi-Arabië in het openbaar geen films konden worden vertoond. Voor de verdere uitbouw wordt samengewerkt met AMC Entertainment – In Groot-Brittannië heeft paspoortenfabrikant De La Rue beslist geen beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de regering om de productie van nieuwe paspoorten toe te vertrouwen aan de Frans-Nederlandse groep Gemalto. De toewijzing heeft heel wat beroering vrijgemaakt – De Nederlandse brouwer Heineken heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in volumes een stijging met 4,3 procent laten optekenen in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien. Gemeld werd dat ook de nettowinst hoger lag dan het eerste kwartaal vorig jaar.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines blijft een belangrijke partij in de Belgische luchtvaart. Dat heeft Christina Foerster, chief executive van Brussels Airlines, laten uitschijnen. Er zouden geen vliegtuigen worden weggehaald. Ook het merk zou verder blijven behouden – De Belgische douane legt klacht neer tegen drie Vlaamse bedrijven die zonder geschikte vergunningen chemische producten naar Syrië hebben uitgevoerd. Eén van die producten zou kunnen worden gebruikt om saringas, een bijzonder giftig zenuwgas, te maken – Bij de Japanse airbagfabrikant Takata heeft chief executive Shigehisa Takada ontslag genomen. De beslissing van de topman is een gevolg van de overname van Takata door de Amerikaanse groep Key Safety Systems. De naam Takata wordt gewijzigd in Joyson Safety Systems.

De financiële dienstenverstrekker American Express heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 9,7 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 31 procent tot ruim 1,6 miljard dollar – Verzekeraar Athora uit Bermuda neemt de Belgische activiteiten van de Italiaanse verzekeraar Generali over. Met de transactie is een bedag gemoeid van 540 miljoen euro. Generali Belgium heeft ongeveer 420.000 klanten en 430 werknemers – De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,9 procent tegenover het jaar voordien. De groep maakt vooral gewag van goede prestaties op de Aziatische markt.

Het Amerikaanse sociale netwerkbedrijf Facebook wil in de toekomst zijn eigen computerchips produceren. Het bedrijf zou die materialen willen gebruiken voor de portfolio consumentenapparaten, maar ook voor de servers van de dataparken en computers voor artificiële installatie – Het Franse energieconcern Total neemt het bedrijf Direct Energie over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard euro, waarvoor Total een belang van bijna 75 procent verwerft in Direct Energie. Total wil ook een bod doen op de resterende aandelen – De Franse voedingsgroep Danone heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De groei is vooral te danken aan de Chinese verkoop van babyvoeding.

Het Duitse gerecht heeft invallen gedaan bij autofabrikant Porsche. Dat heeft het parket van Stuttgart gemeld. Gezocht werd naar mogelijke aanwijzingen over manipulaties van de dieselemissies. Een aantal medewerkers van Porsche worden verdacht van bedrog en misleiding – Het Amerikaanse bedrijf Intangible Labs, opgericht door drie wetenschappers van de Princeton University, heeft een bedrag van 133 miljoen dollar opgehaald voor de lancering van een nieuwe cryptomunt, die de naam Basis heeft meegekregen en op het Ethereum-platform werkt – De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 11,1 miljard dollar inkomsten geboekt, tegenover een omzet van 9,7 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien. De winst steeg van 1,9 miljard dollar naar een record van 2,7 miljard dollar.

14:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-18

Leeftijdsdiscriminatie vooral bij mannen en jongeren

Mannen en jongeren hebben een grotere neiging om zich aan leeftijdsdiscriminatie schuldig te maken. Toch kunnen slechts weinig personen worden gevonden die consequent op het gebied van leeftijd discrimineren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Melbourne, gebaseerd op een onderzoek bij duizend Australische respondenten tussen achttien en zeventig jaar. De onderzoekers zeggen dat de meeste proefpersonen zich slechts in beperkte mate aan leeftijdsdiscriminatie bezondigen. Tussen 4 procent en 7 procent zou zich nagenoeg consequent negatief over oudere generaties uitlaten.

Lees Verder

20:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: discriminatie |  Facebook |

Bots vertegenwoordigen meer dan een kwart online trafieken

Een groot gedeelte van de webtrafieken blijkt niet van menselijke gebruikers afkomstig te zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Adobe bij een groep klanten die onder meer actief zijn in de reissector, de retail en reclame. Opgemerkt wordt dat ongeveer 28 procent van het online verkeer duidelijk signalen toont geen menselijke origine te hebben. Er moet volgens Adobe dan ook worden vermoed dat achter deze trafieken de activiteiten van bots of clickfarms schuilgaan. Er wordt dan ook benadrukt dat de eliminatie van deze kunstmatige trafieken de online gebruiker belangrijke voordelen kunnen opleveren.

Lees Verder

19:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bots |  Facebook |

Impact robots op arbeidsmarkt moet op langere termijn wordt bekeken

De automatisering zal tot een belangrijk verlies aan arbeidsplaatsen leiden, maar er kunnen op langere termijn toch een aantal hoopvolle signalen worden opgemerkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Boston University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), die het banenverlies over een periode van zeventien jaar sinds het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw bestudeerden. De onderzoekers geven aan dat de economie nieuwe functies kan creëren, maar wel wordt toegegeven dat die proces geruime tijd kan duren, waardoor een periode wordt gecreëerd die onder meer sociale en politieke onrust mogelijk maakt.

Lees Verder

18:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robots |  Facebook |

Strijd tegen voedselverspilling kan hotels veel baten opleveren

De strijd tegen voedselverspilling kan ook aan de hotelsector belangrijke voordelen opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Champions 12.3 bij meer dan veertig hotels van een aantal grote ketens in vijftien landen. Vastgesteld werd dat hotels voor elke investering van 1 dollar in programma’s voor de beperking van voedselverspilling in de keukens, gemiddeld 7 procent operationele kosten konden besparen. Er wordt aan toegevoegd dat nagenoeg alle deelnemende hotels een positieve return kon melden op hun investeren om de voedselverspilling tegen te gaan.

Lees Verder

18:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende