17-05-18

Nieuwsoverzicht

De Chinese provincie Hainan wil het aantal nieuwe wagens onder controle houden. Daarom wordt overgegaan tot een systeem met registratie-quota. De nieuwe regeling gaat begin augustus in. Nummerplaten voor nieuwe wagens kunnen alleen worden verkregen door een loterij of een veiling. Dat heeft de regionale overheid bekendgemaakt. De exacte quota moeten nog worden meegedeeld. Op wagens met duurzame motoren komen echter geen beperking. Hainan wil dat al zijn volledige vloot tegen eind volgend decennium met duurzame krachtbronnen zijn uitgerust. De provincie heeft meer dan negen miljoen inwoners. Er rijden ongeveer 1,18 miljoen wagens.

Het Russische cyberveiligheidsbedrijf Kaspersky verhuist zijn kernactiviteiten naar Zwitserland. Op die manier hoopt het bedrijf een einde te maken aan de berichten dat Kaspersky online spionagediensten zou verstrekken aan de Russische autoriteiten - Pairi Daiza is verkozen tot beste dierenpark van Europa. Dat is gebleken bij de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards. De algemene verkiezing werd gewonnen door de Efteling. Het Nederlandse themapark won in totaal acht trofeeën - Het Britse modeconcern Burberry heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,7 miljard pond. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep echter op va 287 miljoen pond naar 294 miljoen pond. Marco Gobbetti, chief executive van Burberry, maakte gewag van een geslaagde transformatie.

Vakbondsafgevaardigden uit diverse landen dringen erop aan dat Shell een einde maakt aan flexwerk. Daarom werd aangekondigd dat tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het olieconcern een manifestatie zal worden gehouden om die eisen kracht bij te zetten - Papierproducent International Paper zal geen vijandig bod doen op de Ierse kartonfabrikant Smurfit Kappa. Twee eerdere ongevraagde overnamevoorstellen van International Paper, waarbij de waarde van Smurfit werd geraamd op 8,9 miljard euro, werden afgewezen - Dit jaar zullen wereldwijd gemiddeld 99,2 miljoen vaten per dag worden verbruikt. Dat betekent een stijging met 1,4 miljoen vaten tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Eerder was een sterkere groei voorspeld.

Het Franse industrieconcern Alstom heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 7,95 miljard euro. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst steeg met 64 procent tot 475 miljoen euro - De Amerikaanse farmagroep Gilead Sciences gaat in de Nederlandse gemeente Hoofddorp een grote productielocatie bouwen. De site zal door Kite, een dochterbedrijf van Gilead, voor de ontwikkeling van celtherapieën voor de behandeling van kanker - De Amerikaanse winkelketen Macy's heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 78 miljoen dollar naar 139 miljoen dollar.

De Israëlische regering maakt 43 miljoen euro vrij voor een nieuwe toeristische kabelbaan die het westen en het oosten van de stad met elkaar moet verbinden. Dat heeft Yariv Levin, Israëlische minister van toerisme, bekendgemaakt. De kabelbaan moet over drie jaar klaar zijn - Op korte en middellange termijn wil de Franse supermarktgroep Carrefour in België een aantal filialen openen die uitsluitend bioproducten zullen verkopen. Dat heeft Geoffroy Gersdorff, topman van Carrefour België, gezegd. Ook glutenvrije en lactosevrije voeding zullen worden verkocht - Staalgroep Tata Steel, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 4,3 miljard euro. Dat was een stijging met bijna 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werd een winst geboekt van bijna 130 miljoen euro. Vorig jaar was er een verlies van 10 miljoen euro.

Autobouwer Tesla schort de productie van zijn Model 3 voor een periode van zes dagen op. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. De pauze moet het bedrijf naar eigen zeggen toelaten in zijn fabriek in Californië de nodige aanpassingen aan de productielijn te doen - De Amerikaanse groep Zoetis, gespecialiseerd in producten voor diergezondheid, neemt het bedrijf Abaxis over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,9 miljard dollar. Abaxis spitst zich toe op de productie van veterinaire diagnose-apparatuur - De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Air heeft tijdens het voorbije jaar een winst gerealiseerd van 21,2 miljoen euro. Daarmee wordt een langere periode van verliezen afgesloten. Twee jaar geleden werd nog een negatief resultaat van bijna 27,7 miljoen euro gemeld.

16:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.